Reklama

Reklama

Parta studentů střední školy se velmi dobře baví v místním zábavním parku. Rozhodnou se i pro Ďábelskou horskou dráhu. Jenže jedna z dívek, Wendy, má špatné tušení. Někteří kamarádi z horské dráhy vystoupí, jiní na atrakci zůstanou. Dráha se rozjede a po několika vteřinách vykolejí a všichni ve vozících zemřou. Předtucha se vyplnila. Po společném pohřbu obětí chce Wendy školu opustit. Spolužačky se jí snaží pomoci, aby se netrápila a nedávala si za vinu smrt ostatních. Kamarád Kevin objeví na internetu článek o pasažérech letu 180, kteří vystoupili kvůli zlé předtuše z letadla, jež později spadlo. Ti, co přežili, pak ale za nejasných okolností stejně zemřeli. Hrůzná vize se začne naplňovat. Smrt postupně nalézá všechny Wendiny přeživší kamarády. O pět měsíců později jsou naživu už jen Wendy, Kevin a Wendina sestra Julie. Smrt ale nezapomíná... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (489)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Možná nejatmosféričtější úvod celé série. Horská dráha je děsivá dávno před tím, než se na ní vůbec něco přihodí, a i když oproti jedničce a dvojce mírně pokulhávají efekty (horská dráha chvílemi působí dost digitálně), umírající scény jsou opět bez problému, tj. brutální, krvavé a realistické. Nápovědy blížících se konců jednotlivých postav jsou nám tentokráte naservírovány až pod nos, ne všechny se ale dají správně odhadnout, takže několika děsivým "překvapením" se člověk stejně nevyhne.;-) "Nezvratný osud 3" navíc disponuje výrazně povedenějším závěrem než předchozí díl, což je jedině dobře (ruka bohužel budila spíše "XD" než ":-O"). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Začátek sliboval standardně zábavnou teenagerskou vyvražďovačku pro teenagery a milovníky nevkusu, ovšem po slušném zahájení na horské dráze už to šlo s filmem z kopce. Nejen zoufale slabý scénář, ale hlavně a především extrémně nesympatické postavy (respektive jejich představitelé) a to v tomto pořadí: 1) hlavní hrdinka, která mě svým hnusným, protivným a zpruzeným xichtem iritovala i v Die Hard 4 coby Willisova dcera 2) v těsném závěsu za ní nemastný neslaný bezvýrazný trubec - její parťák s xichtem třídního bonzáka a učitelské ližprdelky 3) poloretardovaný hýkající černý opičák s xichtem rwandské horské gorily (je třetí jen proto, že naštěstí brzy zhebl a nesral mě tudíž příliš dlouho). Jediné vtipné a s nadsázkou zahrané postavy byly dvě soláriové Barbies, kvůli kterým (a jejich skvělé scénce) ale téhle blbině tři hvězdy nedám. / No vida, jak se některé názory po čase mění... Po další repríze vůbec nechápu, proč jsem měl prvně s tímhle skvělým filmem nějaký problém, je to parádní oddechovka. A solárko samozřejmě vede. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

I treti dil si udrzuje nasazenou latku predchozich dilu, pribehove je to zase to samy, herci tu jsou mozna drobet slabsi nez v minulejch dilech, ale porad to je kurevska zabava. Prvni polovina je sice takova lehce roztahana a ta vata mezi jednotlivejma umrtima neni moc zabavna, ale s pribejvajicima minutama se film paradne rozjede a ja se zas skvele bavil. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Chýri o katastrofe som začul skoro, takže sa mi celkom darilo vyhýbať sa mu. Nakoniec som na to náhodou natrafil v TV, tak som skúsil a chýri musím potvrdiť. Strašne predvídateľné a strašne nudné. Obyčajné nudné kopírovanie dobrého nápadu, bez akejkoľvek iskry. Od polovice filmu som si prial, aby to čím skôr skončilo a dopozeral som to so sebazapretím. Nepochybujem, že svojich fanúšikov si aj toto pokračovanie nájde. 40% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Final Destination je mou guilty pleasure sérií, a podle toho taky vypadá trojka. Sice mě nebavila tolik jako úvodní dva díly a čtverka, ale i tak si drží v rámci série kvalitu. Úvodní "nehoda" sice není tak kreativní, ale trojka se opírá o sympatické duo Mary Elizabeth Winstead a Ryan Merriman, které ji táhne nahoru. A je to právě Mary, která trojku staví o něco výše než pětku, která má sice dobrý závěrečný twist a šílenější úvod, ale její postavy mě nebavily. Odchylek od zaběhnutého formátu tady moc není, ale potěšily alespoň fotky, které tomu dávají zase trochu jiný nádech. Jsem spokojený. Výjimečně bych se nezlobil, kdyby tuto sérii trochu poždímali i po pátém dílu. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (17)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama