Reklama

Reklama

Final Fantasy VII: Advent Children

  • Japonsko Final Fantasy VII: Advent Children (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva roky uplynuly od chvíle, kdy se trosky Midgaru staly svědectvím obětí přineseným za nastolení míru. Svět však bude brzy čelit nové hrozbě. Rychle se šíří záhadná choroba. Staří nepřátelé jsou znovu na nohou. A Cloud, který opustil život hrdiny a chtěl žít v samotě, se jim musí ještě jednou postavit...

Velkolepý celovečerní film zpracovaný s absolutním mistrovstvím! Film je pokračováním dějové linie mimořádně úspěšné hry Final Fantasy VII pro PlayStation. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (307)

Cival 

všechny recenze uživatele

Hodnocení laika, který v kině usnul, u jedničky málem umřel a hru nikdy nehrál. Jinak řečeno hvězdičky s nulovou váhou vyjadřující nadšení z grafické promakanosti akce a totálně gulášoidních dojmů z příběhu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pre milovníkov bombastickej sci-fi estetiky (ku ktorým sa radím) a dravej anime akcie (tam už je to u mňa diskutabilnejšie) absolútne úchvatný zážitok. Nie som hráč, takže som sa asi polhodinu urputne snažil zorientovať v deji a zachytiť aspoň náznaky košatého, epického backgroundu FF - a potom som sa na to jednoducho vykašľal a naplno si užíval pohľad na ultranadupaného borca, ktorý na svojej bombovej futuristickej motorke, z ktorej sa frajersky vysúvajú držiaky na parádne obrovské (fakt OBROVSKÉ!) meče, jazdí úžasnými scenériami postkatastrofického sveta a v dych vyrážajúcich, výborne "zrežírovaných", brilantne "nasnímaných" a špičkovo animovaných akčných sekvenciách sa mláti s inými nadupanými borcami s veľkými mečmi (a veľkými búchačkami) a orginálne dizajnovanými monštrami. Pre priaznivcov anime a počítačových hráčov povinnosť. Súboj s lietajúcim netvorom v kulisách zničeného mesta je väčší náhul ako záver Transformers. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $14,836,222 //počet predaných kusov 961,016║ Pre mňa tej zbesilej akcie bolo až nad únosnú mieru, po grafickej stránke to ale uspokojilo. /videl v kine: 40%/(videl na festivale Comicsalon 2006) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nedá se srovnávat Advent children s Esenci života. V případě Advent children konečně vzal vše do svých rukou otec, matka a všichni příbuzní.... Tetsuya Nomura. Na filmu je to proklatě vidět a z každého animovaného políčka každý cítí fantazii a atmosféru jedné z největších sérií hráčské historie. K příběhu nepotřebujete žádné podrobné znalosti FF, ale bez těchto znalostí vás určitě minou některé narážky k celkovému příběhu FF. Já nejsem žádný znalec o FF toho vím poměrně málo, ale většina majitelů Playstationu vám vyjmenují všechny speciální údery všech postav. Hlavně v japonsku se jedná o opravdu velké šílenství okolo celé série. Film je velmi akční a spád má neuvěřitelný. Jen doufám, že nejde o poslední dítě ze stáje Tetsuyi Nomura-i. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Videné po druhý krát, navyše s kamarátom - maniakom do hernej série FF je to za jasných 100% - od pre mňa neopísateľného grafického spracovania cez geniálnu hudbu až po pútavo rozvetvený príbeh. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

