Reklama

Reklama

Krym - cesta domů

(neoficiální název) (TV film)
  • Rusko Krym - Put na rodinu (více)

Obsahy(1)

Dokumentárny film Andreja Kondrašova v chronologickom poradí mapuje vývoj udalostí na Kryme a mimo neho po udalostiach na Kyjevskom Majdane zo začiatku roka 2014. Tento dokument z ruského pohľadu sa zaoberá najmä udalosťami, ktoré predchádzali pripojeniu poloostrova s mestom Sevastopoľ k Ruskej federácii. V tomto patrioticky naladenom diele si môžeme vypočuť napríklad rozhovory s prezidentom Ruska Vladimírom Putinom, krymskými politikmi, aktivistami, motorkárskym klubom Noční vlci a inými ľuďmi, ktorí mali mať vplyv na vtedajšie udalosti. (Marek1991)

(více)

Recenze (27)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kouzlo situace spočívalo v tom, že formálně opozici podporovali především Evropané, ale my jsme velmi dobře věděli, že skutečnými loutkovodiči jsou naši američtí partneři a přátelé." Putin v roce 2013 zabránil Američanům, aby mohli vtrhnout do Sýrie a tak se mu rok poté pokusili "revolucí" na Ukrajině znemožnit přístup k černomořské flotile. Až tak jednoduché to je. A jelikož naše média jsou plná euroamerické propagandy, tak mi zase tak moc nevadilo připomenout si tu ruskou. Je to sice na můj vkus celkem dlouhé a hodně to hraje na city, ale jestliže si obyvatelé Krymu drtivou většinou hlasů odhlasovali, že chtějí být součástí Ruska a Rusové je přijali za své, tak jim to všem přeju. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Popis obsazení letiště na Krymu za plného provozu. Hlavní hrdina vypadá jak karikatura ranaře. Toho bych mít za souseda jenž by jako hodný strýček Adolf Hitler štípal děti do tváře nechtěl. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument, který nám pravdivě přiblíží události, které se odehrávali před 2 lety na Ukrajině a Krymu. Oceňuji zejména velice podrobný rozhovor s Vladimírem Putinem, ke kterému musím napsat, že je to prostě borec s velkým B. Takového prezidenta by si měla přát každá země. Ani délka dokumentu 2,5 hodiny mi vůbec nevadila, dokument mě tak zaujal, že jsem ani nevnímal čas. Opravdu doporučuji všem zhlédnout tento dokumentární film, aby jste se dozvěděli, jak to všechno ve skutečnosti probíhalo. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Krym má patriť k Rusku, minulý rok, ale aj tento rok som o tom debatoval v mnohých diskusiách, komentoval v mnohých analýzach, no určite nesúhlasím so všetkými udalosťami tak, ako prebehli a určite si nemyslím, že toto je detailný dokument, že je vôbec snaha v ňom o objektivitu a preto ho nepovažujem za nejak extra dobrý. Je to zreteľné prihrievanie si polievočky z ruskej strany na štátnej televízii ako sa povie, to isté aj smerom k Putinovi, neveril som mu všetko čo vravel a po skončení som bol mierne znechutený, lebo o ruskej duši, úprimnosti a hoc aj hrdosti na takéto veľké udalosti mám svoje predstavy, čo ma trocha mrzí aj vzhľadom na to, akú publicitu to malo a ako dlhý bol. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Dramatický a dojemný dokument o osudu Krymu a jeho obyvatel v době státního převratu na Ukrajině (2014). Díky obětavosti a odhodlanosti krymských obyvatel se Krym zachránil před terorem ze strany banderovců a nestihl ho osud Doněcka a Luhanska. Tam mají banderovci na svědomí desítky tisíc mrtvých civilistů a nedozírné materiální škody. Tento dokument hodnotím velmi pozitivně, protože navíc poskytuje i návod, jak se bránit proti majdanům a nezákonným praktikám světových teroristů. Krym si pokoj a mír zaslouží, stejně jako Luhansk a Doněck. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Jasné, náplňou tohoto dokumentu je exkurzia "záchrany" tamojšieho obyvateľstva. Vedenie a monitorovanie situácie, plánovanie, zrealizovanie. Každý, kto si chce kopnúť do Rusov, prosím. Každý, kto uznáva vôľu 96% ľudí pri 82% účasti na referende (po agresívnych krokoch kyjevskej chunty nečudo) a vie, čo sa v 2014tom stalo v Odese a na východe Ukrajiny, chápe toto porušenie medzinárodných zmlúv, hoc je to veľmi nebezpečný nástroj na osvojovanie si koncentrácie moci. Ako tradične, politicky zafarbený a krajne manipulatívny výklad, nepripomína Riefenstahlovu ani náhodou. Nesúhlasím s mnohými vecami, ale to čo predvádzajú naše mienkotvorné média na tento konflikt a ako tendenčne prezentujú informácie a ich selektívnosť, hrôza. Rebelské tri. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý a pravdivý dokument popisující realitu na Ukrajině a důvody proč bylo potřeba zachránit Krym a jeho občany. Každý soudný člověk dnes ví, že státní převrat na Ukrajině zorganizovali Spojené státy americké, které se snaží obklíčit a zničit Rusko protože se děsí jeho rozvoje a touží po Ruském nerostném bohatství. Je skutečně děsivé, že 70. let po porážce nacismu byl západ schopen dosadit k moci na Ukrajině otevřeně fašistickou vládu, která v duchu Banderovského " etnického očištění" vyhlazuje vlastní spoluobčany po celé Ukrajině, ale hlavně na východě země! To samé co se děje dnes v Luhansku a Doněcku se mohlo snadno stát realitou i na Krymu a jedině díky včasnému zásahu Ruské federace a prezidenta Putina byli fašisté na Krymu poraženi a jeho obyvatelé si svobodně zvolili, že se chtějí stát součástí Ruské federace. Pevně věřím, že válka na východě Ukrajiny nakonec skončí porážkou prozápadních (proamerických) Ukrajinských fašistů a připojením východní Ukrajiny k Rusku. PS Tady přidávám odkaz na samotný dokument, který je umístěný na youtube i s českými titulky. https://www.youtube.com/watch?v=n96OBm62tzA ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Plane, ani som sa nic nedozvedel z prehladu, len plno dialogov a to dost planych. Jakozto milovnik vseobecneho rozhladu viem, kde je Krym, ze dlho patril Pod Krymsky Chanat /roky 1441 - 1783 tusim/. Komu ma Krym patrit, to je mi jedno. Axa to tym ludom bude pacit, tak smu patrit aj pod Banglades. 30 % ()

Shetland odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutně primivní ruská propaganda jede na plné obrátky. Dovolím si citovat část z výroční zprávy Bezpečnostní informační služby České republiky. "V kontextu ukrajinské krize ruská moc a její sympatizanti předvedli celou škálu bílé, šedé i černé propagandy. Ruská vlivová opatření a propaganda se držely zejména konceptu osvědčeného již ze sovětských časů: utajování či zakrývání vlastních (ruských/sovětských) akcí a zdůrazňování či démonizace reakcí západních zemí. Rusko dlouhodobě buduje v Česku vlivové a propagandistické struktury, jejichž cílem je prosazovat a chránit ruské ekonomické a politické zájmy na úkor zájmů Česka a potažmo NATO a EU. Po vypuknutí krize na Ukrajině měla proto ruská moc v ČR na co navázat a neměla potřebu budovat zde vlivové sítě „na zelené louce“. Spektrum nástrojů ruské propagandy v Česku začíná u ideologicky manipulovaných občanů, kteří nevědomě podporují ruské propagandistické úsilí a končí u profesionálů, kteří s Rusy spolupracují vědomě. Jak ukázala kauza památníku internacionalistům na pražských Olšanských hřbitovech (březen 2014), česká veřejnost je citlivá na přímé ruské (či jakékoliv jiné cizí) angažmá na českém území a Rusové si toho jsou vědomi. V kontextu ukrajinské krize proto neměla pro české prostředí zásadní význam propaganda ruskojazyčná či propaganda šířená přímo ruskými entitami (vládními i nevládními). Zásadní vliv na české publikum měly a mají české prorusky orientované organizace či jednotlivci a jejich webové projekty, které ruské názory a argumenty českému publiku přetlumočí či podsunou a následně potvrzují kruhem takovým způsobem, že se běžný občan může domnívat, že nepřijímá ruské ideje, nýbrž názory a přesvědčení českých spoluobčanů. České publikum, resp. jeho část, se tak na jedné straně dokáže vzbouřit proti pomníku sovětským okupantům - internacionalistům z roku 1968, avšak na druhé straně bude obhajovat ruské okupanty Krymu a ruské internacionalisty na východní Ukrajině." https://www.bis.cz/vyrocni-zprava6c8d.html?ArticleID=1096 PRAVDA O RUSKU : http://www.amnesty.cz/rusko ()

ghatos odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem mnoho různých dokumentů, ale tohle propagandistické dílo o Krymu je návrat do starých časů, byť v novém luxusním kabátku. Rusko se zhroutilo do vnitřní paranoie. Evidentně mají problém se svou identitou a pochopením své historie. Lenin je symbolizován jako relikt zaniklého vzkvétajícího sovětského svazu. Slavné Rusko je obklopeno nepřáteli - všichni ho chtějí zničit. Krym byl 23 let okupován Ukrajinou a teď se osvobodil...no prostě příběhy obyčejného šílenství. Východní kolos byl vždy nevyzpytatelný a iracionální, avšak teď je vyhladovělý a ještě více nebezpečný. Putin vstoupil do nové fáze a do konce svého života (mandátu) bude vést jen různé typy válek. Své lidi udržuje v nevědomosti (ví jak na ně), aby jim za to mohl dát slávu velkého Ruského Impéria... . Tady je ještě pár poznámek, co jsem si udělal: 1) akční rekonstrukce záchrany Janukovyče aneb diverzní akce v hollywoodském stylu 2) na příkladů násilného činu odůvodnit anexi Krymu (manipulace) 3) Kyjev chtěl ten kacířský čin - strhnout na Krymu Lenina - to jsme nemohli dovolit, řekl prokremelský politik v Simferopolu 4) jinak technicky na vysoké úrovni natočené scény, kýčovité opulentní zpomalené záběry 5) Berkut - jako hrdinové na Krymu? vau... 6) Američani jako hlavní nepřítel, postsověstský prostor je ruský prostor (za každou cenu) 7) Ruská Federace jako ochránce Krymských Tatarů, Rusko je zárukou zvýšení životní úrovně... 8) Rusko se chce kamarádit se všemi etniky a národy...jedna velká milující rodina 9) špiní se Kličko 10) debilní prokurátorka 11) Víte, co je dnešní Rusko? Ruská vlajka, sovětský znak, Lenin a bůh! Vyšší spojení toho všeho je Vladimír Vladimirovič. //Z formálního hlediska povedený dokument, obsahově je to však lživý brak//. 1%. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Docela dobře dokážu pochopit odpůrce Vladimira Putina, že to svorně házejí do odpadu, neboť před pár lety by to jako rudý hadr na býka možná působilo i na mě. Teď jsem ale... chytřejší, bystřejší a všeobecně dokonalejší než kdykoli dříve... nebo jinak - dnes již nečerpám informace jen z Iděsu a podobných médií, která mají zakoupeno předplatné na vymývání českých mozků, ale i z nejrůznějších dalších českých, ruských i ukrajinských zdrojů. Co k tomuhle dokumentu tedy napsat? Stopáž je trochu přes čáru a občas ten dokument útočil na slzné kanálky víc, než by bylo zdrávo. Jinak k tomu nedá říct moc negativního. Když posloucháte, co Putin říká, zjišťujete, že to dává trochu více smyslu než to, co říká třeba takový Petro Porošenko. Co se ostatních vystupujících týče - ze všech vyzařuje radost, upřímnost a lidskost (a žádný rudý komunismus). Koneckonců jsem to sám viděl na vlastní oči, když jsem Krym navštívil - šťastně tam vedle sebe žili Rusové, Krymští Tataři i Ukrajinci (z kterých někteří přišli až po Majdanu). Ukrajina za svou existenci vděčí Rusku nebo lépe řečeno Sovětskému svazu. Před rozdělením Sovětského svazu žádný ukrajinský stát neexistoval, a pokud by Ukrajina nebyla začleněna do Sovětského Svazu a Rusové neuznali Ukrajince jako samostatný národ (a že neruských národů v dnešním Rusku je), její dnešní území by bylo rozděleno mezi Rusko, Polsko a Maďarsko a nikoho by to nezajímalo. Chápu, že Ukrajina, jako každý mladý stát, má problémy. Ale tyhle problémy nesmí řešit tím způsobem, že bude vzývat vrahy, aktivně přepisovat svou historii a likvidovat své chlebodárce. Krymčané se zkrátka rozhodli vstoupit do Ruské federace a na tomto faktu nic nezmění žvásty Kličků, Jaceňuků a podobných. 80% ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Крым это Россия! Косово је Србија! História nepustí, Krym dobili Rusi , budovanie impéria začal Ivan Hrozný , na Krym vyrazil Peter Veľký a skončila to Katarína Veľká. Že to pologramotný Chruščov zúradoval Ukrajine nie je zaujímavé. Dokument je však pre mňa sklamaním, Sú tam niektoré fakty ktoré nie sú všeobecne známe, ale ten prehnaný propagandistický štýl mi nesadol. Na protest Rusofóbom ale dám za 5* ()

