Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mužů je dostatek, ale který je ten správný?  Co má dělat atraktivní třicátnice, jež má špatné zkušenosti s muži a touží po dítěti? Stejné dilema prožívá Dóra, která bydlí v Budapešti a pracuje jako dramaturg v jednom divadle, kde připravuje inscenaci podle své dramatizace slavného románu Choderlose de Laclose Nebezpečné známosti. Právě zjistila, že je zasnoubena s ženatým mužem, jehož manželka je těhotná. Dóra cítí, že v jejím životě by také měla přijít změna, na níž každá žena čeká. Nechce ale prožívat další zklamání, rozhodne se, že od této chvíle nic neponechá na náhodě. Dá si na internet inzerát na seznámení s mužem pod značkou: Nic víc než sex. To, co následuje v dalších dnech, otřese jejím životem více, než očekávala... Romanticky laděný příběh o strastech současné mladé ženy natočila jako svůj režijní debut Krisztina Godaová. Působivě přitom propojila civilní život hlavní hrdinky s divadelním prostředím. Nejdůležitější role svěřila dvěma nejobsazovanějším maďarským hercům: citlivou Dóru ztvárnila Judit Schellová (Konec, Člověk bez osudu), věčného donchuana hraje Sándor Csányi (Polštář Jadwigy, Revizoři). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Pohodová romantická komedie z čím dál více filmově sympatičtějšího Maďarska. Ten hyperšťastný konec bych ale klidně oželel.. 7/10 ()

dopita 

všechny recenze uživatele

No volovina to je. Ale celkem zábavná a neurážející. Škoda, že filmu v poslední třetině dochází dech. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Celkem oddechovka, místy nabitá drsným zato velmi trefným humorem. Svět se přece nezblázní ze vzájemného popichování obou pohlaví. Ne nadarmo se říká, co se škádlívá, to se rádo mívá. S Dórou bio hodiny pěkně mávaly. To, jak si hlídala časové rozmezí, kdy ovulovala a mermomocí hledala nositele genetických informací. Ono to zní jednoduše, ale co následná morální kocovina? Kdo je otec, jaké má kvality... Adeptů bylo dost, každý nějakým způsobem vyčníval, ale jako vítěz vyšel ten, o kterém jsem celou dobu pochybovala. Že by se donchuán někdy napravil? Vypadalo to, že se s ním snad něco děje, ale jeho vyznání lásky zněla plytce a nedůvěryhodně. Ten, kdo by v mém srdci vyhrál, byl pro mě seriózní a sympatický Markovič(?). I s rizikem, že by ve mě hledal svou zemřelou ženu. Herci byli zvláštní, hlavní hrdinka nevypadala jako šmrncovní třicítka, ale jako usedlá čtyřicítka. Což nesouhlasí s avizovaným dějem a to mě posunovalo zcela jiným směrem. Představovala jsem si ji jako osamělou matku s dítětem předškolního věku, co hledá 3 v 1 (tátu, přítele a milence). Ale nevadí:-) ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Ale jo docela zajímavá komedie, tak trochu ze života. Jen mě naštvalo, že si vybrala toho nagelovaného vola, místo hodného schopného typa. No nic tak už to v životě chodí. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Slabších 60%. Čekal jsem mnohem více zábavy. Zasmál jsem se jen párkrát, zbytek filmu byl takový normální. Nebyl otravný nebo nudný, ale ani nijak zábavný. Prostě takový normální. Velké plus filmu jsou dvě hlavní hrdinky. Krásná blondýnka pro život a zatraceně sexy zrzka na dovádění. Byla radost na to koukat. Nicméně, co se filmu týká, nic extra a nic nového - příběh už jsme mnohokrát viděli. Jedno kouknutí stačíl. Nenudí, nenadchne. Howgh! ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná odpočinková pohodička s vtipy, u kterých jsem se lámal v pase, přestože byly příjemné, a nikoli černé, jak je mám obvykle rád. Jak můžu dát něčemu takovýmu 4*? Jsem prostě frajer. ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná evropská komedie s poctivě vykreslenými charaktery postav. Děj funguje, postavy taky a zábavy je dost. Navíc se v průběhu filmu neobjevují žádné obludné scény, ze kterých by se lidem s vírou v racionální chování chtělo zvracet. I proto věřím, že je to komedie i pro ty, kteří tento žánr už dávno odepsali. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Klasická klišoidní romantická komedie jak vystřižená z americké produkce. Jediným plusem je pro mě samo Maďarsko, potom můj oblíbenec z Revizorů Sándor Csányi a neuvěřitělně mňamózní Kata Dobó. ()

grerar 

všechny recenze uživatele

No dobře, možná, že to není nejlepší film, co jsem poslední dobou viděl. Ale nakolik je to hrozný, jak je ta ženská (Kata Dobó) drsná, tak natolik je to zajímavý. Některý situace jsou navíc opravdu jako ze života. Pokud se chcete uvolnit, prožít příjemný večer (doporučuji sklenku portského), skoukněte to. Není to tak hrozný... ()

outsider 

všechny recenze uživatele

Bezprostředně po shlédnutí filmu jsem byla nadšena a mé hodnocení bylo 4hvězdy. Teď je týden poté a já z filmu vím jen to, že tam hrál ten samej herec, co mě zaujal už ve filmu Kontroll. Takže v podstatě jen malnko nadprůměrná komedie, které jsem ve výběru ostatních dala přednost díky tomu, že je evropská a to je mi bližší přece jenom trochu více než americké romantické. ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Nenáročná maďarská jednohubka, trochu pikantnosti a ostrosti by jej síce neuškodilo, ale na malú chvíľu vám jej chuť zostane na jazyku... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ľahká komédia, ktorej cieľom je spíš pobaviť diváka ako byť prezentovať nejaké hlbšie ponaučenie. Judit Schell vo skvelej forme a „still beauty“ Kata Dobó. K tomu celkom stabilní výkony Sándora Csányiho a Károlya Gesztesiho. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Ale celkem dobrý to bylo... určitě teda lepší než jsem čekal; hlavně zpočátku hodně svižná a dost vtipná komedie, časem trochu ztrácí dech... ale nakonec jsem se nechal nachytat i na ten nechutně happyendovský podbízivý doslov (nešikovná holka v letadla a tak)... Jinak krásně tady jde poznat, že to režírovala ženská - všichni chlapi jsou vykreslení jako víceméně slizští ubožáci... ale i to se přežít dá. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Taková vcelku milá romantika, dokonce se vyskytne i pár vtipných okamžiků. Přesto ta třetí hvězdička je za Sándora. On má totiž charisma že by ho mohl rozdávat. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný film bez výraznějších ambicí, který se veze na vlně Brigit Jonesové, Sexu ve městě a podobných věcí. Nebýt závěrečného songu v originále, člověk by málem nepoznal, že se odehrává v Maďarsku, což je docela škoda. Spousta scénaristických klišé a laciných fórků (polonahá hrdinka na balkóně,...), také prostředí divadla už tu bylo x krát...Řadu situací a postav „oprásknutých“ jinde sem tam oživí opravdu originální nápad nebo hláška; pár dialogů a situací je opravdu skvělých. Úplně zbytečné ale bylo zařazení scén a la "co bylo dál" během závěrečných titulků. Herci vesměs dobří, ale celkem vzato je to film, který prošumí a bohužel nezanechá hlubší stopu. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Lehkou rukou napsaná vtipná romantická komedie s pikantní nahořklou příchutí, kterou zajímavým zbůsobem dodává téměř permanentně ztrápená tvář hlavní hrdinky, odehrávající se zčásti v divadelním prostředí mezi první zkouškou a premiérou. Hvězdička navíc za figuru hřmotného režiséra. ()

Reklama

Reklama