Reklama

Reklama

Vychovatelka

(TV film)
  • USA The Miracle Worker (více)

Obsahy(1)

Už jako batole žila Helen Kellerová obklopena absolutní tmou a tichem. Slepota a hluchota v ní někdy vyvolávaly návaly vzteku, které její rodiče brzy přestali ovládat. Proto si Kellerovi vezmou na pomoc mladou učitelku, která je sama částečně postižená. Mladá Annie dokáže Helen pomoc pochopit svět, který nevidí a naslouchat lidem, které neslyší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

ripo 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hviezdička navyše, ktorú som udelil tomuto televíznemu dielku, patrí malej predstaviteľke hlucho-nemo-slepej dievčinky, ktorá sa tejto úlohy zhostila viac ako na výbornú. V jej veku ( cca 10 rokov), vcitiť sa do úlohy tohoto postihnutého dievčaťa, podliehajúcemu ťažkým neurotickým záchvatom hnevu a zúrivosti, bolo fakt umením. Príbeh sa odohráva na jednom mieste a nie sú v ňom zakomponované žiadne dejové zvraty. Film nám ukazuje v neskreslenej podobe, ako ťažké je vychovávať postihnuté dieťa. Základom úspechu je : "Žiadna ľútosť - žiadne ústupky !" Aj keď to navonok vyznieva veľmi tvrdo , je to jediná cesta , ktorá vedie k úspechu. ()

klarka05 

všechny recenze uživatele

Sladkobolný film o úskalích života dítěte s těžkým postižením, zakončený pravým americkým happyendem (alespoň tím speciálně-pedagogickým) o to silnějším, že je film založen na skutečné události. Velký obdiv patří zejména představitelce hlavní role, která se neskutečně vžila do osoby Hellen Keller a jejího postižení. Ale také Alison Elliott, která v roli Anne Sullivan ukazuje, jak náročná je práce s takto postiženým dítětem (a hlavně s jeho rodiči), ale zároveň jak motivující a vnitřně naplňující může být byť jen sebemenší pokrok. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Dojemny zivotny pribeh (o hlucho-slepom dievcatku a jeho vytrvalej vychovavatelke) s dobrym televiznym spracovanim. Keby som to chcel trosku odlahcit, tak to bol skvely navod ako dokonale vycvicit psika.;-)... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama