Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mužů je dostatek, ale který je ten správný?  Co má dělat atraktivní třicátnice, jež má špatné zkušenosti s muži a touží po dítěti? Stejné dilema prožívá Dóra, která bydlí v Budapešti a pracuje jako dramaturg v jednom divadle, kde připravuje inscenaci podle své dramatizace slavného románu Choderlose de Laclose Nebezpečné známosti. Právě zjistila, že je zasnoubena s ženatým mužem, jehož manželka je těhotná. Dóra cítí, že v jejím životě by také měla přijít změna, na níž každá žena čeká. Nechce ale prožívat další zklamání, rozhodne se, že od této chvíle nic neponechá na náhodě. Dá si na internet inzerát na seznámení s mužem pod značkou: Nic víc než sex. To, co následuje v dalších dnech, otřese jejím životem více, než očekávala... Romanticky laděný příběh o strastech současné mladé ženy natočila jako svůj režijní debut Krisztina Godaová. Působivě přitom propojila civilní život hlavní hrdinky s divadelním prostředím. Nejdůležitější role svěřila dvěma nejobsazovanějším maďarským hercům: citlivou Dóru ztvárnila Judit Schellová (Konec, Člověk bez osudu), věčného donchuana hraje Sándor Csányi (Polštář Jadwigy, Revizoři). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tolik hezkej Maďarek - 2 - jsem snad ještě pohromadě neviděl. Zdá se, že Maďarsko bude hezká země, asi tam vyrazím. Navíc seznamování s Maďarkou co umí jen maďarsky si prostě musím dopřát, až na mě spustí nějaká kočka maďarsky, tak počítám že mě to silně vzruší . Vůbec ve filmu co maďar, to sympaťák a Sándor Csányi je úplně maximální frajer už z filmu Revizoři a ta epizodní scéna v metru, to byla taky těžce luxusní "revizorská" odkazovka. Ostatně hláška směrem k Sándoru Csányim "Já jsem alespoň nepřefikla celé východní Maďarsko" a jeho odpověď "No, no, tady je někdo najednou nějak moc pruderní" zcela vystihuje podstatu filmu. Pohodu, vtipný dialogy, sympatický herce, uvěřitelný postavy, vtipný situace a geniální rady - "Žádná ženská za to nestojí, leda že by byly dvě a šestnáctky a dvojčata:" Víc takhle zábavných a oddechových kousků, protože kvalitním humorem se v dnešní době nemůže nikdy nic posrat a na závěr ještě jedno poděkování, které adresovala jedna z hlavních hrdinek všem chlapům "Chlapům a jiným bakteriím srdečně děkuji za spolupráci" :-)) No holky a proč vy nám nikdy za nic nepoděkujete ? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jestli je v Evropě nějaký národ, u kterého jsem si jistý, že mu zcela na plný počet hvězd nerozumím, pak to bude asi Maďarsko. Nejenom, že má praštěnou řeč, která má kořeny napojené i na Finštinu, Maďaři také mají zvláštní smysl pro humor a kolikrát se nebojí některé věci říct na plnou hubu. Faktem stále zůstává, že film měl naprosto pitomou zápletku, ale do té se zamotalo překvapivě solidní množství pěkných Maďarek. Abych pravdu řekl, do té doby jsem si myslel, že Maďarka nerovná se hezká holka. Tenhle film je toho důkazem a já jsem konečně viděl první dvě hezké Maďarky v mém životě. Tak alespoň něco mi tenhle film dal. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Veskrze nenáročná, nicméně funkční maďarská komedie o biologických hodinách, které nedávají části žen spát, o vztazích, plození dětí a v neposlední řadě o sexu. Zejména v první půli nepostrádá půvabné momenty a komické hlášky, v druhé části jde poněkud do ztracena a používá banální žánrová klišé. Celkový dojem: 55 %. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

