Reklama

Reklama

Šestnáctiletá matka

(TV film)
  • Česko Matkou v šestnácti (více)

Obsahy(1)

Nedávno rozvedená Terry Jeffriesová s šestnáctiletou dcerou Jacey a dvanáctiletou Macy se právě přestěhovala do jiného města, aby s děvčaty a tříměsíčním synem Charliem začala nový život. Zatímco na ní leží tíha celé domácnosti, včetně veškeré péče o malého Charlieho, Jacey se jen pomalu sžívá s novým školním prostředím. Ačkoli je uznávaná studetka a nadaná sportovkyně, straní se ostatních. Důvěrnou přítelkyni si najde pouze v bezdětné školní poradkyni Donně Cooperové, která s manželem Bobem doufá, že se jim konečně poštěstí mít dítě. Když se Donna snaží pochopit chování své oblíbené studentky, odkryje překvapující tajemství. Tříměsíční Charlie není Jaceyin mladší bratr, ale ve skutečnosti její syn. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Náhoda tomu chtěla, abych jednoho pátečního večera přepínal programy, hledajíc kulisu ke studiu a natrefil na něco, co záměr studovat změnilo na hodinu a půl civění na obrazovku a sepsání jedné osobně nepříliš jednoduché právní rady... Ale to je vedlejší. Hlavní je, že jsem byl svědkem výborných hereckých výkonů hlavních představitelek všech věkových kategorií prezentovaných takovou formou, která především při rozmluvách mladé učitelky či poradkyně se studenty zdařile navozovala dojem dokumentárního stylu a přibližovala tak celý film i s jeho nepříliš pozitivní atmosférou realitě tak jako málokterý výchovný snímek. Smekám před tehdy osmnáctiletou Danielle Panabaker, podobně jako kdysi před Scarlett Johanssonovou a jejím výkonem v Zaříkávači Koní. Podobně se klaním i Jane Krakowski, které to mimochodem sekne daleko víc než v Ally a taky svůj part sehrává daleko lépe než v Kelleyovské zábavce. Kontrast některých scén je zdrcující a slova výchova, zodpovědnost a mateřská láska získávají nové rozměry. Otázkou pak je, co má znamenat ten konec??? Pokazil bych tím potenciálním divákům zážitek z filmu, takže teď a tady jedině snad to, že Šestnáctiletá Matka nemůže jít výš než na 80%. A i když to nikoho ze zúčastněných nezajímá a nikdy se o tom nedozví, díky za to, co jste vytvořili. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Asi to naozaj takto malo byť.“ Larry Clark je v určitom ohľade handra. Stratené a osamelé šestnásťročné dievča, ktoré v pätnástich otehotnelo s osemnásťročným karieristom, ktorý odišiel krátko po tom, čo odišiel jej otec, a ona zostala na svojho syna sama, len s vyčerpanou matkou a mladšou sestrou. Hoci mám rád porno, tento film má pre mňa stokrát zaujímavejšiu hodnotu, ako ktorýkoľvek Clarkov "film o americkej skazenej mládeži". Danielle Panabakerová je ako Joyce prirodzená, presvedčivá a milá a „obyčajne“ - no citlivo - nakrútená snímka sa nehanbí silných scén, ktoré zapôsobia na každého, kto v živote urobil chyby. Troška prehnaných 80%. Ale pripadalo mi to ako "film so srdiečkom a ustráchanou dušou". P.S. Len si nie som istý, či s tým malým tvorcovia neporušili nejaké filmárske zákony o zákaze traumatizovania. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Film pre mladých o nezodpovednom sexe je dobrým výkričníkom a zamyslením sa nad zbytočnou a predčasnou sexuálnou skúsenosťou. Ubezpečil ma v názore, že predčasný milostný život nezrelých mladých prináša často smútok, sklamanie, otupenie, výčitky, plač.... a má ďaleko od vidiny šťastia..... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na TV film akurát, v pohode. Snaží sa byť tak trochu edukatívny voči mládeži, má svoj spád, dobrý dej, aj pointu. Dokonca aj treťoradí herci sú dôveryhodní, len rola matky mi nesympatizovala. Napriek snahe priniesť adolescentom niečo pozitívne si však myslím, že ich to neosloví, ani nevaruje. Aj naďalej pôjdu so svojím názorom: "Mne sa to nemôže stať." ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Umím si tedy připravit lepší zpracování i práci s příběhem a postavami, ale jinak se mi to líbilo a poslání je určitě zajímavé. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, nebudu plně objektivní, "Mom at Sixteen" jsem vnímal jen útržkovitě. Přesto, to, co jsem viděl nepřekročilo rámec tradičního TV filmu, technicky žádná sláva, k nadprůměrnému hodnocení by mě vybičoval pouze silný námět. Zde se tak nekoná, příběh je sice potencionální, zázrak se želbohu neděje. Film se tak stává tradičním americkým mentorem dorůstající generace, tentokráte vybízející k zodpovědnému sexuálnímu životu... Z happyendu mě v tomto případě bolely oči... 60% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Trochu ujeté a trochu příliš "americké", nicméně pro studenty a teenagery poučné. Vše už zde bylo napsáno v ostatních komentářích, inu, je to film o odpovědnosti, kterou s sebou nese sex. A také o tom, jak ji mnozí mladí i starší špatně chápou či úplně ignorují. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Tak toto vyzeralo na made in Hallmark. Neviem, či to naozaj vyrobili oni, ale ak áno , preradili na vyššiu filmársku úroveň a svoje konzervatívne názory tvorcovia prispôsobili realite a konečne z toho vznikol takmer nebrainwashingový, ale PRESVEDČIVÝ (až na ten patetický záver) film. Zmysluplná téma, plno diskusií s neistým koncom, presvedčivé herecké výkony, veľmi slušný scenár s dobre vykreslenými charaktermi, moralizovanie udržané na únosnej miere a hlavne varovania pred predčasným sexuálnym životom bez zavrhnutia pohlavného styku medzi mládežou ako takého. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Bylo to natočené dřív než Juno, takže nikdo z tvůrců neopisoval a přitom to bylo tak podobné. Ptám se jaktože? Bylo to brané o dost vážněji, ale nedivme se, tohle není sranda a taky ta démonická matka, kdyby byla o něco radostnější a pozitivnější, možná by to i jinak dopadlo, ale tady bylo od začátku jasné, jak to skončí. Ale jinak se na to opravdu dívat dalo. Bylo to tak naučné, že by to možná měli promítat ve školách a to nikoliv středních, ale základních. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Vynikajicí a vzorná studenta Jacey s jako Julie pomiluje se svým Romeem, což není nic zvláštního, protože to přeci dělá každý teenager, čemuž se nikdo nemůže divit, protože v každém časopise, filmu, prostě všude je plno sexu. Ovšem nikdo z teenagerů si neuvědomuje, že by se měl chránit, že by si měl dávat pozor, protože hrozba nechtěného početí je všudypřítomná. Právě to se stalo Jacey, věřila, že vše bude dobré, ale to nejde, mateřské city jsou znát a nakonec se projeví. To, že se mladá matka nakonec rozhodne k všeobecné spokojenosti je dobrým závěrem. Největším kladem na tomto filmu by mohl být dopad na mládež, která si snad alespoň týden po filmu bude dávat větší pozor. Mě osobně hodně překvapila Danielle Panabaker, která hraje s naprostým přehledem a odzbrojující nevinností. Opravu příjemný film, odnáším si pěkný zážitek, jen mě trochu zamrzel až moc vyslazený konec. Ale jinak skvěle ztrávený večer. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

