Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh mladého atleta z oregonské univerzity, který se stal držitelem rekordů USA v běhu na dva a deset kilometrů. Steve Prefontaine již od dětství toužil po tom, aby vynikl ve sportu. Ctižádostivý běžec se srdcem bojovníka dosáhl svého snu - účasti na Olympijských hrách. Obrovský bojovník však opustil tento svět dříve než mohl dosáhnout vrcholu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Sympatickej film ze sportovního prostředí, kde si mi líbil hlavně D. Sutherland v roli kouče. Celkově jsem čekal od filmu trošku víc emocí, obzvlášť když k tomu příběh vyslověně vybízí, ale tentokrát mě to nedojalo. Před tímhle filmem pro mě byl Pre neznámou postavou, ale teď si o něm ještě rád něco přečtu. Jsem zvědavej, jestli film kde hraje hlavní roli Jared Leto bude lepší nebo ne. ()

joker30 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o sporte a tento nadherne zobrazuje sportovu filozofiu ktoru ja uznavam zo vsetkych najviac. Su vitazi a Vitazi.Najlepsi nie je ten, kto vitazi za kazdu cenu, lahsie alebo efektivnejsie. Najlepsi je ten, kto zvitazi sposobom najlepsieho,a ukazuje to na plnej ciare a to je hodne toho najvacsieho uznania, to je Fenomen ! ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Jako běžec tak dobrej film snad ani nemohu ohodnotit jinak. Tohle je moc dobře natočená srdcová záležitost. ● Pre toho pro běh udělal mnohem víc, než že vyhrával jeden závod az druhým. Z tehdy opovrhovaného běhu udělal masovou záležitost pro davy a díky jeho vzpouře proti AAU vešel 3 roky po jeho smrti v platnost Amateur Sports Act of 1978, díky kterému Amateur Athletic Union ztratila vliv na mezinárodní sportovní dění. ● Lasse Virén v Montrealu obhájil olympijský titul v čase, který byl o vteřinu pomalejší, než jaký zaběhl Pre den před osudnou havárií. ()

TheBalrog 

všechny recenze uživatele

Takhle se rodí legendy. Steve Prefontaine jí byl. Billy Crudup zde předvádí asi nejepší herecký výkon jeho dosavadní kariéry. Je velmi uvěřitelný a Donald Sutherland ? tomu není co vytkonout, nastudoval Billa Bowermana do sebemenšího detailu a dokázal to také přenést do samotného filmu Je zde také zcela do puntíku ukázáno jak se postupně rodila značka Nike. Od měření nohou běžců až po odlévání podražek ve waflovači u Bowermana doma. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Přišlo m ito takové nevysvětlené oproti jiné verzi tohoto příběhu, kterou jsem už viděl. Steve je tu takový jednodušší s jedním jediným cílem a bez zaměření se na ostatní. Sportovní záběry jsou ale hodně nadprůměrné a napínavě natočené. K tomu výkon Donalda Sutherlanda a máme nadstardardní sportovní film. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Do role Stevea Prefontaina byl zvažován i Tom Cruise, ten jí však odmítl s tím, že je na ní příliš starý. (aluna)
  • Pri tvorbe podrážky modelu Nike Waffle sa Bowerman nechal údajne inšpirovať manželkou pri príprave raňajok.
    (lumi3r3)
  • Režisér snímku Robert Towne chtěl, aby roli Billa Bowermana hrál Tommy Lee Jones, ten jí odmítl a úlohy se tak ujal Donald Sutherland. (aluna)

Reklama

Reklama