Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (457)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější film pod sluncem. Nebavilo mě to, Maggie Gyllenhaal mi přišla dost hrozná, a James Spader pro změnu totálně nezajímavý a bez výrazu. Moc nechápu, co na tom filmu někdo vidí - mně to celé přišlo strašně laciné, rádoby šokující a celkově tak nějak ušmudlané. Zajímavé mi tam přišlo pouze srovnat to s filmem Padesát odstínů šedi, který se mi nově jeví jako jasná vykrádačka Sekretářky - a přesto nemám za sebe problém napsat, že mě Fifty Shades bavilo neskonale víc a dávalo mi větší smysl - v Sekretářce mi žádná postava nebyla sympatická a to, co se mezi nimi odehrávalo, ze mě nedostalo žádné emoce, nebo nedejbože vzrušení. Film u mě navíc dojel na strašlivý český dabing, v němž jsem ho zhlédl. Pro mě osobně celkově ztráta času. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Devadesátková naughty paráda, aneb Pretty Woman pro romantické zvrhlíky. Zranitelná, hledající a oddaná Maggie Gyllenhaal v příběhu neobvykle silného intimního sblížení, které může skončit odloučením s duševní devastací, anebo partnerským splynutím s absolutním naplněním. James Spader tradičně přesný hlasem, ve zdrženlivosti i výbušnějších momentech. Erotické scény psychologicky zkoumavé a vzrušující, humorný nadhled příjemně odlehčující, citové drama zasahující. Odvážná a překvapivě milá one-of-a-kind vztahovka. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Než se daly věci do pohybu, tak jsem málem zešedivěl. Ovšem, jakmile začal šéf za překlepy trestat a sekretářka trpět, tak se rázem koukalo na snímek nesrovnatelně lépe. Sexuální napětí by se v tu chvíli dalo krájet. Veškeré kancelářské dobrodružství je neskutečně působivé. Několikrát se mi v kalhotách cosi hnulo a vůbec se za to nestydím. Z toho zbytku stojí za zmínku jedna báječná sexuální scénka s Jeremy Daviesem, u které jsem se málem pomočil smíchy. Zbytek je jen nudná, leč nezbytná vata. Snímek rozhodně předčil všechna moje očekávání. Nicméně, nelze opomenout hromadu pasáží absolutně o ničem, takže více než 3 * nedám. Pro absolutní fajnšmekry bude snímek zřejmě rajskou zahradou. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

PLESK! aneb jak je fajn, když někdo sdělí širším masám, že sadomasochismus není nějaká úchylná, odporná, nečistá věc, která může za všechny neduhy světa, hladomorem počínaje a Georgem Bushem konče... Mimochodem, Maggie je tady naprosto sladká, James Spader super a Jeremy Davies správně nesnesitelný... ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Jaký to asi musí být šílený stav, když víte, že jste trochu jiní, než těch zbylých X % lidí kolem vás. Kterým stačí prožívat svůj intimní život ve společensky přijatelné rovině, a kteří vás vypoklonkují ze dveří, když se jim otevřete a vyzradíte svá nejtajnější přání. Jak asi bylo Erice (Isabelle Huppert), když se svěřila Walterovi (Benoît Magimel) v pro mě famózním filmu Pianistka prostřednictvím dopisu o svých dlouho skrývaných touhách a jeho reakce nebyla zrovna tou, ve kterou tolik doufala. Sekretářka je bojem v jádru po dominanci toužícího muže s jeho vlastním já a dívce, která by tuto jeho dominantní a trýznivou osobnost s radostí a nadšením přijala, protože ona už ví, co je pro ní tím hlavním cílem a splněním snu. Najít muže, ke kterému bude vzhlížet, a kterému bude s uspokojením plnit jeho rozkazy, ať už mají jakoukoli podobu. Je příjemné sledovat muže a ženu, kteří jsou vzájemně maximálně okouzleni tím druhým, a kteří nejdříve své náhle objevené štěstí prožívají naplno jen uvnitř, aby se poté, i když to oba v sobě cítili už od samého začátku, sobě navzájem otevřeli a přijali se v celé své jedinečnosti. Bez předsudků, bez studu a bez obav. Skvělý film, který asi nebude pro každého, ale i přesto pobaví, dojme a potěší, třeba právě ty, kteří onu jedinečnost berou jako určitou formu krásy a ne jako něco, co by mělo být jednoznačně odsouzeno. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Na filmovom festivale Sundance v r. 2002 získala snímka špeciálnu cenu za originalitu. (eurika)
  • K filmu byly vyrobeny dva plakáty, Jeden z nich zobrazuje předkloněnou ženu. Maggie Gyllenhaal přiznala, že postava nepatří jí, ale nějaké ženě, která v té době chodila s jejím expřítelem. (HellFire)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama