Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Prostřednictvím technologicko-paranoidního podobenství věku sociálních sítí se tato napínavá, černě humorná minisérie zamýšlí nad současným neklidem našeho moderního světa. V průběhu posledních deseti let změnily technologie téměř každou oblast našeho života, bez možnosti zastavit se a zamyslet se nad smyslem těchto změn. V každé domácnosti, na každém stole, v každé dlani je plazmová obrazovka, monitor, chytrý telefon - černé zrcadlo naší 21 století trvající existence. Chápání reality se posouvá. Modlíme se na oltářích Google a Apple. Algoritmy Facebooku nás znají mnohem důvěrněji než naši vlastní rodiče. Máme přístup ke všem informacím na světě, ale mozková kapacita neumožňuje absorbovat cokoliv delšího než 140 znaků tweetu. Černé zrcadlo, směsice seriálů Zóna soumraku a Neobvyklé příběhy, se zamýšlí nad současným neklidem našeho moderního světa. Tři samostatné dramatické "co kdyby" příběhy v technicko-paranoidním duchu jsou břitké, napínavé, satirické a odvážné - některé komicky, jiné šokujícím způsobem - ovšem všechny jsou úplně jiné, než co jste kdy v televizi viděli. (HBO Europe)

(více)

Recenze (63)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním dílu jsem čekal něco šokantního v realitě i v dalších dílech. Po třech začínám očekávat, že Black Mirror bude vždycky hlavně futuristický. Trvalo mi to skoro dva roky, ale dál už snad pojedu rychleji. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

NÁRODNÍ HYMNA: Politická satira s výtečným námětem a obraz dnešní doby plný neklidu a mizerných rozhodnutí. „Pane premiére, veřejné mínění vypadá tak, že byste...!“ (80 %). PATNÁCT MILIONŮ MERITŮ: Každý den jako přes kopírák, bezvýchodnost, nehmatatelné štěstí, umělé cíle. Futuristicky sarkastické pojetí, přesto se slušnou myšlenkou. Moc fajn herci (65 %). CELÁ TVÁ MINULOST: Úderné, smutné. Dnešní moderní svět, který se nad sebou už nikdy nezamyslí. Vlak odjel, příležitost nastoupit do dalšího je mizivá. Paměťový implantát, který umí přehrát veškeré vzpomínky, nadělá v jednom manželství pořádnou paseku. Přesvědčí se o tom nervózní mladý právník a jeho lži „skrývající“ manželka (85 %). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuveriteľne originálny počin, riešiaci množstvo podôb morálnych otázok, ktoré si ľudia nemajú odvahu položiť. A mimochodom, že tento seriál nemá s hororom nič spoločné, si zrejme uvedomili všetci, okrem "admina". Škrtni ten žáner, veď je to je trápne takto "klamať" - [Séria I, e1 - 4☆, e2 - 3☆, e3 - 5☆] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria stanovuje jasné pravidlá seriálu. Každá časť sa odohráva v inom fikčnom svete, to, čo seriál spája, sú sci-fi technológie, ktoré nie sú príliš vzdialené súčasnej realite. Nie je tu však uvádzač, ako v prípade Twilight Zone, ktorý aspoň zdanlivo prepája všetky vytvorené svety. Nie je to však vôbec potrebné, skôr by to vo výsledku škodilo. Okrem prvého dielu išlo a pôjde už len o science fiction, čo bol skvelé rozhodnutie, pretože to podporuje ústrednú myšlienku o dopade technológií na život človeka, takže príbehy z ríše fantasy a čistokrvného hororu by boli nadbytočné. Najlepšia časť je, myslím, tá tretia. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První setkání s Černým zrcadlem dopadlo velmi dobře, byť tou opravdu vynikající z celého tria byla pouze první povídka.  Nicméně se těším na všechna další dys, co ještě přijdou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niekedy tri časti stačia, aby seriál sa stal už legendou a človek ho nikdy neprestal pozerať. Toto je ten prípad. Totálne nastavenie zrkadla hlavne v časti 15 miliónov meritov, ktorá sa stáva z dnešného pohľadu takmer neprekonateľnou. Vstaneš, naješ sa, pracuješ a okolo teba sú televízory, telefóny, stále nejaké obrazovky. A keďže nikto nechce byť odvrhnutý spoločnosťou a naopak rád si užije 15 minút slávy, zatiaľ čo dav požaduje chlieb a hry, tak rád obetuje "biedny život“ v ústraní a svoje ideály, aby sa na chvíľu stal "hviezdou". Silná myšlienka. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Reálné a o to víc děsivější. Hodnotím nejvyšším počtem hvězd, ale u všech třech povídek mi bylo docela zle a na další sérii se už asi dívat nebudu, má představivost se zabaví sama. U části 'Patnáct milionů meritů' jsem měla na začátku dojem, že tamní mladí jsou v nějakém druhu vězení a ono se ukázalo, že ve vězení skutečně jsou. S tou nejostřejší ostrahou, s nejpřísnějším trestem. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem si fakt vychutnal, jednotlivé příběhy byly úplně odlišné, ale každý z nich mě oslovil a celá první řada mě převelice bavila, takže bych horší hodnocení prostě dát nemohl. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror som dlho odkladal a som rád, že som sa teraz k nemu nejako dopracoval. Je to nápadité, scenáristicky domyslené a do značnej miery reflektujúce náš súčasný svet. Zo všetkými jeho negatívami. Pozitívne je tu len spracovanie. Inak je to strašne depresívne a smutné. Ale zároveň na veľmi vysokej úrovni. Každý diel je iný a pritom ponúka iné spektrum náhľadu na technický pokrok a na naše vlastné životy. 1 séria - 80%. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrej úvod do seriálu, dlouho jsem neviděla takhle originální nápady a tak uvěřitelný vize budoucnosti jako tady. Něco mě teda přišlo jako promrhání nápadem (viz. třetí epizoda), něco by si zase zasloužilo celou sérii, protože jeden díl na to prostě nestačil a chtělo by to více loru (viz. epizoda 2), ale jinak dobrej začátek a těším se na další. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatial ma seriál do svojho sveta vtiahol dosť intenzívne. Vôbec som nerátal s tak zaujímavými a hlavne kontroverznými príbehmi. Prvý príbeh o premiérovi a prasiatku bol ťažšie stráviteľný, ale zato vynikajuco vygradovaný. Druhy príbeh o talentovej súťaži bol neskutočne verne spracovaný a s postavami sa dalo ľahko stotožniť. Malo príbehov býva tak verne podaných, ako bol práve tento. Tretí príbeh o spätne zistenej nevere ma bavil asi najmenej, ale i ten mal svoje čaro. Tuto sériu by som hororom rozhodne nenazval, lebo jej kúzlo spočíva hlavne v prepracovaných príbehoch a nie v temnosti či krvavosti. Ale tato séria ma natoľko zaujala, že idem ďalej. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna seriálu „Black Mirror“ ukazuje, že jsou na Netflixu skutečně skvělé sci-fi seriálu, jen je musíte mezi těmi ostatními najít. I když ona si kvalita svou cestu najde. I když pravda, první ani druhá sezóna nebyly natočeny přímo pro Netflix, dostaly se tam až se sezónami dalšími. To nic nemění na tom, že hned první sezóna je skvělá a ukazuje parádní epizody. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu, že príbehy priniesli 3 diametrálne odlišné príbehy, jedno sa podarilo všetkým trom - nastaviť Čierne zrkadlo dnešnej spoločnosti, konzumnému spôsobu života a medziľudským vzťahom v málo vídanom prevedení. Musím uznať, že britským tvorcom sa opäť raz podarilo veľmi milo prekvapiť a spolu s End of the F**king world či This is England ukázali, že seriály točia podstatne lepšie ako filmy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda má skvělou atmosféru, druhá je zase myšlenkově hluboká a hutná a ta třetí nemá ani jedno z toho a je strašně slabá. Ale pokračovat dál budu určitě, dvě epizody ze tří mě zaujaly. Podrobněji v komentářích k jednotlivým epizodám. 3* ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvíc se mi líbil první díl, pak mi přišlo, že ta kvalita pomalu klesala. A je to zajímavý koncept, docela depresivní, ale pravdivý, klidně by nás tohle všechno mohlo čekat. Jsem zvědavá na další díly. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

National Anthem: No, vyplácáme si hned to nejlepší na začátek. A to nejen z první série, ale z celého seriálu. Za mě nejlepší díl o manipulaci s britským předsedou vlády přechytralými únosci. Hrozně se mi líbil ten veškerý pohyb v kancelářích a snaha udělat, co nejlepší rozhodnutí a s tím spojené rozpaky a psychika účastníků. Působilo to velmi dynamicky a nepustilo mě to. 90% 15 Million Merits Asi druhý nejhorší díl z celého seriálu. Od této doby začne celkově nabírat na zvláštním směru, a to hlavně futuristickém. V této epizodě panují hlavně příliš otravné prostory, prázdný příběh, nesympatická hudba a taky dlouhá stopáž. Nic moc mi to nenabídlo. 50% The Entire History of You Velice pěkná sci-fi povídka, kde si postavy klíďo píďo můžou svoje vzpomínky pouštět na bedně, tudíž něco jako nevěra může v tomto světě jen těžko existovat. Originální a pěkné. 75% ()

Reklama

Reklama