Reklama

Reklama

Skupina přátel se po autohavárii dostane do nepoužívané nemocnice, kde řádí šílený doktor a jeho personál. Začíná boj o přežiti. (xxvasa)

Recenze (125)

castor 

všechny recenze uživatele

Začíná to standardně – nikdo nemá signál!! Banda přátel se po dopravní nehodě ocitne uprostřed noci kdesi mimo civilizaci, když kolem náhle projede sanitka s hodně divnou posádkou. Za chvíli jsme nicméně v oficiálně několik let zavřené nemocnici, ve které už brzy začnou křupat kosti, končetiny končit v nepřirozených polohách, orgány mimo lidská těla a hranice logiky se začnou překračovat mílovými kroky. Nic na tom nemění ani fakt, že sadistického doktora tu hraje (stroj z tekutého kovu) Robert Patrick, který z tohohle omylu nájem na dva měsíce dopředu těžko zaplatil. Když se jeho umírající ženuška (pro kterou novým nedobrovolným „pacientům“ odebírá orgány) chichotá na smrtelné posteli a on stojí po výbuchu zohavený za dveřmi, může to slabším povahám dělat potíže, ti, kteří už něco viděli, budou naopak jen těžko hledat slova. Celé se to totiž velmi neobratně schovává za rádoby vtipné momenty a zábavný look, nic ale nezabrání tomu, že herci jsou horší než průměrní, pobíhají bez ladu a skladu z patra do patra a že tahle pásová amatérská výroba musí už ve střižně obtěžovat samotné tvůrce. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Pro mě nepochopitelně nízko hodnocené. Jediné co se tu dá kritizovat jsou herecké výkony a lehce nesmyslný příběh. No jelikož je to nízkorozpočtový horor, mělo by se hledět hlavně na gore a to je tu jedno z nejlepších, které se dá vůbec sehnat. Kompletní vyndání orgánů a zbavování otisků torza těla je lahůdka pro oči gore maniaka, jakým jsem třeba já. Příběh je však přitažený za vlasy, po autonehodě najednou všichni ztratí signál, přijede stará sanitka a z té vylezou ,,doktoři" se vzhledem masových zabijáků, kteří naloží ,,přizabitého" nešťastníka způsobem, že ho skoro dorazí, ale partě kamarádů na tom nepřijde nic divného. V nemocnici jim také přišlo v pořádku, když nikde nebyli ,,žádní" pacienti ani personál. O tom kdo přežije není třeba diskutovat, to je jasné hned na začátku. Pozitivní je rozhodně casting záporáků, Michael Bowen a Robert LaSardo se zhostili svých rolí opravdu přesvědčivě a navíc jsem se tu dvakrát lekl, což se mi nestává často. Pozitiva tak jasně převyšují negativa a když vezmu v potaz skvělé gore a místní podhodnocenost, nemůžu jinak, než plným počtem. ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Americký snímek AUTOPSY představuje sice nízkorozpočtový, ale pekelně krvavý a místy slušně brutální hororový flák odehrávající se v nemocničním prostředí se spoustou ostrých chirurgických nástrojů. Ve vlastním příběhu sledujeme skupinku mladých lidí, kteří po divokém mejdanu plném alkoholu a drog nasedají do svého auta a společně s náhodným známým Dimitrijem to valí zas o kus dál. Po cestě však mají nehodu, u které se objevuje nemocniční sanitka se dvěma maníky, kteří hrdiny snímku dopravují do nedaleké nemocnice Milosrdných sester. V liduprázdném zdravotnickém zařízení je netrpělivě očekává podivný doktor. Film má lehce nudný rozjezd, ale jakmile se děj přenese do nemocnice a vystříkne první krev, dostává úžasný náboj a valí do diváka šťavnaté gore scény, které se střídají se slušnými lekačkami v potemnělých chodbách nemocnice. Adrenalin stoupá s množstvím krve a nechuťáren, kterými tvůrci vskutku nešetří. Jednotlivé postavy jsou ztvárněny celkem obstojně, avšak logika jde občas trochu stranou. Záporáci jsou naprosto výborní a ujetost jim přímo sálá z očí. Prostředí, ve kterém se příběh odehrává, je vkusně vybráno a jeho potenciál tvůrci dílka využívají doslova na maximum. Další kladem budiž také nepřepálená stopáž, ve které na nudu moc místa opravdu není. Výsledný dojem je velmi dobrý, slušně krvavý a celkem brutální horor, který maximálně využívá nemocniční prostředí, ve kterém se odehrává. U mě s přehledem za čtyři hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Horor pro otrlé diváky. Pětice přátel (Schneiderová, Lowndesová, Kohn,Golubovich, McCall) má po probdělé noci autonehodu a je odvezena sanitkou na soukromou kliniku. Tady ovšem ordinuje šílený doktor Benway (Robert Patrick) a jeho nemocniční personál sestavený z řad bývalých trestanců. Mudr. Benway má svoje metody, jak pacienty léčit a hlavně jim moc rád odebírá orgány pro svou umírající manželku. Zkušenému hororovému divákovi je hned jasné, že jakmile spatří budovu nemocnice, musí počítat s tím, že kdo jednou vstoupí za její zdi, už se odtud živý nedostane a tentokrát si přijde na své. Dočká se řady nechutností, zvrácených operací, hektolitrů krve, úchylného doktora Roberta Patricka, zběsilého nahánění v nekonečných chodbách nemocnice, sexy herečky a také zpěvačky Jessicy Lowndes (klon Megan Fox) a přemýšlet u toho vůbec nemusí, protože tady se doporučuje vypnout mozek a hororově se naladit. Otrlý hororový diváku máš, co si chtěl. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám, tak jako mně, z nemocničního smradu zvedá žaludek a celkově je vám to prostředí protivný, tenhle film vám k tomu, abyste svůj názor přehodnotili, moc nepomůže. Ale horor je to fajnej, některý scény vyloženě libový (některý už na mě byly docela dost- !SPOILER! třeba když ten maník šťoural palcem tej babě do lebky, bušil do ní pěsti a ona pak vrhla oběd do výstřihu :-), T-1000 si svoji roli Dr.Mengeleho docela užíval a na celým filmu je nejspíš to nejlepší. Slušné 3* ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Při operaci Emily (Jessica Lowndes) hraje na gramofonové desce část árie „Si, mi chiamano Mimì“ z opery „La bohème“ od Giacoma Pucciniho. (Dino07)
  • Ve scéně, kdy chce Jude (Ross McCall) otevřít láhev dusného plynu, Scott (Robert LaSardo) mu brání a říká, že může vyhořet. Oxid dusný je však bezbarvý nehořlavý plyn. (Perverz)
  • Herec Ross McCall má tričko so známou punkovou skupinou Rancid. (Dzusta)

Reklama

Reklama