Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spořádaný život faráře Boba Koeslera se náhle začne hroutit. Je totiž zapleten do série bizarních vražd. Kdosi vraždí katolické kněze a jeptišky - a zanechává po sobě vždy černý růženec, pečlivě omotaný kolem ruky oběti. Otec Koesler souhlasí s tím, že pomůže policii, ale když vyslechne vrahovu zpověď, ocitá se sám v klíčové pozici: je sice schopen určit vrahovu totožnost, ale jako kněz je vázán zpovědním tajemstvím a tedy mlčenlivostí. Koesler může zastavit ruku vraždícího maniaka pouze tehdy, najde-li klíč k jeho obětem... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (6)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Panbickarsky thriller, kde dostavaju na hubu prisluhovaci Krista. Tak im treba, aj tak ich nemam rad:) Film sa dal prehltnut, ale ze by to bolo nieco vynimocne, to sa zas neda povedat. Pribeh je klasicky, vrah zabija kazdeho, kto je v sluzbach bezmenneho boha. Na konci filmu som sa tiez presvedcil, ze ani vrah mi nebol po chuti, pretoze zneuzival svoju vlastnu dceru na svoje sexualne potreby, ako sam povedal. Napinavych scen vo filme nebolo prilis moc, ale skor oplyval neatraktivnymi scenami, ktore ma ani moc nebavili sledovat. Co sa tyka vrazd, tak nevyzerali zas tak zle, len skoda, ze sa nezamerali na detailnejsie sceny, ako to urobil vrah. Takto len ukazali mrtve telo, alebo strelba z pistole mi pripadala chudacka:) Skor z toho mohli urobit nejaky slasher horror, ktory by ma viac potesil, ako toto prevedenie filmu do nudneho thrilleru bez dostatocnej chute napatia:)))) ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Takové prostředí - katolické církve - je přímo stvořené pro vraždu. A dojde hned k několika najednou. Kdo stojí za sérií vražd služebníků a služebnic církve? To se dozvíte v podstatě v polovině filmu. Nadějný námět přináší za sebou brzy mírné zklamání z děje. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nebýt tam slušně hrající Donald Sutherland, tak to asi v polovině vypnu. Když jsem si přečetl obsah filmu, očekával jsem něco ve stylu „slasheru,gialla“ z prostředí „černoprdelníků“, ale dočkal jsem se hodně průměrné detektivky, říznuté trochou dramatických scén a hlavně nudy. Minimálně dvacet minut bych ještě ořezal, protože se tu vyskytuje hned několik pasáží, které vás málem uspí. Přitom ze začátku jedna vražda střídá druhou v docela slušném tempu (divák sice skoro nic neuvidí, protože vše podstatné se odehrává mimo záběr kamery…), žel čím víc se blížil konec, tím se objevovalo stále více rušivých elementů. Hlavně nechápu, proč se tam vůbec „vyskytla“ postava té novinářky, která tam byla naprosto zbytečná (snad jen ta její zpověď stojí za pozornost). Takže jsem hodně váhal mezi 40-50%. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Film z církevního prostředí o knězi (Donald Sutherland), jenž po jedné zpovědi rozpozná nebezpečného vraha a upadne do konfliktu mezi svým úřadem a lidskou odpovědností. Snaha o rozbití obvyklých klišé vyznívá celkem do ztracena. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama