Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (458)

POMO 

všechny recenze uživatele

Devadesátková naughty paráda, aneb Pretty Woman pro romantické zvrhlíky. Zranitelná, hledající a oddaná Maggie Gyllenhaal v příběhu neobvykle silného intimního sblížení, které může skončit odloučením s duševní devastací, anebo partnerským splynutím s absolutním naplněním. James Spader tradičně přesný hlasem, ve zdrženlivosti i výbušnějších momentech. Erotické scény psychologicky zkoumavé a vzrušující, humorný nadhled příjemně odlehčující, citové drama zasahující. Odvážná a překvapivě milá one-of-a-kind vztahovka. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

James Spader a jeho S/M varianta k roli v Sex, lži a video a opět neškodný. Dokonce tak, že vyhodí sekretářku, když hrozí, že jeho "odchylka" překročí únosné meze. Pak ale přijde - rovnou z psychiatrické léčebny- Lee, která vykazuje k tomuto druhu lásky i ke svému šéfovi sympatie, a jejich životy se pohnou. Vynikající scénář, vynikající hlavní představitelé a spoustu srandy nejen s pár překlepy a červeným fixem. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční milostná komedie, s velice absurdním humorem i situacemi a zajímavě i trefně zpracovanou S/M tématikou a skvěle vykreslenou podstatou D/s vztahů. A navíc okořeněná skvělými hereckými výkony obou protagonistů. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Velice nekonvenčí love story dvojice sadista-masochista, natočená v přísně humorném duchu, s nádherným scénářem a brilantními hereckými výkony. Vivat nezávislé produkci! ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrná televizní inscenace, u níž není jasné, zda se zde nakonec oklikou nestvrzuje patriarchální řád (v němž se žena podřizuje muži) nebo, jestli se toto schéma naopak jemně a rafinovaně neironizuje. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Okrajově komediální Ds hříčka se správně komorní atmosférou, koncentrovaná na dvě hlavní postavy, jejich vztah a definici normálnosti. Příběh tu není důležitý, od úvodní scény je vám totiž jasné, o co tady půjde. Tvůrci evidentně věděli, co chtějí říct, a když to pak Maggie s Jamesem taky výborně zahráli, není důvod proč nedat 80%. Mimochodem, ten trailer docela lže;) A jediné, čemu jsem se zasmál, byl ten mediální cirkus, který se rozjel v závěru filmu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Že je princip HRY obsažen v jakékoliv mezilidské interakci, to se lze dočíst v kterékoliv učebnici psychologie. Platí to samozřejmě i pro oblast erotiky a sexu. Sexuologové mají zase poučku, že za normalitu lze považovat všechno, s čím dobrovolně souhlasí a co se líbí oběma partnerům. Ideální je tedy (teoreticky!) skloubení například sadisty a masochistky (jsou ovšem různé druhy sadistů - viz pasáž po otištění inzerátu ,,masochistka hledá sadistu"...). Z tohoto příkladu vychází i tvůrci hodně nevšední romantické komedie Sekretářka. Hra má svá pravidla. Pokud na ně přistoupí i divák, dostane se mu vynikajícího filmu. Obohacujícího o nové, překvapivé úhly pohledu. Každý jsme jedinečný, každý jsme jiný, máme svoje specifika, úchylky, někdo je submisivní, někdo dominantní...a tenhle film je výborný... 80% (a pokud vyznáváte S/M praktiky, přidejte ještě jednu poslední * k absolutnímu hodnocení... :-) ) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příjemný malý film s pár velice humornými situacemi. Zajímavé mi přišlo hlavně, že postava právníka kterou hraje James Spader je mnohem větší introvert než ta sekretářka a přitom je ve dvojici ten dominantní. Již zmiňovaný James Spader se role ujal fakt skvěle a byl asi nejkomičtější z celého filmu (pořád dělal takový urychlený pohyby, měl profesionální hlas a připomínal mi T-1000). Maggie Gyllenhaal také zahrála dobře a jakože jsem jí předtím moc nemusel teď jsem trochu změnil názor. Sekretářka je sice trochu netradiční film to ale vůbec neznamená že špatný, přesvědčete se sami. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná naivní "romantika". James je ve své roli dokonale zvrhle přitažlivý a konec filmu je na slzičky. Přemáhání nedat silně zaujatých nezasloužených 5* veliké. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Čo je normálne ? Kto na to pozná odpoveď ? Majú tí, ktorých konzervatívnejší z nás bez mihnutia oka označia za úchylákov právo na lásku ? Tak tento film sa snaží dať odpoveď na tieto otázky. A celkom dobre mu to ide. Dominantno - submisívny vzťah šéfa a sekretárky je riešený celkom hravou a zábavnou formou, pričom len vyvaľujete oči nad originalitou scenára, i keď je jasné, že sa rúti k happyendu. Spaderova postava je prototypom "nestability" vyvierajúcej z jeho odlišnosti a následnej frustrácie z vedomia tejto odlišnosti, Gyllenhaalovej Lee je zas zo začiatku zakríknutá, neskôr sebavedomá "otrokyňa" a práve jej premena je na jej výkone tým najfascinujúcejším. Film som možno trochu (asi o pol*) nadhodnotil, ale vôbec mi to nevadí lebo takéto filmy nevidieť každý deň. 10/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejste stydlivý. Jste právník." Já tedy nejsem právník a nepotřebuju ani sekretářku, ale když o to tak přemýšlím, tak jsem ochoten si ji pořídit. Lee totiž měla cosi do sebe a pokud touží plnit submisivní úkoly, naplácat na zadek nebo souložit v poutech, tak jsem k dispozici. Klidně se obětuju. Ale zpět k filmu, kterej jsem si užil jen napůl. Tou půlkou je samozřejmě Lee. Její protějšek, stydlivej dominátor pan Grey, prostě moc zábavnej nebyl. On si ten svůj chtíč nedokázal pořádně užít a naprosto dlabal na moje dobře míněný rady, aby svý sekretářce dal to, co ona chce a on se za to stydí. Vždyť uspokojit ženu není hřích. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Děkuji Tomovi z kyslíkárny, že mi Sekretářku někdy před deseti lety doporučil. Myslím, že by ten film měl být slavnější, než je. Sadomaso mi moc neříká, proto jedna hvězdička dolů. Tím chci naznačit, že ten film je nejspíš dokonalý. Taky ho doporučuju kudy chodím. Ale nevím o nikom, kdo by se na základě mého doporučení na Sekretářku kdy podíval. Myslím, že za to může téma. To bude také nejspíš hlavním důvodem, proč tenhle velezábavný film není tak slavný, jak by si zasloužil. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film ve všech směrech. 1) Celkvý styl (chápu dobře, že je to retro?), 2) Tempo filmu (místy možná o chlup rozvleklejší, než by bylo zdrávo), 3) Velmi tlumené herecké výkony, až místy působili poměrně chladně) a nezvykle strohý scénář, celkový výsledek však překvapivě zajímavý, nenudí, a sem tam vyvolá lehký úsměv (upřímě - komedií bych to vážně nenazýval. Opravdový záchvat smíchu všehovšudy jeden, spíše sem se opravdu "jen" potutelně usmíval). Sekretářka je velmi zvláštní film, na který musí být člověk správně naladěný, každopádně však neurazí a o problematice sebeubližování pojednává velmi decentním způsobem, který se nesnaží nic řešit, ale neuhýbá od něho, když k něčemu opravdu dojde. Závěrečné 3 hvězdy berte jako "Setsakra poctivé 3 hvězdy". Mnohem lepší tyto pocitvé 3 hvězdy, než nedůvěřivé 4... ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie o sadistovi a masochistce. Zní to absurdně? Není. V podání Shainberga a Wilsona je to snad až roztomilé. ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama