Reklama

Reklama

Když středoškolák Andrew, který vyrostl v Barstow, složí maturitu, zdá se, že nemá zrovna moc na výběr v tom co dál. Žije na maloměstě, je bez peněz, jeho matka příliš často zapíjí své smutky a místo, aby se starala o syna, on se musí starat o ni. A teď ho navíc postavila před hotovou věc, že se k nim nastěhuje její nový mladý přítel. Jenže všechno přece jenom není ztraceno. Poté, co se v městečku objeví půvabná Jenny, se mladík zamyslí nad svou dosavadní nesmyslnou existencí a musí se rozhodnout, co doopravdy chce. I když to pro něho bude přetěžká volba… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který jak kdyby z obrázku vystihl karavan, ve kterém žije věčně vožralá máma a syn, který chce žít jinak a snaží se. Jenže snaha kolikrát upadá v zapomění a odchod z Barstow není dvakrát tak jednoduchý jak se ve skutečnosti zdá. O tom tenhle film vypráví. Nezávisle na průběhu. Ničím nepřekvapí, ničím neoslní...prostě jenom přikodrcá s jednou životní skoro-tragédií a propluje křižovatkami osudu jako fík. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak si představuji kvalitní americký nezávislý film. Kdybyste měli možnost změnit svůj život a zažité stereotypy, udělali byste to? Já sám se přiznám, že na tuto otázku hledám jen velmi těžko odpověď. A stejně tak se s touto otázkou potýká i hlavní hrdina tohoto filmu, osmnáctiletý Andrew, který právě dokončuje střední školu, žije jen se svou matkou v jednom americkém maloměstě, po škole si vydělává v místním knihkupectví, a jeho život nikam nesměřuje. Jenže co když přijde nový impuls v podobě první lásky, dá se říci lásky osudové a životní? Film je tak trochu o hledání sebe sama, o uvažování, co dál se svým životem, a právě to ho činí atraktivním a velmi působivým. Skutečně je zde na co se dívat a musím říci, že takovéhle filmy já prostě mám rád, rád je vyhledávám a rád se na ně koukám. Nutno dodat, že velkou zásluhu na kvalitě filmu má představitel hlavní role, méně známý a zde na databázi dosud nefigurující Kevin Sheridan, který svou roli s přehledem zvládá a který podává snad až překvapivě dobrý výkon. A ještě více potěšující je fakt, že to rozhodně není další hezká tvářička, která jako by vypadla z teenage seriálu na Disney Channel, je to průměrně vypadající mladík, který rozhodně umí hrát, což filmu přidává na věrohodnosti. Tenhle film se zkrátka povedl a jediné, co mu mohu vyčíst je trochu pomalejší, skoro až nudný rozjezd. Kvůli tomu se bohužel přikláním jen ke čtyřem hvězdám, uvažoval jsem i o pěti a třeba je časem udělím, nyní to však vidím na čtyři a půl hvězdy. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Život je otrava. Ale v každom živote príde deň - okamih kedy sa všetko začne meniť a pohľad na život je okamžite krajší, problémy sú malichernejšie.....proste stojí za to žiť....ale veci sa zvyknú komplikovať, nie všetko je také ružové ako sa na prvý pohľad zdá a ......hold život je otravný.... ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Každý sa aspoň raz v živote ocitol pred veľkým rozhodnutím, ktoré mu zmenilo život. V rovnakej situácii je aj Andrew, ktorý váha či zostať s osamelou matkou, alebo začať žiť a zmeniť svoj osud. Leaving Barstow je veľmi príjemný film o hľadaní svojej životnej cesty. Hlavný hrdina je sympatický a jeho konanie je realistické. Príjemným spestrením je postava Ryan Michelle Bathe, ale aj Andreowej matky Michelle Clunie, ktorá vyzerá úžasne. Štyri hviezdičky. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Obyčajný príbeh, obyčajných ľudí o to ale pôsobivejší, pretože mnohokrát, v jednoduchosti je sila. Skvelé herecké výkony, pútavý dej skvelý scenár a režijne dobre zvládnuté. Príbeh, ktorý môže byť pre každého veľkou výzvou. Keď niečo nefunguje, treba sa chopiť novej šance, netreba sa báť, ale ísť za ňou. ()

Reklama

Reklama