Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V novém dramatickém seriálu AXN s prvky nadpřirozena se Cassandra "Cassie" Hughes, plachý společenský outsider, zoufale snaží zapadnout do jedné z podivnych part v anglické internátní škole Medenham Hall. Chce být oblíbená, ale jediný člověk, který ji opravdu miluje, je její lesbická spolubydlící a nejlepší kamarádka Thelma. Cassie by udělala všechno pro to, aby ji "správná parta" přijala. Budoucnost Cassie se ale navždy změní, když se zastaví na cigaretu v jedné ze starých budov na koleji, kde najde ukryté starobylé předměty. Tyto předměty Cassie obdarují nadpřirozenými schopnostmi... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava mi přijde nanejvýš trapná. Člověk by možná řekl, že jsem vysazená proti holkám, ale pouze ukázky na AXN sfi-fi mi stačily k tomu, abych si řekla dvě věci: Celkem zajímavé, nicméně neshlédnutelné díky Jemine Rooper. Příšerný sestřih působící "jako barevná helma" určitě není sexy (jak hlásí reklama) a věta "Musíme zabít vaše dítě" by nejspíš měla být dramatická, mně ale přijde spíš k smíchu. Prostě hrůza ()

burina 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po prvej sérií, na druhú už nemám síl. Aj tak to celé stojí len na Fassym, naopak Jamina Rooper robí seriál nepozerateľným. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

No, zatiaľ ma to nijak extra neohromilo, ale nie je to až také zlé. Problém je, že okrem strašidelných scén, fantasy zápletky, štýlového Fassbendera (mal by si zahrať charismatického záporáka v nejakom poriadnom kvalitnom horore) je tu aj absolútne nudne a nezaujímavo spracované školské prostredie a s tým spojené vzťahy a zápletky, Christina Cole, ktorá nie je škaredá ani hlúpa, ale je to jednoducho priemerná šedá myška, a zúfalo nevtipná (a mŕtva) Jemima Rooper. Jedna hviezdička navyše za spomínaného Michaela. Hodnotenie po prvých 3 dieloch. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Na první pohled zajímavý seriál plný padlých andělů, duchů, čarodějnic a to vše navíc z prostředí malebné soukromé školy. Bohužel dost rychle začíná být děj nesnesitelně zmatený a rychle přeskakující mezi jednotlivými motivy (ostatně tak už to u seriálů bývá). Nejhorší se mi ale zdá, že už ke konci první série (5 dílů) dochází tvůrcům dech. Pouze pro velké fanoušky Buffy a jí podovných... ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Poprve viděno na AXN (cca 2006/2007) zapamatovala jsem si pouze skutečnost, že vůdce padlejch andělů (Azazel) - je krásnej chlap a má modré oči :-)) (ano, bylo to mé úplně první setkání s Michaelem Fassbenderem ve filmu nebo seriálu, všechny ostatní jsem viděla později). Co mě napadlo při nynějším sledování? Že pro své výlety do minulosti se snad tvůrci inspirovali knihou Obecné dějiny ďábla, leč přečetli ji dost blbě, protože by jinak věděli, že za ďábla a padlé anděly vděčíme spíše Peršanům než Egypťanům. Celkově ty výlety do minulosti byly vždy uhozené a nedokončené a tak nám do druhé série zůstaly nezodpovězené otázky a šup už nám servírují další příběhy z minulosti ještě o kus děsivější a uhozenější než v sérii první. Pokud měly být součástí něčeho většího a vyššího, tak všechno tak nějak zapomněli ukončit a uvést na pravou míru. Každopádně Azazel ve mně vzbuzuje rozhodně větší sympatie než skupiny studentů internátní školy (která mimochodem za mnohé z nich přebírá poručnictví), jedna neživá Thelma nebo jakási vymítačka zlých důchů. Proč bych to taky měla vnímat jako střetnutí dobra a zla, když obě skupiny používají stejné praktiky a hranice mezi nimi se občas stírají a ztrácejí? Nebo jsem o tom neměla přemýšlet a jen se bavit? Jenže...Když na chvilku zapomeneme na Fassbendera nebo se nedokážu pobavit tím, že tou vymítačkou byla dcera astrologa Johna Dee, tak skutečně není čím... Ale přece jen dvě hlášky mi utkvěly v hlavě, jedna taková dost „americká“ od Laury Pyper (jako Elly Dee): „Zapomeň na latinu, je to jazyk knězů a šarlatánů...“ a druhá od Michaela (jako Azazela): „Všichni se někomu zodpovídáme...“ Takže..., jaký že je závěr? No, že za zapamatování opravdu stojí jen ten Fassbender a za zmínku prostředí školy, její ředitel a sem tam nějaká hláška od Thelmy. (hodnocení psáno po 13 dílech, ke zbytku lze jen dodat, že čím se inspirovali k nim, je lépe snad ani nevědět...;-)) ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za Fassyho. Zbytek komentovat nebudu, jelikož jsem si dneska slíbila, že už nebudu psát tolik sprostý komentáře na csfd. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Co se seriálu nedá upřít, je jedinečná atmosféra starého kontinentu. Lákavé prostředí fotogenetického hradu, který patřil dynastii Tudorovců, a především proslulá britská provokativnost: všichni souloží se všema, a to i lesbičtí duši a démoni, převlečení třeba za kněze. K tomu si připočtěte temnější Voodoo rituály a potvory ze staré mytologie a máte z toho namíchaný jedinečný mix, který ale většinu času silně nudí a neprobudí ve vás zájem o postavy a jejich osudy. ()

HArna odpad!

všechny recenze uživatele

Před deseti lety by mě to možná i chytlo, ale teď mě nezbývá nic jiného než dát odpad. Je to těžko-stravitelná sci-fi blbost s naprosto nesympatickou hlavní postavou a kreténsky předvídatelným dějem. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

No vida, není to zas tak špatný seriál nebo jsem jen nenáročná divačka. První řada mě dost nudila a taky mi dost trvalo než jsem se zorientovala v ději, ale druhá řada už je zábavnější. Dalo by se říct, že celý seriál táhne Michael Fasbender. Je to asi nejslabší Fantasy/Horor seriál, který jsem kdy viděla. Docela mi vadil ten neuzavřený konec. Bylo docela úsměvný, když jsem viděla retuš "drastické" scény, přestože jsou nyní k vidění v dopoledních hodinách i horší scény. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zatímco první 4 díly mne vcelku slušně navnadily, zbytek utek, nebo jsem spíše zdrhala já. Nápad dobrý, byť už poněkud ohraný, zpracování a herecké výkony na bodu mrazu. Nebýt Thelmy, tak se na to nedá vůbec koukat. druhá série nudná jak jednání ve sněmovně a Malachai slizkej jak hlemýžď vymáchaný v oleji. Potenciál byl, asi se ztratil někde mezi nebem a zemí. PS: jediné co opravdu zaujme je Joseph Morgan. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

První série byla docela v pohodě, druhá série se skvěle rozjela a člověka neuvěřitelným způsobem vtáhla do děje. Bohužel v druhé polovině se to všechno začalo překombinovávat a pomalu se z toho stala spíš parodie. Závěr sice zůstal otevřený na případnou další sérii, ale pochybuji, že se ještě někdy natočí. ()

shifter odpad!

všechny recenze uživatele

Jedine, co sa mi zdalo na tomto seriali zaujimave, su uvodne titulky. Na co i len jedinu hviezdicku to vsak nestaci. ()

chicab8 

všechny recenze uživatele

Chudoba a bída, seriál se snaží těžit ze současné fascinace mystikou, ale vůbec mu to nejde. Děj je plytký, postavy nepříjemné a celkově je to nedotažené. Svou hlavní sílu seriál totiž pohřbil už v prvním dílu - Thelma. Dvě hvězdičky jsou jedině a pouze za ní, jelikož její glosy byly to jediné, co mě donutilo vydržet až do konce. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Wow, seriál kterej zabije hlavní hrdinku? Jako dalo se z toho získat víc... ale bylo to asi ještě před boomem současných homo emo upírů a čarodějů (upozorňuji, že je miluju! :-)) Má to Michaela Fassbendera a navíc i milostnou scénu s ním... To mi naprosto stačí ke shlédnutí těch několika dílů... Předpokládám, že pro další díly to nemělo dostatečnou sledovanost... ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál som sa dostala v profile Michaela Fassbendera, a zrazu pozerám, "Kliatby z temnôt" sú Hex? Tak ten som sa kedysi dávno snažila pozerať, lenže jediná zaujímavá vec na ňom bol Azazel. Takže už tam (pre mňa vtedy neznámy) Fassbender dokázal svojou charizmou zázraky, žiaľ k Hexu už sa nevrátim ani kvôli nemu (dobre, klamem, ale aj tak je to hrozitánsky premrhaný seriál). ()

Devilskitten 

všechny recenze uživatele

Koukatelný průměr, sice jsem původně chtěla dát jen 2*, ale Michael Fassbender je skvělý jako záporák Azazel, tak za něj je ta 3.* ()

numan 

všechny recenze uživatele

Sice britská, ale prudce americky vypadající středoškolská telenovela, ve které se spousta Bárbín a Kenů promenuje po domě vzdáleně připomínajícím Bradavice z Harryho Pottera a řeší svoje adolescentní vztahové problémy za ozvláštňující přítomnosti jednoho lesbického ducha, kterého ovšem vidí jen hlavní hrdinka. Všichni jsou hezcí - včetně těch největších looserů - celé je to pomalé a utahané a hlavní negativ Azazel působí neškodně i ve svém strašliváckém převtělení. K tomu si připočtěte unylou rádobyalternativní písničku v módním bububu gothic kabátku (nebo spíš EMO :o)), slabý scénář pracně vycucaný z prstu a zhruba dvakrát za jeden díl vtipnou hlášku - a máte jeden z nejnudnějších "fantasy" seriálů, jaké jsem kdy viděl. Žánrovým označením "horror" nebo "komedie" mohl tohle veledílo označit jedině nenapravitelný recesista. Po první sérii nemám sebemenší chuť ani důvod pokračovat dál. ()

LogLady 

všechny recenze uživatele

1. série: 2-3 hvězdičky, 2. série: 4-5 hvězdiček. Tenhle britský seriál ve stylu Buffy, přemožitelky upírů mi kdysi kdosi nadšeně doporučil, a tak jsem ho ve chvíli nudy začala sledovat minulé léto a po počáteční nedůvěře jsem si na něm rychle vypěstovala slušnou závislost. Moje dojmy už sice trochu vybledly, ale podle tolika negativních konentářů se mi zdá, že většina lidí tady hodnotí jen 1. sérii, ale 2. série je přitom neporovnatelně lepší než ta první a chvílemi si zaslouží jasných pět hvězdiček. Co se týče první série, jistá zábavnost a zajímavá atmosféra se jí nedá upřít, ale příběh opravdu nikoho svou originalitou na lopatky zrovna nepoloží, a co bylo pro mě nejhorší, hlavní postava v podání panenkovité Christiny Cole mi připadala příšerně nesympatická a chvílemi jsem dostávala silnou chuť ji taky počastovat nějakou šťavnatou kletbou. Stejně tak hlavní padouch Azazael moc charismatu nepobral, a tak prakticky jediný důvod, proč jsem seriál sledovala dál, byla roztomilá lesbička-duch v podání sympatické Jemimy Rooper. Ovšem s druhou sérií se všechno mění a z "Hex" se stává dramatická, nervydrásající, neskutečně zábavná a chvílemi až úchylně originální podívaná. Postupně přibývají další, tentokrát už opravdu zajímavé postavy, z nichž se některé sice mihly už v 1. sérii, ale teď zcela neočekávaně mění role, místo nevýrazné Cassie scénaristé divákům jako novou hlavní postavu naservírují charismatickou čarodějku Ellu v podání talentované Laury Pyper a noví padouši jsou buď proklatě sexy nebo proklatě odporní, z čehož ani jedno není na škodu. Tvůrci popustili uzdu svým nejodvážnějším fantaziím (lehce v duchu Gaimanova knižního Nikdykde), přidali pořádnou porci vtipné morbidity, příběh i postavy se vyvíjejí zcela nepředvídatelně a můžete si být jistí, že na konci zůstanete sedět s otevřenou pusou a nesmělým přáním na další nášup. ()

Reklama

Reklama