.....až na ten konec zase!...ach,ty rozumné děti,které snad ještě v děloze jsou už tolik chápavé a od nejranějšího věku s neuvěřitelným nadhledem přijímají životní rozhodnutí dospělých.......tak takové a jim podobné mi vždycky pokazí bodování filmu :-) ()

alyssa18 

všechny recenze uživatele

Snahy diváky poučit a vzdělávat v jedné určité oblasti tam bylo tolik, že to bylo až nápadné a nepříjemné, ale dalo se to přežít. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Na americký televizní film hodně výborný počin obzvlášť pokud je osazen seriálovými herečkami.. Opravdu překvapivě povedené.. Byla v tom síla i hloubka, což řadě americkým kasovním trhákům chybí.. Asi jsem nějaká přecitlivělá, ale na konci jsem uronila i slzu.. :-D ()

greetchen 

všechny recenze uživatele

Tohle je "jenom" televizní film?!? Wow. Smekám před všemi dámami, které v něm hrály, protože tohle byl fakt výkon. Z Danielle Panabaker (teprve osmnáctileté) mě doslova mrazí, velmi věrohodně dokázala stvárnit všechny polohy svojí postavy. Překvapila mě i Jane Krakowski, kterou jsem snad nikdy ve větší roli, hodné zapamatování, neviděla, ale tady si reputaci dost zvedla. Bod i pro Clare Stone v roli mladší sestry. I když měla jen minimum prostoru, charakter téhle postavy je jasný a dokáže upoutat. Pátou hvězdu bohužel nemůžu dát kvůli závěru filmu, který mi přišel nepatřičný, patetický a narušil celou linii jinak perfektního dramatu. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Určite kvalitnejšie zahrané a spracované ako podobný TV film Tehotné v šestnástich. Viem si predstaviť že na školách by to ako prevencia podobným prípadom bolo určite výpovednejšie a presvedčivejšie ako rady učiteliek alebo nejaké knihy na podobnú tému. Lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Jemný nadpriemer. 60% ()

Reklama

Reklama