Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Sci-fi antologie temných příběhů o závislosti na sociálních médiích, „živé“ reality show a možnostech budoucnosti. (Netflix)

Recenze (48)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti výtečné první, kde zejména první dva díly způsobily, že jsem ještě týdny poté nad danými tématy přemýšlel, byl zde rozjezd poněkud slabší. První epizoda pracující s umělou inteligencí založenou na záznamech ze sociálních sítí nebyla ničím originální, ani na emoce se nedostalo a v člověku nezanechala vlastně nic. Druhá epizoda se vydala trochu absurdnějším směrem, ale stále jsem nevěděl, jestli bych něčemu takovému vůbec mohl uvěřit a brát to za možnou realitu, tedy druh nápravy. Třetí epizoda na mě konečně tím správným stylem Černého zrcadla, vč. neúprosného zakončení. No a čtvrtá tomu naštěstí nasadila pozitivní korunu. Celkově - jak jsem byl díky první sérii nadšený, zde nadšení dost opadlo a spíš jsem dostal takovou vlažnější sérii, kde nebýt posledního dílu, možná by tu ty mé 4* nebyly. Celkově, z mého pohledu, ale 65%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Be Right Back Druhá série nás přivítala dalším futuristickým počinem, který mě velmi evokoval na pětihvězdičkový snímek The Womb s Evou Green. Nebylo to zle myšlené, za jistých okolností by to mohlo jistě fungovat, ale nelíbila se mi charakteristika a vystupování mužské postavy po "přeměně". 70% White Bear Taky slušná pecička. Dlouho jsem nic tak originálního neviděla. Kdyby vybrali lepší hlavní hrdinku, která by mně tolik nedrásala nervy svým neustálým řevem, koukalo by se na to líp. K tomuto dílu toho moc napsat nemůžu, aniž bych nespoilovala. 85% The Waldo Moment Máme tu třešničku na dortu a je pěkně kyselá a nedozrálá. Vlastně se nedala skoro žrát. Absolutně nezáživný příběh o kresleném mědvědovi, který zkorumpuje politickou scénu jen tím, že ho lidi prostě chtějí díky jeho neformálnímu vyjadřování. Nuda nuda. 40% White Christmas Futuristický příběh o osudech dvou mužů, kteří nepáchali zrovna dobro, ale ani nebyli zlí. Znepokojivé, depresivní vyprávění o vědomí a svědomí. 70% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria sa nesie v istejšom duchu postfuturistických výdobytkov. Je tu priestor pre romancu, pre nový kriminálny systém, pre politickú agitku a pre rozvetvený príbeh o hriechoch a zločine. Znova sa neobídeme bez moralizovania a konfrontovania diváka z nepríjemnou globálnou technologickou skutočnosťou. Každý z príbehov má svoje čaro a svoju silnú výpovednú hodnotu. Čo na tom, že niektoré sú trochu štruktúrou nedotiahnuté a všetko, čo ich drží nad vodou je nápaditosť Brookerovho scenára. White Christmas, ale značne víťazia ako najlepší diel. Každopádne je to znovu iné, svieže a pútavé. Oplatí sa vidieť. 2. séria - 80% ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Be right back: 2. série navazuje na famózní konec 1. série dalším silným vztahovým příběhem a tentokrát se do hry zapojuje umělá inteligence. Líbí se mi počáteční nápad chatování, který je fakt těžce psycho a myslím, že by se dalo na hodinku zůstat jen u něj. Správná antiutopie ale musí být přehnaná a tak tvůrci zacházejí v AI ještě dál. Konec velmi depresivní, tak jak to mám u Black Mirror rád. 90% White Bear: Našlapaná hunterská epizoda s vhodně zvoleným in medias res a závěrečným know how. Celé mi to připomínalo Shutter Island (v tom, že je to scénáristicky vypointováno, ale ne tím stylem, že bych zíral s otevřenou hubou, spíš mám těch otevřených otázek v hlavě až moc), jehož skalní příznivci tenhle díl určitě vynesou do výšin, ode mě přichází ocenění hlavně za náboj a hezky promyšlený scénář. 80% Waldo Moment: Zde podle mého podceňovaná epizoda. Tentokrát tvůrci zasahují do politiky a myslím, že na hroudu politického bahna je také potřeba nastavit zrcátko. Víc než na samotnou politiku zde může být vnímána kritika na snadnou manipulativnost voličů, kteří jako tupé stádo ovcí jsou schopni snížit se až k těm nejnižším hladinám pro urážky a vulgarismy. Ale je to velice smutné, obzvlášť když vidíme tuhle politickou satiru i u nás, kde modrého Walda důstojně zastupuje Tomio. Nedivme se, až se u nás po volbách bude házet botami. 75% White Christmas: Finish 2. série, resp. vánoční bonus je opět brilantní. Dva chlapi vyprávějí své příběhy v jedné místnosti a vy nevíte proč tam jsou a proč si to vykládají, dokud nepřijde konec. Nejvíc mě bavila první story, navádění nerdíka v balení holek jsem si vyloženě užíval. Druhá historka, zaměřená opět na vztahy, byla taktéž skvělá, s jedním výrazným momentem. To otočení bylo snad děsivější než otočení v Psycho. A nakonec to do sebe krásně zapadlo. 90% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna seriálu „Black Mirror“ není o nic slabší než sezóna první a ukazuje se, že v téhle oblasti, tedy v oblasti technologií je toho pořád dost co říct. Může to být společenské drama, vztahová satira, ale i detektivka. Technologie nemusí být tím hlavním, může mít jen vedlejší roli, ale i tak zasáhne nějakým způsobem do života. Není to nutně negativní, nebo pozitivní, někdy je to prostě takové ambivalentní. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (26)

  • Pôvodný scenár mal byť čisto o téme prežitia. Avšak Charlie Brooker na poslednú chvíľu vymyslel zvrat. (Arsenal83)
  • Charlie Brooker uviedol, že mal nápad, ako nechať pokračovať túto epizódu do filmu, v ktorej by technológia tu znázornená zlyhávala. Film nakoniec realizovaný nebol a pôvodné miesto natáčania už ani neexistuje. (Arsenal83)

Reklama

Reklama