Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (457)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle typ filmu nemám jiný výraz než "divný" nebo "ujetý". Přesně tenhle typ filmu si ale náramně užívám a musím říct, že i v tomto případě jsem se královsky bavil, vše navíc podpořeno vynikajícími hereckými výkony. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po velmi dlouhou dobu musela americká studia dodržovat tzv. morální kodex a zejména tvorba velkých studií se vyznačovala neuvěřitelným šosáctvím. Pak přišlo uvolnění, které přineslo spoustu nahoty, vulgarity a zbytečných filmů, které sázely na co nejlacinější podbízivost. Sekretářka není erotický film, je to spíš úsměvný příběh o hledání sexuální identity a vyrovnávání se s ní. Zatímco homosexualita je už víckrát úspěšně zpracovaná a jako téma určitě nepřekvapí, sexuální odchylka, která hraje v příběhu sekretářky důležitou roli, má stále nádech něčeho neobvyklého, v hraných filmech jen zřídkakdy viděného. Maggie Gyllenhaal i James Spader hrají s nadhledem a Sekretářku lze považovat za příjemný snímek ve stylu americké nezávislé scény. Jde o film, který sice opatrně a mírně (ve skutečnosti se přes tragikomické a dramatické prvky pohybuje na půdorysu klasických romantických komedií) ale přece jen posunuje hranice stylu a tématu. Celkový dojem: 80 %. Je to mimo jiné snímek o toleranci a ocení ho nejspíš ti, co už dávno pochopili, že hranice tzv. normality se pohybují jinde než v předminulém století a láska má mnoho podob... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Komorní a zdařilejší předchůdce 50 odstínů, který má líp napsané a zahrané postavy a je intimnější a vyzrálejší. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jak začít? Nic podobného jsem zatím neviděl. Originální, dost divné, snad trochu i zvrácené, a pořád nevím, co si mám o tomto filmu myslet. Navíc James Spader a Maggie Gyllenhaal zahráli svoje role velmi přesvědčivě. Hodnotím 3*, ale je to něco mezi 3/4*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Láska bolí v každém věku.. Koncept sice patří typické romantické komedii (nechybí ani útěk za opravdovou láskou ve svatebních šatech), ale je to jen hra, při které použité prostředky přinášejí nové rozměry a poznatky. Doteď jsem si třeba myslel, že E.L.James píše jen sračky. Nyní už vím, že jsou to plagiátorské sračky.. Kdo je zvyklý při procházce lesem přilepit své drahé polovičce pryskyřicí bradavky ke kmenu stromu a lakonicky prohodit: „Smůla.“, ten by neměl se sledováním Shainbergova úsměvného sadomaso kanclu otálet a to nejen proto, že bolest, co je uvnitř, musí ven.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi příjemné překvapení, netradiční milostná komedie, navíc velmi vtipná. Scénka s červeným fixem a žížalou byla naprosto dokonalá.. :-) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že podobně, jako mě James Spader svou postavou uchvátil ve Sex, lži a video, bude tomu tak i v jeho právní kanceláři. Jenže tou fascinující postavou pro mě v tomto případě není James. Tak, jako jsou výrazné jeho červené zvýrazňovače, kterými rád zakroužkovává překlepy v obchodních dopisech své sekretářky, je to právě ona, kdo je tím výrazným a zářícím "klenotem", který celému snímku vévodí. Ta ženská polovina hereckého dua sourozenců Gyllenhaalových. Maggie Gyllenhaal. Její zvláštní a vysoce osobitá tvář je pro mě v jistém směru mnohem více přitažlivější a zajímavější než celé plejády stereotypně vypadajících Hollywoodských "krasavic." A v této roli mladé, trpící dívky s jistými duševními "odchylkami", Lee Holloway, která při sobě vždy nosí výbavu se "sebezničujícím" nářadíčkem, je jednoduše úžasná. Spousta lidí jistě zná tu nesnesitelnou bolest, kterou uvnitř sebe dusíme a která nás ničí. A spousta lidí jistě ví, že jediná možnost, jak se s ní dokáží alespoň na chvíli vypořádat, přemoci ji, je jiná, fyzická bolest. Ta jediná dokáže někdy utišit a přehlušit tu naši vnitřní bolest, která nás trhá a rozervává. Je to zvrácené a sadistické? Neřekla bych. Je to spíše pro mnohé jako jediný možný lék... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť som myslel, že sa pri komédii pobavím a vyznela z toho dráma! Ale teraz mi to nevadilo, pretože dráma to bola naozaj skvelá. Žiadny otrepaný scenár, prvú pol hodinku som síce nemal páru o čo ide, ale potom sa to rozbehlo do naozaj strhujúceho príbehu. Rodičia súrodeneckej dvojice Gyllenhaalovcov majú byť na čo hrdý, dcérka tu zahrala fakt dobre. 80%. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Úžasná film o sexuálních úchylkách které nevedou ke zkáze, ale k dobru. Film není nijak zvrácený, v podstatě je to taková netradiční romantická komedie. Vynikající je hudba a výtvarná stránka. Nesmím taky zapomenout na herce, oba dva excelují. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Povedená hlavní dvojice, pasovali k sobě jak vejce k vejci... excelentní herecké představení a celkově zábavná podívaná, mé hodnocení 4 hvězdičky... ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná pohádka o princezně, jenž našla svého prince a žili "happily ever after". Dobrý humor, kvalitní herci, originální děj a myšlenka. Dokonalý film na nedělní odpoledne ;-) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Šteklivé téma, zaujímavý príbeh, ale naivná adptácia. Film (a miera jeho uvetiteľnosti) stojí a padá na detajloch a tie mal Shainberg evidetne v paži. Ale medzi slepými je aj jednooký kráľom a originlaitu uprieť nemožno. Povinnosť pre fanúšikov hollywoodskeho kačiatka Maggie Gyllenhall, ktorá ANO dokáže byť femme fatale. 60% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Špičková zábava podle mého gusta. Tak trošku jiný film, s komorní atmosférou, výbornými hereckými výkony (Spader a hlavně Maggie Gyllenhaal na jedničku), skvělou hudbou, štiplavým námětem a rozpustilým dějem. V tomto případě je zde uvedené žánrové zařazení - drama/ komedie/ romantika - výjimečně nezavádějící. Aspoň ne moc. Na Sekretářku nedám dopustit. 90% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velmi netypický a jistě originální snímek, který v sobě nese zvláštní půvab a stojí na hranici několika žánrů. Z ústavu propuštěná Lee se co nejdříve hodlá začlenit do normálního života, zaujme ji místo sekretářky, kde se kromě denních povinností setkává i s přísností svého nadřízeného, právníka Edwarda. Za pravopisné chyby přichází ponižování, fyzické tresty. Drama ale přeroste v hru plnou nejrůznějších perverzí (i když o ty až tak nejde) a skončí u romance. Sekretářka, která prošla Sundance festivalem, má sice docela prostinký děj, zaujme přesto především dvojicí hlavních aktérů. Sadista Spader se s úchylnou lidskou sexualitou setkává relativně často, pozornost na sebe upoutává zejména více než sympatická Gyllenhaalová, která v sobě postupně nachází dramatický, komický i sexuální náboj.. Každý ale máme to své, tudíž jiné hodnocení nečekejte! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Takže za A: Maggie zkrátka NENÍ ošklivá. Navíc tady předvádí všem, že prostě umí hrát. Za B: Tento film neměl být nějak šokující. Je to jen jiný pohled na lásku. Za C: Ten film mě donutil přemýšlet a proto mu dám plný počet. Protože, kde je hranice normality? Kdo říká, že láska musí být vždy něžná? Proč, když nezapadáme do davu, jsme hned nenormální? A proč bychom měli vůbec někam zapadnout? Tento film mi do hlavy vnesl spoustu otázek. A tak to mám rád. Za D: Pokud se vám nebudou líbit první 3 minuty, tak ten film radši vypněte. Anebo, (jako v mém případě), počkejte, co se z toho vyklube. Já počkal a vyplatilo se to. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Altamir sa hlboko mýli, ak tvrdí, že "normálny" človek nemá šancu Sekretárku pochopiť. Napriek tomu, že sa za relatívne normálnu (v sexuálnej oblasti) považujem, samoľúbo si myslím, že som tento film hlboko pochopila a oceňujem na ňom nielen skvelé herecké výkony, originalitu, rafinovaný humor, vyrovnanú dávku romantiky a napätia (a vôbec všetko:-), ale aj silný erotický náboj. Milujem toto intímne dielko, dokonale si vychutnávam pomaly plynúci dej a každým pórom nasávam jeho elektrizujúcu atmosféru. Na mieste Lee si nikoho lepšieho ako Maggie Gyllenhaal neviem predstaviť, sadne do role ako riťka na šerbeľ a zvládla ju bravúrne. A výkon Jamesa Spadera (pre mňa najlepší v kariére) je uhrančivý. Ak inde nie, tak v Sekretárke mi konečne ukázal, že je pán herec, ktorý zahrá aj výrazom očí a to si na ňom cením. ...Assume the position...and watch :-) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

I kdyby za nic jiného, tak za nepřebernou škálu výrazů očí Maggie Gyllenhaal musím jít vysoko - pohled vyplašené laně.. ale taky - překvapení, vzrušení, očekávání, chtíč, smyslnost, požitek, vytrvalost, okouzlení - láska. Ne každému je dopřáno, tento cit poznat a mezi touto dvojicí to jiskřilo přímo osudově. A Láska - to je ta největší magie. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Člověk by ani neřekl, že film s takovýmto tématem by mohl být nakonec romantičtější než kdejaký romantický film. Paráda! ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama