Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh mladého atleta z oregonské univerzity, který se stal držitelem rekordů USA v běhu na dva a deset kilometrů. Steve Prefontaine již od dětství toužil po tom, aby vynikl ve sportu. Ctižádostivý běžec se srdcem bojovníka dosáhl svého snu - účasti na Olympijských hrách. Obrovský bojovník však opustil tento svět dříve než mohl dosáhnout vrcholu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

lillien 

všechny recenze uživatele

Sama běhám s oblibou právě střední tratě, takže si alespoň trochu dokážu představit jak to bolí, co musí v člověku být, co ho hnát a s jakým darem se narodit, aby to dotáhl k čase kolem 13 minut na pětce. Film podle skutečného příběhu o fenomenálním běžci, který si šel za každou cenu svoji cestou, by musel být strašná sračka, abych tomu dala méně než tři hvězdy. Ale mohlo to být třeba škaredě zahrané nebo nudné..Nebylo. Sutherland byl výborný. Crudup v roli Steva Prefontaina naprosto brilantní a vypadal dokonce mnohem líp, než samotný Prefontaine, který mi vizáží evokoval spíše východoněmecké porno. Každopádně to byla doba, kdy se ještě na ty chlapy na středních a dlouhých tratích dalo také dívat. Dnes už je to samý vysušený africký pastevec, který před závodem odloží hadr z hlavy a evropanovi uteče o dvě kola. Odhaduji, že chronické povaleče s laxním přístupem k jakémukoli pohybu film neosloví vůbec, no já si s chutí a pro srovnání pustím ještě konkurenčního Zázračného běžce , kde Steva hraje anorektický Jared Leto. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Steve Prefontaine byl talentovaný běžec a zemřel mladý, což s sebou nese punc přitažlivosti, záhady a jisté nepostižitelnosti, ale nebude to hlavní důvod, proč se o něm - stejně jako o mnoha jiných - točí filmy. Ten člověk byl paličatej umanutej rebel, k tomu byl pěknej, měl dar z nebes a obrovský charisma - tady zprostředkované jen Billy Crudupem, ale věřila jsem tomu. Ten film je vůbec celej uvěřitelnej a Donald Sutherland jako trenér božskej. V o rok starším Zázračném běžci hrál Prefontaina Jared Leto a taky dobrý. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Citlivě a jednoduše natočené drama, které diváka dokáže zaujmout. O Stevu Prefontaineovi jsme nikdy neslyšel, ale tento snímek mě donutil se o něj alespoň minimálně zajímat. Vedle skvělého Billyho Crudupa dokazuje Donald Sutherland, že i na malém prostoru lze vytvořit velmi kvalitní výkon, který důstane v podvědomí diváka ještě dlouho po konci snímku. Sportovní životopisné drama s nutnou dávnou emocí, ale bez patosu. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zdařilé bio-drama jednoho úžasného atleta, kterému nebylo souzeno, jako mnohým obdobným talentům, dosáhnout vrcholu.! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Za hranicami možností patrí k tým lepším snímkom od R. Towna. Zaujal ma predovšetkým smutný a pravdivý príbeh mladého talentovaného človeka, ktorý bol navyše divákovi naservírovaný veľmi citlivo, jemne a s veľkou dávkou emócií, hlavne k záveru. 75/100 ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Autobiografický príbeh, ktorý pojednáva o vôli a prekonávani bolesti. Očarujúce zobrazenie témy a rôznych nástrach, ktoré číhali na hlavného hrdinu. Prekvapilo ma (v dobrom slova zmysle) zachytenie MUNICH a NIKE ("bohyňa víťazstva"). Skutočný príbeh, ktorý zaujme tak formou ako obsahom... ehm 7/10 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Po "Kráse na scéne" som si Crudupa musela pozrieť aj v niečom inom ... je naozaj dobrý ... film bol tiež pozerateľný a už sa teším na ten s Jaredom Letom. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Jako běžec tak dobrej film snad ani nemohu ohodnotit jinak. Tohle je moc dobře natočená srdcová záležitost. ● Pre toho pro běh udělal mnohem víc, než že vyhrával jeden závod az druhým. Z tehdy opovrhovaného běhu udělal masovou záležitost pro davy a díky jeho vzpouře proti AAU vešel 3 roky po jeho smrti v platnost Amateur Sports Act of 1978, díky kterému Amateur Athletic Union ztratila vliv na mezinárodní sportovní dění. ● Lasse Virén v Montrealu obhájil olympijský titul v čase, který byl o vteřinu pomalejší, než jaký zaběhl Pre den před osudnou havárií. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Príjemný film o ambíciách mladého bežca a o jeho najväčšom (žiaľ neuskutočnenom) sne. Vrcholy striedajú pády, láska, podpora priateľov a ctižiadostivosť ho však ženú vpred. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že tenhle film se mi líbil o malinko víc než ten s Jaredem Letem, ale ani jeden nepřekročil hranice biografickýho dramatu. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a tragický film o nesplněných přáních, o cestě na vrchol a následném pádu, o životní lásce, o přátelství, o hrdinství atd. tentokrát z prostředí atletického oválu. Billy Crodup je ve své roli excelentní, což filmu dodává tolik potřebnou autentičnost a diváka připoutá k televizoru. Ale k plnému hodnocení tomu přeci jen něco málo ještě schází. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Sympatickej film ze sportovního prostředí, kde si mi líbil hlavně D. Sutherland v roli kouče. Celkově jsem čekal od filmu trošku víc emocí, obzvlášť když k tomu příběh vyslověně vybízí, ale tentokrát mě to nedojalo. Před tímhle filmem pro mě byl Pre neznámou postavou, ale teď si o něm ještě rád něco přečtu. Jsem zvědavej, jestli film kde hraje hlavní roli Jared Leto bude lepší nebo ne. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...velmi neobvyklý zajímavý rytmus filmu, nechávající prostor pro dokreslování dialogů a scén... jemně modelované dialogy mezi Pre a Billym... neobvyklá gradace... neznala jsem příběh a byla zaskočená závěrem... skvělý film... ()

TheBalrog 

všechny recenze uživatele

Takhle se rodí legendy. Steve Prefontaine jí byl. Billy Crudup zde předvádí asi nejepší herecký výkon jeho dosavadní kariéry. Je velmi uvěřitelný a Donald Sutherland ? tomu není co vytkonout, nastudoval Billa Bowermana do sebemenšího detailu a dokázal to také přenést do samotného filmu Je zde také zcela do puntíku ukázáno jak se postupně rodila značka Nike. Od měření nohou běžců až po odlévání podražek ve waflovači u Bowermana doma. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Přišlo m ito takové nevysvětlené oproti jiné verzi tohoto příběhu, kterou jsem už viděl. Steve je tu takový jednodušší s jedním jediným cílem a bez zaměření se na ostatní. Sportovní záběry jsou ale hodně nadprůměrné a napínavě natočené. K tomu výkon Donalda Sutherlanda a máme nadstardardní sportovní film. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Pre myslel, že jsem těžký případ. Ale konečně mi dostal do hlavy, že skutečný účel běhání, není vyhrát závod. Je to test hranic lidského srdce." ... Billy Crudup v roli Steva vypadal jako jeho dvojče, neuvěřitelná podoba. Donald Sutherland v roli trenéra taktéž nepřehlédnutelný. Kde by byl běžec bez svého trenéra a trenér bez svého běžce. Steve Prefontaine = běžec se srdcem bojovníka & talentovaný & ctižádostivý........navždy mladý. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Jak Hranice moznnosti, tak Zazracny bezec zpracovavaji stejnou latku, ktera je postavena na pribehu famozniho americkeho bezce. Zarputily Steve Prefontaine si jde za svym Olympijskym snem navzdory neblahemu osudu. Citlive odvedena prace a skoda, ze nemama podobny film treba o Zatopkovi. 85% ()

Reklama

Reklama