final fantazy 8 som celú prešiel (zabralo mi to dva mesiace školských prázdnin a pri záverečnom šéfovy som od zlosti rozbyl playstation ) ale FF7 som nikdy nehral a peto mi dej,chovanie a motivácie postáv nedávajú žiadný zmysel .celý film mi prišiel ako zostrih či zopakovanie najdôležitejších častí hry.takže po dejovéj stránke to vôbec nehodnotím,ale každy velmi dobre vie prečo sa na toto oplatí pozrieť. to je vyzuálná stránka +atmosféra+ perfektné akčné scénky+ ktoré sú dotiahnuté do dokonalosti.okrem toho hlavný hrdina má takú charyzmu že strčí do vačku Michaela Scofielda aj z Bruceom Willisom ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Neskutečně graficky působivý a atmosférický sequel hry FF7. Škoda, že lidé, co ji nikdy nehráli, se asi budou v příběhu ztrácet. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak sem prave skouknul tenhle "film" a dostal sem naprosto mega davku nudy, takle sem se u filmu uz pekne dlouho nenudil. Ze zacatku to vse vypada v klidu, nejaky to shrnuti udalosti, aby byl clovek krapet v obrazu, jenze behem deseti minut uz jsem byl absolutne v prdeli. Nejen, ze jsem se neskutecne nudil a chtelo se mi spat, ale absolutne sem nechapal, kdo je kdo nebo o co jim de a do toho tu vsichni neustale jen kecali trapny dialogy. A to se delo hodinu. Pak se nastesti zaclo bojovat, kde najednou odnikud prilitlo dalsich cca deset postav, aby to dej jeste vic zamotalo a zacli se rubat. Souboje jsou udelany hezky, akorat jsou dost neprehledny. Verim, ze ti, co hrali hry, si to asi uzijou, ale ja takle jen znudene 90 minut koukal na hopsajici panacky. Navic mi prislo, ze ty sceny na sebe ani nenavazujou, jakoby nekdo vytipal animovany vsuvky ze hry a spojil to do jednoho filmu. Puvodne sem chtel dat odpad, ale nakonec sem se rozhod pro 2*, za slusnou animaci a pekny souboje a za povedenou hudbu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně nejlepší anime mého života. A zřejmě to již nikdy nic nepřekoná. Bohužel, tento jedinečný skvost ocení zejména hráči videoherní série a zejména ti, kteří měli tu možnost dohrát videohru "Final Fantasy VII". Již videohra oplývala neopakovatelnou atmosférou, na svoji dobu úžasnou grafikou, rozsáhlým a složitým dějem ... Asi při třech scénách hraní videohry jsem brečel dojetím!!! A to opakovaně. Hru jsem dohrál asi tak pětkrát a čas u ní strávený se pohyboval vždy v rozmezí od 80 hodin do 140 hodin. A když jsem měl tu čest vidět a pořídit si anime film, doslova jsem šílel štěstím a blahem, co přede mnou tvůrci rozehráli. Film naopak těžce naráží na původní děj videohry, takže nezasvěceným unikne tak 50% důležitých aspektů. K tomu dokonalé zpracování, typická japonská atmosféra, pomalé vyprávění příběhu, který je schopen se však změnit v orgastickou akci a megasouboje. Tohle je prostě megaskvost, vedle kterého dnešní Shreci a desítky japonských velice vydařených anime filmů nemohou vůbec v porovnání obstát. Ovšem jak jsem již uvedl, film je pro okrajové publikum, které dokonale proniklo do světa Final Fantasy pomocí videoher... Ale to nevadí. Kdo však nehrál videohru, ať se na tento film ani nedívá, nebude to pro něj mít smysl... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

FF: Esencia života ukázala, že ide natočiť aj iný 3D film ako komediálne rozprávkové príbehy. Zlyhal však na scenári. Jeho mladší brat je však na tom zo všetkých hľadísk omnoho lepšie. Je tu typicky japonsky polopochopiteľný príbeh, charizmatické postavy a úžasná vizuálna stránka. Tvorcovia sa skutočne vyhrali a chce sa mi zakričať "viac takýchto filmov". Wachovski Bros musia závidieť ako sa dajú natočiť akčné scény a motorkové naháňačky. Celý film je totiž akousi digitálnou postkatastrofickou fantasy ukážkou toho, ktorým smerom sa mohol Matrix uberať. Hru som nikdy nebral, ale ten vizuál ma tak prevalcoval, že musím dať 10/10. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nerozuměla jsem prakticky vůbec ničemu, ale bylo to tak zatraceně dobře natočené, úžasně animované a velmi velmi působivé, že se to nedá ocenit jinak, než jako absolutně nádherný film. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná animace, ale vadil mi děj, který mě jako nepařmena absolutně neoslovil. Druhá polovina filmu je prakticky jeden velký souboj, ale mně už bylo jedno kdo proti komu a proč. Slabé tři hvězdičky. P.S. Na IMDB se píše: "The creators of the film had no prior knowledge of how to make a movie, so it was based on their knowledge of in-game movies." Jak výstižné. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

I když jsem nikdy nehrála hru, tak jsem si to užila. Viděla jsem Last order, po něm jsem si trochu popovídala s kamarádem, který to hrál, takže jsem věděla jakš takš, oč běží. Nádherná grafika. Lépe zpracovaný boje jsem už dlouho neviděla. A už chápu, proč se tolika lidem (čti dívkám) líbí Cloud (ne, že bych ho taky začala děsně žrá, lepit si ho na zeď a párovat s kdejakou jinou mužskou postavou. Ne, nikdy. Ale když se nad tím člověk zamyslí, on je takovej "hodnej", blonďatej Sasuke^^). Bylo to vážně dobrý, zabojovala bych si znovu. 3. 4. 2010 EDIT: Tak jsem viděla úplnou verzi na Blue-ripu - prosím, koukejte jen na tohle a v takovéhle kvalitě :-)))) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Krásný a poutavý sci-fi fantasy příběh prezentovaný v neméně krásné renderované grafice, z jejíž detailnosti a propracovanosti až oči přecházejí. Film jsem před chvílí dokoukal a jsem z něho naprosto na větvi. Těžko hledám jiná slova k zhodnocení než samé superlativy. Možná mohla partička zajímavých přátel Clouda dostat více prostoru a neobjevit se po boku hlavního reka jen tak zničehonic. Ale to je jen takový malinký, nepodstatný nedostatek, jenž v té vizuální smršti snadno zapadne. Když k brilantnímu grafickému zpracování přičtete výbornou hudbu, zajímavý příběh, efektní a frenetické souboje, sympatické hrdiny (děvčata vypadají skvostně) a schopné zloduchy, vyjde vám ten nejlepší renderovaný film pod sluncem. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Vizuálně skutečně dokonalé. Hudba skvělá. A ta akce. Je sice samoúčelná, bez hlubšíhu smyslu, hlavně co nejefektivnější ale naprosto dech beroucí. Místy přípomíná (rozuměj dovádí k dokonalosti) Matrix Revolutions, místy Spy Kids 3D ale koukat se na to... Divák málem přestane dýchat a jen kouká a kouká a kouká.... Žádnou z her sem nidky nehrál, první filmové Final Fantasy sem viděl a moc nadšenej sem nebyl. Nevím, jestli mezi "jedničkou" a 7mou je jěště nějaký jiný díl, ani jestli mají tyto dva filmy vůbec něco společného, ale Final Fantasy VII : Advent Children je opravdu film, u kterého se ani chvilku nenudíte. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hru sem nehrál a jediný FF co sem viděl byla esence života a to si už pro změnu nepamatuju, takže začátek byl pro mě fakt složitej a to i přes to, že se film snaží většinu věcí vysvětlit a nějak uvést postavy, nicméně mě to moc nepomohlo a byl jsem mírně zmatenej ze všech těch postav, kterých mimochodem přibývá stejnou rychlostí jako přibývaj minuty filmu a z celýho děje taky, krom toho první polovina je mírně uspávající a hudba se taky moc neukázala v dobrým světle. Jenže druhá půlka je už úplně o něčem jiným, plno skvělých soubojů, hudba jednim slovem vynikající a děj se taky trochu rozjasnil, mimoto všemu tomuhle vévodí fakt dokonalá animace. Druhá půlka je prostě naprosto dechberoucí, škoda že první je celkem nudná a že hlavní hrdina je takovej chlapeček ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Pěkné in-game cutscény, bohužel se někam ztratila samotná hra, která by mě určitě bavila mnohem víc. Když mě ve hrách animace nebaví, přeskočím je tlačítkem myši. Zde jsem klikal myší jako o závod a nic... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka Advent Children je opravdu nádherná, ale diváci kteří neznají hru se můžou v první polovině rychle ztratit, díky novým tvářím a přeskakování. U druhé poloviny se i ti největší spáčové probudí a okusí tak perfektní hudbu, efekty i souboje. Příběh i charaktery jednotlivých postav jsou velice povedené. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Neplavec byl vhozen do valící se řeky a ta ho smetla svou propracovanou fascinující formou a částečně i matoucím příběhem. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

jedna z nejnářezovějších fantasy akcí vůbec ve formě více a méně nadupaných cutscén, které žel mně jako absolutnímu neznalci série dějově neřekly vůbec nic.. A co? Mně k radosti tajemná postapo atmosféra, zajimavé (čti cool v horším případě, charismatické v lepším) postavy a hlavně ta úžasně natočená a neskutečně eye-candy akce říznutá nějakou tou pro japonce typickou filozofií stačí.. Proč to nemá pokračování? ()

Reklama

Reklama