Fifer odpad!

všechny recenze uživatele

Jakýkoliv dokument, který vědomě lže a manipuluje, prostě musí dostat odpad. Těch lží byly tuny, vzpomeňte si, jak Putin vůbec popíral, že by na Krymu byli ruští vojáci. Jak potom věřit čemukoliv, co kdokoliv z tvůrců a aktérů říká, když byli stokrát usvědčeni ze lži? A přesto jim to tady někteří hodnotící žerou i s navijákem. Ruslan tvrdí, že by se to mělo povinně vysílat na ČT a nějak pozapomněl zmínit, že ČT to chtěla vysílat, ale Rusové to odmítli (pročpak asi, že?). Je taky dobré zmínit, že Rusové tvrdí o roce 68 a okupaci ČSSR to stejné, co teď o Krymu. A kde byla pravda víme. A kecy Jhr jsou už pak vyloženě k smíchu: vše pochopitelně zavinily Spojené státy. Tak kdo teda vyslal vojáky na území cizího státu, aby rozpoutali občanskou válku? Je na Ukrajině snad americká armáda? Lži,lži, kecy a kecy-furt dokola. ()

vox_populi 

všechny recenze uživatele

zaujímavý a poučný dokument o tom, ako sa krymčanom splnila ich túžba separovať sa od krachujúcej Ukrajiny, ktorú ovládli banderovskí fašisti s požehnaním USA a vrátiť Krym tam, kde skoro vždy patril - do Ruska. A to všetko civilizovane, bez krvavých stretov. Plebiscit i parlament drvivou väčšinou rozhodol a či sa to niekomu páči alebo nie, status Krymu je nemenný. Len si netreba pliesť banderovských fašistov, vrahov a teroristov s ozajstnými nacionalistami - hrdými a nekompromisnými patriotmi, ktorí odmietajú krvavé násilie ()

Reklama

Reklama