mám rád nehollywoodské filmy, mám rád evropské filmy a mám rád Maďarsko. Proč se mi ale tohle zdálo pitomé, ví snad jen Nina a její poskoci ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tenhle maďarský kousek mi od začátku připomínal stupidní německé romatické komedie. Ale jenom připomínal. Na rozdíl od nich nebyl děj tak stupidní, prostředí primitivní ani stereotypní a hlavně dialogy měly vtip. Takže spokojenost a po ránu pohodové pokoukání, 65%. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Oddechová romantická komedie, která sice nedisponuje intelektuálním humorem Woodyho Allena nebo vtipným nadhledem britské produkce, přesto nesklouzává k trapnosti. Příběh o hledání toho pravého či pravé je možná zaplněn spoustou klišé, ale divácky mne neuráží jako většina českých filmů tohoto žánru. ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Po filmech Konec a Revizoři jsem žil v domění, že jen přes dvě hraniční čáry od nás se točí výborné a hlavně vtipné komedie. Romantická slátanina Csak szex és más semmi je minimálně jako kudla do zad nebo špízová jehla do bránice. Judit Schell i Sándor Csányi se rok před Nic víc než sex sešli v romantické komedii Zastavte matku Terezu! a všechno fungovalo minimálně dobře, takže kde je problém? Možná nedotaženost, roubovanost? Například postava divadelního režiséra. Není nijak rozvedená, cosi je pouze naznačeno jeho posedlostí roztodivnými zapalovači - a to je celé. Proč tedy? Jako komický prvek to nefunguje. Godin majstrštyk si chtěl až moc hrát na srandu se špetkou vztahové pravdy. Kdyby se Judit opila a v alkoholovém oparu se prostě a jednoduše nechala kdesi a kýmsi zbouchnout, mohlo z toho být slušné sociální drama o svobodné matce. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Asi tak stokrát lepší než Sex ve městě. Zcela chápu problémy Dory, jsou zde dobré hlášky. Např. "Všichni naši dárci jsou sportující intelektuálové. Nebo intelektuální sportovci". nebo " ...zmokneš! Ještě jiný poznatek? Nemáš podprsenku!" Všichni nápadníci jsou sexy, hlavně Ali :-). A láska zvítězí nad rozumem. I když v tomto případě jsem dost fandila rozumu. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Maďarské filmy mn začínají lákat. Povedené vtipné situace a fórky a slušně odehrávající herci. Navíc sexy Kata Dobó. Chápu, že bych měl dát asi méně bodů, už kvůli tomu, že tím nepřímo podporuji ženy, co neví, co chtějí, ale...učiním výjimku. Je to tak...ženy tím, že neví, co chtějí, dělají nám mužům ze života peklo. Tenhle film je...takovým zajímavým pohledem na tuto problematiku. V životě to tak samozřejmě nechodí, ani omylem, ale...mě se to líbilo. I když feministické filmy nesnáším. Viz Bestiář. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komedie, drama i romance ve správném poměru. Co na tom, že výsledný koktejl je tak trochu ze života a tak trochu z říše snů - přesně takový občas přijde vhod ... :-))) ()

smrt.ka odpad!

všechny recenze uživatele

Nemělo to hlavu ani patu a to mezi tím bylo nestvůrné. Skutečně nechápu těch 71%, ale možná špatně vidím na obrazovku, už je pozdě. ()

Scratt 

všechny recenze uživatele

Pro mne docela příjemné překvapení. Těm, co hledají vcelku originální komedii o vztazích můžu určitě doporučit. 70% ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Jeden jediný světlý bod v programu, který jsem našel na tento týden a .... a mile překvapil. Mnoho inteligentního a milého humoru s kapkou lechtivosti, i když asi každý ten konec tak trochu čekal. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Film, který měl v mnoha směrech našlápnuto velmi dobře. Bohužel vyústil tak trochu sladkobolně a nezachránil to ani vždy dobrý Sándor Csányi, ani překvapivě dobrý představitel Turka z bistra na falafel... ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Sperma můžeme používat po neomezenou dobu. Naši dárci jsou pouze sportující intelektuálové a intelektuálně založení sportovci." ...Občas není na škodu,splést si východ a při té příležitosti si potencionální taťky rovnou prohlédnout. To pak okamžitě nastává vystřízlivění a šupky dupky s nohama na pevnou zem. Není nad to počít vytouženého potomka přirozenou cestou. Sexuální bohyně Dora o tom ví své. Stačí si jen všímat různých znamení nebo snad znamének? I Madaři umí natočit příjemnou komedii. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Příjemnější než Bridget Jonesová a jiné filmy o tikajících třicítkách, hlavně díky sympatičtějším hrdinkám. Možná to nemuselo končit tak superšťastně. Sándora Csányi (jeho příjmení asi radši skloňovat nebudu) jsem tu viděl podruhé (po Revizorech), registruju ho jako zajímavého herce. ()

Berenise 

všechny recenze uživatele

Možno si nezaslúži 4*, ale je to neuveriteľne pohodová nenáročná oddychovka, ktorá mi padla tak dobre, ako poctivé Mojito namiešané pekelne sexy barmanom po dlhom a úmornom dni :) Inak plytčina :) ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Dávali to na čt2, takže nebýt mamky, která se na to dívala u mě v pokoji, nikdo by mě nedonutil. Díky, mami!. Když jsem se dozvěděl název, čekal jsem opět trapné situace o sexu, taková ta typická americká komedie. Ale Maďaři příjemným humorem překvapili. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduché téma, navíc místy zbytečně zlehčováno vtipnými scénkami. Kupodivu mne to bavilo až do konce, který byl předvídatelný už po 5 minutách. I tak jsem se dobře bavil a kdo má rád takovýto druh filmu, ať si půl-hvězdičku přidá. ()

Reklama

Reklama