Reklama

Reklama

Šestnáctiletá matka

(TV film)
  • Česko Matkou v šestnácti (více)

Obsahy(1)

Nedávno rozvedená Terry Jeffriesová s šestnáctiletou dcerou Jacey a dvanáctiletou Macy se právě přestěhovala do jiného města, aby s děvčaty a tříměsíčním synem Charliem začala nový život. Zatímco na ní leží tíha celé domácnosti, včetně veškeré péče o malého Charlieho, Jacey se jen pomalu sžívá s novým školním prostředím. Ačkoli je uznávaná studetka a nadaná sportovkyně, straní se ostatních. Důvěrnou přítelkyni si najde pouze v bezdětné školní poradkyni Donně Cooperové, která s manželem Bobem doufá, že se jim konečně poštěstí mít dítě. Když se Donna snaží pochopit chování své oblíbené studentky, odkryje překvapující tajemství. Tříměsíční Charlie není Jaceyin mladší bratr, ale ve skutečnosti její syn. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Slušný film ,ktorý "milo" prekvapil. Nie záverom,ale skôr celkom. Herci vyrobili zo scenára viac ako v ňom bolo. Sú neskutočne dôveryhodný ,veríte im. Kamera sa pohybuje na hranici dokumentu ,chvíľami mi vadila jej rozkolísanosť ,ale podstata jej neunikla.Škoda niektorých momentov ,ktoré by tento film pozdvihli vyššie. Hudobne podfarbenie zvládnuté s bravúrou.Dá sa na to pozerať,to určite ... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o televizní film, herci nejsou moc přesvědčivý a konec je pořádně americky přitažený za vlasy, ale snaha o nějaké sdělení tu je. Pokud na to budeme koukat jako na nahlédnutí do americké mladé generace, je to celkem zajímavé (pokud to je pravda samozřejmě). Solidní zápletka, fajn příběh, zbytek je televizní rutina bez špetky invence. ()

Reklama

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavej film. Na jednu stranu bych mohl říct, co je mi do toho, že se nějaká fuchtle neumí bezpečně vyspat s nějakym týpkem. Takovejch filmů už tady bylo dost. Tady to hrajou hodně na city a hodně se tam mele o tom, že by se sex neměl v mládí provozovat. Je to takový v dnešní době dost hloupý téma, když 13ti letý holky si to dávaj jak nic. Protože ty holky jsou natolik hloupý, že je nějakej takovej film, ať už je sebelepší nemůže oslovit, protože kdyby byly chytrý, tak to ve 13ti nedělaj, že jo. Ale tady to bylo dobře udělaný. Ta péče a starání, když už to teda přišlo na svět to děcko. No, ten film hraje hodně na city. Ale nakonec proč ne. 75% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Náhoda tomu chtěla, abych jednoho pátečního večera přepínal programy, hledajíc kulisu ke studiu a natrefil na něco, co záměr studovat změnilo na hodinu a půl civění na obrazovku a sepsání jedné osobně nepříliš jednoduché právní rady... Ale to je vedlejší. Hlavní je, že jsem byl svědkem výborných hereckých výkonů hlavních představitelek všech věkových kategorií prezentovaných takovou formou, která především při rozmluvách mladé učitelky či poradkyně se studenty zdařile navozovala dojem dokumentárního stylu a přibližovala tak celý film i s jeho nepříliš pozitivní atmosférou realitě tak jako málokterý výchovný snímek. Smekám před tehdy osmnáctiletou Danielle Panabaker, podobně jako kdysi před Scarlett Johanssonovou a jejím výkonem v Zaříkávači Koní. Podobně se klaním i Jane Krakowski, které to mimochodem sekne daleko víc než v Ally a taky svůj part sehrává daleko lépe než v Kelleyovské zábavce. Kontrast některých scén je zdrcující a slova výchova, zodpovědnost a mateřská láska získávají nové rozměry. Otázkou pak je, co má znamenat ten konec??? Pokazil bych tím potenciálním divákům zážitek z filmu, takže teď a tady jedině snad to, že Šestnáctiletá Matka nemůže jít výš než na 80%. A i když to nikoho ze zúčastněných nezajímá a nikdy se o tom nedozví, díky za to, co jste vytvořili. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Asi to naozaj takto malo byť.“ Larry Clark je v určitom ohľade handra. Stratené a osamelé šestnásťročné dievča, ktoré v pätnástich otehotnelo s osemnásťročným karieristom, ktorý odišiel krátko po tom, čo odišiel jej otec, a ona zostala na svojho syna sama, len s vyčerpanou matkou a mladšou sestrou. Hoci mám rád porno, tento film má pre mňa stokrát zaujímavejšiu hodnotu, ako ktorýkoľvek Clarkov "film o americkej skazenej mládeži". Danielle Panabakerová je ako Joyce prirodzená, presvedčivá a milá a „obyčajne“ - no citlivo - nakrútená snímka sa nehanbí silných scén, ktoré zapôsobia na každého, kto v živote urobil chyby. Troška prehnaných 80%. Ale pripadalo mi to ako "film so srdiečkom a ustráchanou dušou". P.S. Len si nie som istý, či s tým malým tvorcovia neporušili nejaké filmárske zákony o zákaze traumatizovania. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama