Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek o následcích násilností, kterým musí čelit obyčejná rodina, z pohledu tří různých osob. (oficiální text distributora)

Recenze (20)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První část ještě nic moc, ale druhá část udeří černým humorem a co kapitolou to zvratem. Je to tak rodina je nejvíc. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem vůbec netušila, jak skvěle se budu bavit!! Není nad to, když drží rodina pohromadě a všichni si mohou důvěřovat! :o) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Rašómon v rodinnom vydaní (nepliesť s filmom pre celú rodinu) alias after-heist thriller s tarantinovským nádychom, komorná rodinná dráma, čierna komédia zmiešaná s jemným francúzskym humorom, hororovými scénami a niekoľkými desiatkami popkultúrnych odkazov od Psycha cez Osvietenie až po Pulp Fiction. A to prosím po francúzsky, inteligentne (!) a s Dussolierom v hlavnej roli. Pomaličky vstrebávam dojmy a od samého prekvapenia (veľmi príjemného, samozrejme) ani neviem, čo ešte povedať. Snáď len dve veci: tretia kapitola je GE-NI-ÁL-NA a fakt, že toto proste musíte vidieť. 100% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrně chytrá, chvílemi příjemně morbidní komedie o dokonalé loupeži sázkařských peněz, která se jako většina dokonalých loupeží zvrtne a následuje eskapáda přehmatů, omylů, nepochopení a nedorozumění až k finále, v němž se vrší jeden zvrat za druhým. Kratičká stopáž způsobuje lítost, že všechno už skončilo. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mám čím dál tím raději Dussoliera nového tisíciletí. Vypadá a tváří se jako gentleman ze staré školy. On jím dokonce bezpochyby i je. Ale dokáže si přitom ze sebe dělat neskutečnou legraci. A tak nejsilnějšími momenty byla jeho přítomnost před kamerou. A kapitola Jean si mi jevila nejzdařilejší, škoda, že byla tak kratičká. Clausi Drexele, tahle scenáristická a režijní prvotina se Vám velmi povedla, takže šupky dupky, koukejte honem natočit něco dalšího, už se těším. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Už som videl filmy spracované týmto spôsobom, no "Affaire de famille" to chytilo za správny koniec. Nemôžem povedať, že by všetko fungovalo a rozhodne tam sú momentky, ktoré sú trošku predvídateľné. Vieme rýchlo zo situácií pochopiť, že niektoré postavy nebudú tým, kým sa tvária a majú ešte nejaké tajomstvá. Nebudem to spoilovať, no nie je ťažké to podľa mňa pochopiť a rozmotať. Možno nie hneď v prvej časti, no postupne to príde. Ale film je správne vtipný, vie udržať pozornosť a má dobré tempo. Postavy sú zaujímavé, atmosféru to má a záver je skutočne, že wow. To bol teda riadny záver. Ak budete mať možnosť, čeknite si film. Podľa mňa je dobrý. Len neviem dokopy čo o ňom viac povedať. Hodnotenie: B+ ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pokud přetrpíte nudnou a nezajimavou první polovinu, bude odměněni suchým černým humorem a zajímavými dějovými eskapádami. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Příjemná černá komedie klasického formátu postupně odkrývající jednu událost pohledem různých aktérů. První iterace je rozjezdová, ale pak už to frčí. Má to náramný spád a je to neukecaně tajemné, což dává prostor překvapením a zvratům. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Osvedčený prístup snímania tej istej udalosti z pohľadu rôznych osôb prináša mnohé prekvapenia. Spočiatku sú očakávané, neskôr už prekvapujúce a ku koncu šokujúce. A to veľmi príjemne, keďže od tohto neznámeho filmu som neočakával nič, a nakoniec z toho bola veľmi príjemná jazda s podarenou rodinkou. Zločinci sú, ako v každej francúzskej kriminálke za blbcov a humorom sa celkovo nešetrí, najviac sa mi pozdávala asi predajňa so zbraňami. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a do jisté míry i originální námět, jehož potenciál byl podle mého názoru mnohem vyšší, než kolik dokázali tvůrci ve výsledném díle předvést. I přes střídmou stopáž málo dynamické, vtahující a především bych si představoval vyšší černohumornou koncentrovanost. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Dokud mi závěrečná pětiminutovka neukázala, že šlo o parodii na krimifilm, považoval jsem tenhle příběh za velmi slaboduché až amatérské dílko, v němž se děly málo pravděpodobné a nesmyslně vykonstruované věci. Pak mi začalo svítat, když se ukázalo, že vlastně všichni "hrdinové" jsou vlastně lumpové, jimž jde o to získat prachy a využít je. Jako by to byl obraz dnešní společnosti; koneckonců tímhle trojstranným pohledem získal divák ucelený příběh, který se tázal, jak by se sám divák zachoval v případě, že by sám byl tím bývalým fotbalistou, majitelkou obchodu či nedozrálou dívkou, která se zaplete do krádeže poněkud aktivněji... Pro mnohé by to byl pohled do vlastní tváře... Díky záběrům na pohřbívané mladíky a na vybuchující pytle s penězi tomu čtyři hvězdičky dám. ()

Gertruda.W 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi připomínalo Doktora z hor. Příšerné. Zajímavě se začalo vyvíjet až když se jeden příběh začal sledovat z několika rovin jednotlivých členů rodiny. Ale stejně je to jen průměr velmi slabý. Škoda. Vzít to do rukou někdo jiný, mohlo to být luxusní. Holt každému není shůry dáno. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Kolik stojí 3 letenky do Brazílie? Velmi pomalu se rozjíždějící rádoby komedie, kde je vše vyjasněné až na samém konci, o ukradených penězích schovaných v trofeji fotbalového míče. 50% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Úvodem bych řekl, že se nejedná o komedii. Pokud ano, tak autoři omylem všechny zábavné scény a hlášky nejspíš z filmu vystříhali. Jinak si totiž to zařazení nedovedu vysvětlit. Nicméně film z pohledu tří osob vypadá docela svěže. Divák se vždy dozví něco nového a je to vskutku originální. I když něco podobného již použili tvůrci filmu Zkurvená noc. Doufám, že mi můj komentář neškrtnou, ale ten film se tak v Česku skutečně jmenuje, ač jeho originální americký název je 11:14. Nicméně scénář byl trochu průměrnější, ale k ději to docela sedělo. Působilo to obyčejností rodiny i zlodějů. Každopádně děj byl plný překvapivých momentů a zvratů, takže divák je uspokojen, neboť řadu věcí nečeká a ani konec tak není očekávaný. Silnější hodnocení nedávám jen proto, že herecké výkony nebyly příliš skvostné, ale na druhé straně Miou-Miou byla úžasná. Její překvapivý výraz byl docela vtipný a používala ho často. Úplně to vystihuje hláška z filmu Což takhle dát si špenát: „Zas už něco!" Celkově to nebyl špatný film. A vlastně mi ani nevadilo, že nebyl lepší. Byly momenty, kdy jsem se pousmál, což asi znamená, že by se mělo přeci jen jednat o komedii, ač já si zařazení komedie představuji vtipněji. Ale nebyl to špatný film a nejspíš bych ho jako zajímavé osvěžení doporučil. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobrý neznámý francouzský film. Černá krimikomedie s prvky britské suchosti Sbal prachy a vypadni a slabým nádechem Tarantina. ()

jaanyna 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že mě ČSFD upozornila na to, že TV Barrandov vysílá tenhle film, jinak bych si ho určitě nevšimla. A to by byla vážně škoda! Jsem nadšená!!! A kvůli písničce Wake Up od Smallwhitelight jsem vydržela až do úplného konce závěrečných titulků. ()

Reklama

Reklama