Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Měla to být pouze zdvořilostní návštěva u staré paní, kvůli které se půvabná Patricia nepohodla se svým nastávajícím. Alan prostě nedokáže pochopit, proč teď, krátce před svatbou, touží vidět matku svého bývalého snoubence, který před několika lety zahynul při autonehodě. Dívka však trvá na svém, nešťastnému Stephenovi a paní Trefoile obývající opuštěný dům na venkově daleko od Londýna tuhle návštěvu zkrátka dluží. Od prvního okamžiku v domě však nic neprobíhá podle jejích představ. Stephenova matka je silně nábožensky založená dogmatička, věřící v čistotu duše i těla snoubenky svého syna. O novém Patriciině vztahu nemá ve své naivní prostotě ani tušení. A tu se dívka dopustí osudové chyby… (dopitak)

(více)

Recenze (11)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nesdílím názor ani jednoho ze dvou kolegů. Mám na to návod: Stefanie Powers, ať už v šátku, nebo prostovlasá, je v tomhle snímku prostě nádherná, takže pokud se do ní hned na začátku zamilujete, budete tvůrcům ochotni odpustit i lehce prostinký děj a snadno vytušitelný závěr. Protože Patricii budete fandit. Zvláštní, jak tóny klavíru (zejména na začátku filmu), místo aby děj dramatizovaly, zcela jej odlehčují. Na Hammerovskou krev už jsme všichni zvyklí, takže ani tady nás béčkové zpracování nepřekvapí. Film je silný v některých (a ano, nebojím se napsat, že infantilních) detailech (záběr na ukradenou brož, kterou pohled Alana odhalí nebo neodhalí, pohled v ruce retardovaného sluhy). Rozhodně bych v šedesátých letech v GB tvorbě našel horší momenty, než je dílko Narizzanovo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nejslabší ´Hammer´, co jsem viděl. Ta synopse – stará dominatní ježibaba vězní v domě bejvalku svého zemřelého syna, a skrze modlitby a hladovky se jí snaží přinutit k pokání – není úplně marná, je celkem originální, ale to by rejža nesměl bý takový packal. Absolutně neumí dát scénám napětí, je vám úplně jedno, co se stane v příštích minutách, hercí připomínají spíš absurdní panoptikum. Ani ten konec pan režisér neumí vyhrotit, ačkoliv se k tomu vybízelo. A hlavně – má to příšernou, PŘÍŠERNOU hudbu, která se absolutně nehodí k dění ve filmu. S nadsázkou řečeno, jako byste do Studia kamarád pustili hudební podmaz od ´Cannibal Corpse´, tady to jsou zase kolovrátkové trylky jak z Matějské pouti. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Že umí Hammer vyprodukovat skvělé psychothrillery dokázal minimálně kouskem Taste of Fear, no, v případě Die! Die! My Darling! se mu to nepovedlo... A nemohou za to ani tak představitelky hlavních rolí, z nichž ta mladší, ačkoliv velmi krásná, svou roli silně nezvládla a ta starší naopak brutálně přehrála, ale hodně jednoduchý a naivní příběh, nevhodné barevné provedení filmu a nehodící se hudba... Atmosféra taktéž v zásadě žádná, takže jedinné, co lze opravdu pochválit je Donald Sutherland v roli idiota... A to je dost málo... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Téma zadržovania dievčaťa v dome náboženskej fanatičky má svoje chybičky, ale mňa, aspoň po úvodných nudných minútach, začala rýchlo baviť. Originálny hammerovský triler odohrávajúci sa v jednom prestarnutom dome a naviac vo farbe. Pri niektorých scénach som sa naozaj príjemne pousmieval. Film má slušné tempo, ktoré je dávkované zaujímavými dialógmi a napätím, aj keď nie dramaticky premrštovaným. Tallulah Bankhead v roli fanatickej stareny podáva na rozdiel od herečky v hlavnej úlohe skvelý herecký výkon. A "postihnutý" Sutherland v najmladšej verzii, v akej som ho zatiaľ videl. Horor to nie je, ale príjemný triler áno. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Průměrný, ale příjemně koukatelný Psycho-klon s otočenými rolemi, jen pro změnu jeblo matince (ne, není to spojler, prisámbačku), bývalé hollywodské star. Buďme ale shovívaví, manža mrtvý, jeden syn mrtvý, druhý buranoidní debil a třetí totální retard, z toho by dziglo i emocionálně stabilnějším osobám, co potom to asi může udělat s hysterickou vysloužilou hérečkou. Tallulah Bankhead přehrává jak na divadle, zjevně se zasekla ve svých rolích z 30. let, ale jako thrilerovou jednohubku lze doporučit. Donald Sutherland je v roli imbecila dokonalý. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama