Reklama

Reklama

Parta studentů střední školy se velmi dobře baví v místním zábavním parku. Rozhodnou se i pro Ďábelskou horskou dráhu. Jenže jedna z dívek, Wendy, má špatné tušení. Někteří kamarádi z horské dráhy vystoupí, jiní na atrakci zůstanou. Dráha se rozjede a po několika vteřinách vykolejí a všichni ve vozících zemřou. Předtucha se vyplnila. Po společném pohřbu obětí chce Wendy školu opustit. Spolužačky se jí snaží pomoci, aby se netrápila a nedávala si za vinu smrt ostatních. Kamarád Kevin objeví na internetu článek o pasažérech letu 180, kteří vystoupili kvůli zlé předtuše z letadla, jež později spadlo. Ti, co přežili, pak ale za nejasných okolností stejně zemřeli. Hrůzná vize se začne naplňovat. Smrt postupně nalézá všechny Wendiny přeživší kamarády. O pět měsíců později jsou naživu už jen Wendy, Kevin a Wendina sestra Julie. Smrt ale nezapomíná... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (489)

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Séria Final Destination je mi veľmi sympatická a na trojku som sa tešil, lenže na konci filmu som bol docela sklamaný, pretože rozhodne ide o najslabšiu časť série. Všetko začína scénou na horskej dráhe a rovno môžete zabudnúť na niečo tak úžasné ako reťazová havária v dvojke v ktorej ste si mohli vychutnať každú smrť. Film nakoniec zachraňuje pár skvelých momentov ako napríklad smrť dvoch hot chicks s fajne poprsím, ktoré by bolo škoda neukázať a čo ma prekvapilo je celkové množstvo gore na to, že ide o film určený hlavne pre teenegerov. No ale celé je to zase to isté a človeka to prestane baviť hlavne keď to už nie je taká zábava ako minule, navyše vás čaká ešte viac kecov, ktorým aj tak nerozumiem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za pěkné holky a ještě pěknější mordy, které stále s přehledem strčí do kapsy všechny vyvražďovačky 80. let dohromady. Zasadit úvodní nehodu na horskou dráhu byl geniální nápad, bohužel tu scénu zabíjejí blbé počítačové efekty a neukázaná úmrtí, ale otřesená Winstead mě zase vždycky dostane. Stejně jako u dvojky se příběh pohybuje mechanicky od jedné smrti a nevyhnutelného zjištění k dalším, ale protože není tak překombinovaný, postavy a dialogy jsou nijaké, působí to celé veskrze průměrně. Moc se nepovedla závěrečná tečka v metru (film poprvé v sérii servíruje dvě katastrofy místo jedné), která postrádá černohumornost koncovek předchozích dílů. Při dvojité smrti v solárku mě přítelkyně přinutila film vypnout a dokoukat jsem ho musel sám. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Minimální riziko spoilerů. What a crap! Když Gilmorovic děvčata valnou část jednoho celého dílu věnovali uštěpačným narážkám na (ne)kvalitu Final Destination 3, říkal jsem si, že je to trošku zbytečné. Ale ono nebylo. Když si uvědomím, že kvůli téhle hrůze jsem jen na chvíli zapochyboval o Lorelai a Rory... Mhmm... Zatímco u prvních dvou dílů jsem se (ne)skutečně bavil, prokousávat se tímhle bylo docela utrpení. Mdlí herci (opravdu mě šokuje, kolik z vás je tu chválí...), od sebe těžko rozlišitelní nejen vzhledově, ale taky povahou ztvárněných postav jakoby krásně signalizovali úroveň celého filmu. Mdlé, nemastné, neslané. Zatímco v předchozích dílech byla smrt rafinovaná a nečekaná, tady ji asi opustily múzy, protože takhle nudné, nepřehledné a překombinované smrti jsem tedy ještě neviděl. Od krutého odpadu Final Destination 3 dělí jen dvě hodně slušné sekvence - úvodní předtucha o horské dráze, a závěrečná předtucha z metra. Ty dohromady hodí jednu hvězdu, lehce přes polovičku té druhé pak dodá Mary Elizabeth Winstead... Opravdu od tohoto filmu nic nečekejte, nebo budete zklamáni jako já... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jste-li chtiví zábavy, vyslyšte své obavy. * Horskou dráhu sjet jste chtěli? Smrtku máte za prdelí. * Obechcat teď chcete smrt? Vystoupit je platné prd. * Jak vás má Zubatá v notýsku, chytnete kosou po pysku. * Klidně si dejte lehárko, vzplane i s vámi solárko. * Nebo si prchejte jak chcete, stejně nakonec chcípnete! * Originál ten film není, jenom času zabíjení. * Ač mám blbou náladu, neskončí to v odpadu. * Nenadchlo ani neurazilo, tohle Wongovo zkopčené dílo. * Pokud jedničku neznáte, možná procenta přidáte. 50% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý je už tretím dielom tejto známej série. Príbeh je opäť presne ten istý, teenagerka vidí svoju blízku budúcnosť a tak v jej panike zmení svoje plány aj niekoľko jej známych a tak musia so smrťou bojovať o svoje životy. Spracovanie je celkom slušné, síce tu už príbeh neprinesie takmer nič nové, iba zaujímavý prvok s fotografiami, ale dej je svižný, bez jediného slabého miesta a úroveň, ktorú si stanoví udrží celý čas. A navyše má aj veľmi dobre zvládnutý záver. Scén, kde zasahuje smrť je dosť, podobne ako aj v ostatných dieloch a aj ich kvalita je na slušnej úrovni. Tvorcovia si na nich dali záležať, prakticky všetky sú dosť prepracované a aj drsné, ale výsledný dojem z nich je predsa len o niečo horší ako v predchádzajúcom diely. Úvodná havária na horskej dráhe je ešte sklamaním, nemá žiadny skutočne dobrý moment, ale radové úmrtia sú už na tom lepšie. Najviac sa mi páči situácia so zablokovanými automobilmi, scéna v posilňovni alebo dobre zvládnutá časť na oslave. S hereckým obsadením som spokojný, obzvlášť Mary Elizabeth Winstead v hlavnej úlohe, ale ani nikto iný nesklame. Réžia a technická stránka sú bez väčších problémov, ale ocenil by som o niečo kvalitnejšiu atmosféru, snaha o ňu viditeľne bola, ale v porovnaní s jednotkou je na tom o dosť slabšie. Síce je tento diel slabší ako prvé dva, ale stále je to plnohodnotný diel série, ktorý sa nemusí za nič hanbiť. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 72% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (17)

  • Tony Todd, který si v předcházejících částech zahrál pracovníka márnice, tentokrát namluvil hlas démona nad vchodem do horské dráhy. (imro)
  • Dodávka s nápisem "Drink Responsibly", která zablokuje hlavním hrdinům dveře auta u rychlého občerstvení, se už objevila v předešlém díle, kde předjede hlavní hrdiny na dálnici. (Lorge)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama