Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Supertajná superagentka Modesty Blaise se vydává na nebezpečnou cestu. V tomto filmu, natočeném podle oblíbeného kresleného seriálu, je jejím úkolem ochránit náklad diamantů před zákeřným zločincem. (Guild Home Video)

Recenze (6)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Svůdná Monica Vitti, skvělý Dirk Bogarde a jeho parádní hrad (kdo by nechtěl žít na takovém místě u moře?). Jinak je to ale neuvěřitelná ptákovina, jíž nezachrání ani vřazení mezi v té době tak populární a časté béčkové parodie na bondovská dobrodružství. Jednoduše proto, že ze scénáře a některých nápadů tvůrců by si jeden vytrhal vlasy. Proč třeba Modesty a Garvin v autě zpívají, Gabriel si na konci sundá paruku a policajti se celou dobu chovají jako komparsisti, které nikdo neseznámil s dějem? Co má znamenat ten Bogardův manýrismus, korunovaný vizuální "peckou" v podobě věžní šatlavy? Pro tyhle dvě ztracené hodiny mám jen pohrdání. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Joseph Losey /Vlak s mlekem zde jiz nestoji, Tajny Obrad/ natocil sympaticky, vyborne odsypajuci film tak trochu zo spionazneho prostredia. Vyborne kulisy, namakane dialogy a genialna Monica Vitti ako sexy agentka Modesty Blaise. A vyuziva aj inteligenciu, nielen sexepil. Bogardeho /Sluha, Victim/ som tu tiez videl, a doteraz ho nemam rad. Dalej som si vsimol Terence Stampa /Teorema 1968/ - a zvysok hercov som potom uz nepoznal. Tempo filmu je ale vyborne, nuda prakticky nehrozi., jedna perfektna scena vedla druhej a hlavne sa Blaise snazi prechytracit ostatnych. Nepravom zabudnuty film, a rozhodne vyborna podivana : 88 % ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Čistokrevný vysoko rozpočtový eurospy z britské produkce – některé z těchto slov by neměly být ve stejné větě a Modesty Blaise je toho důkazem. Zápletka je jednoduchá a časem se jaksi vytratí, to by asi u tohoto žánru nevadilo, protože tenhle film je festival popartu a děj není moc důležitý. Sama hrdinka vyráží dech svým šatníkem a je ohromně úžasná, ačkoli má problém se sama dostat ze šlamastyk do kterých padá. Její parťák zase mluví cockneysky tak, že občas je složité mu rozumět. Ale všechny je zastiňuje padouch – Gabriel strčí do kapsy snad všechny jemu podobné, protože sice nemá doupě v sopce, zato místo bezduchých minionů má kolem sebe bandu barvitých charakterů, které si nejde nezapamatovat. A ten jeho hyperpřestajlovaný dům! Britští agenti a arabští šejci už jen dokreslují kolorit, ke kterému patří i zástup jedinečných gangsterů, kteří se příběhem jen sem tam mihnou. K tomu přičtěme záplavu větších a menších detailů (obsah knihovny, plakáty na ulicích atp.), drobné odkazy na komiksy, a dokonce i knížku (vyšla také v češtině!) a neustálou palbu gagů, nebo snahu o neustálou palbu gagů. Nechybí ani parodické momenty (nebo snaha o parodické momenty), hrdinové si občas dokonce spolu zazpívají. A tady už pro mě nastává problém – ten film by mohl být, chtěl být, měl být, pětihvězdičkový, ale je tam toho prostě už strašně moc. Modesty Blaise je pro mě neskutečně nádherné dílo, jenže i po skvělém muzeu nevydržíte chodit věčně, časem vás rozbolí nohy. A tak je to i s Modesty Blaise. ()

Reklama

Reklama