Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V politickém thrilleru Národní hymna řeší fiktivní předseda britské vlády Michael Callow obrovské dilema. Princezna Susannah, největší miláček z královské rodiny, byla unesena! Aby se mohla bezpečně vrátit domů, musí si to předseda vlády rozdat s prasetem před kamerou národní televizní stanice. Callow tento požadavek samozřejmě okamžitě odmítne a snaží se únosce chytit na vlastní pěst. Nakonec požádá, aby perverzní video nebylo zveřejněno, ovšem nakonec se vše dostane na YouTube a přesto, že bylo k dispozici pouhých devět minut, vidělo ho nepředstavitelné množství lidí. Britská média se rozhodnou, že příběh nebudou zveřejňovat, ovšem pikantní zpráva mezitím prosákne do zahraničí a zanedlouho o únosu a podivné formě výkupného ví celý svět... (HBO Europe)

(více)

Recenze (149)

Skejpr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znepokojivý pohled na docela běžnou situaci vyhnanou do absurdně perverzního extrému. První příběh v rámci Black Mirror pravděpodobně nebude patřit mezi ty nejzdařilejší kousky, ale jako úvod do konceptu funguje perfektně a rozhodně se nejedná o příjemné koukání. Oceňuji velmi důslednou hru s klasickým britským politickým vizuálem, Kinnear je skvělý... ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesmí se to rozšířit. Je nutné to držet daleko od tisku. Jenže jen v tom pokoji to už dávno není. Video se rychle dostalo mezi lidi. „Samozřejmě se to nestane!“ – o pár hodin později – „Pane premiére, veřejné mínění vypadá tak, že byste...!“ Kouzelná manipulace a obraz dnešní doby plný neklidu a mizerných rozhodnutí. Docela dlouho jsem Black Mirror odkládal a nyní jsem rád, že nám to spolu konečně klaplo. Velmi dynamický start seriálu, výborní herci. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem sci-fi, protože takovou má seriál pověst, ne drama ze současné (pravda, alternativní) Anglie. Ale co. Hlavně že je to originální, skvěle napsaný příběh, zábavný i mrazivý, který vás prostě donutí k zamyšlení. Jak byste to viděli vy? A dívali byste se, nebo ne? Kdopak ví. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Premiér musí živě před kamerou osouložit vepře, aby únosci propustili princeznu. Myslel jsem si, že už jsem toho jsem viděl hodně, ale tohle jsem nečekal a občas jsem se u toho musel fakt smát, ale bylo to i celkem napínavý. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je úžasné v době, kdy už propadám beznaději, že všechny zajímavé náměty jsem již viděla, objevit něco takového. Je to drsné, neotřelé, vtipné, kritické a vlastně i dost děsivé. Především svou pointou. Krabička od sirek s výkalem byla překonána. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Národná hymna je najzaujímavejšia a najchytrejšia v jednotlivostiach a v detailoch. To keď si porovnáme napríklad anketu, koľko ľudí by sa dívalo a koľko sa nakoniec díva a samozrejme v komentári súčasného až nebezpečne "prenetovaného" sveta. Možno to chcelo na konci prísť s nejakým výraznejším zvratom, ale skôr by všetko iné, čo nakoniec tento diel ponúkne, bolo zbytočne navyše. Viď všehovoriaca geniálna záverečná scéna. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Uf. Bolestivý, drásavý, těžký od začátku do konce. Děsivě krásně zachycuje mediální svět, absurditu toho, jak jsou jím lidé pohlceni, ten zvyk od něčeho odvracet pohled, nesouhlasit s tím a přesto po očku fascinovaně zírat... Jak politická rozhodnutí nepatří za ně odpovědné osobě a moc jedince může být obrovská i absolutně žádná, podle toho, z jaké strany ji uchopí. Díky, že takové věci vznikají. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Velice vydařený nápad, který nejednoho diváka přiměje k zamyšlení se nad stavem současné společnosti. Bohužel významně kulhá realizace tohoto nápadu. Na jednu stranu autoři myslí na "detaily", že si pán před hezkou chvilkou s prasátkem vezme kouzelnou pilulku, aby mu fungovalo nářadí a prasátko z toho také něco mělo. Dokonce se podařilo vybrat prasátko něžného pohlaví, takže bylo hlavnímu hrdinovi dokonce dopřáno takového luxusu, že si mohl vybrat otvor dle svého gusta. Na druhou stranu mě zklamalo, že nikoho z královského dvoru nenapadlo, že někdo, kdo je schopen ochromit královskou ochranku, unést princezničku a stanovit si poměrně rozsáhlé technické detaily ohledně nasnímání celé romantické chvilky a následného živého sdílení do světa, není takový retard, aby video s princeznou nahrál na server ze své skutečné IP adresy. Ta scénka, kdy elitní komando dorazilo do opuštěné budovy opravdu dost nalomila dojem z filmu, který byl do té doby poměrně cool. Dále mi nepřišla úplně uvěřitelná scénka s odejmutím královského prstíku. Předesílám, že v dané oblasti nejsem odborníkem, ale předpokládám, že se dala pravost prstíku stanovit mnohem přesnější cestou spojenou s rozborem DNA, než pouhým letmým pohledem na video, na kterém takřka nic nebylo vidět. Čekal jsem nesrovnatelně větší pecku, ale další díl rozhodně nevynechám. Něco do sebe to má. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě jednoduše nastavené zrcadlo společnosti , ovšem se všemi těmi nutnými malými či většími kontexty od intimity v podobě manželky premiéra až k prosté senzacechtivosti, která se nakonec jako jediná skrývá za zdánlivě  spravedlivým veřejným míněním, jemuž přece lze předhodit veškerá morální dilemata a jehož rozhodnutí je svaté a určující.  Docela prasárna. Kolem minisérie Černé zrcadlo jsem kdysi kroužil a pak jsem na ni v záplavě jiných filmových zákoutí zcela zapomněl. Teď koukám, že minisérie nabobtnala do několika řad, čili budu mít, co dělat, první díl totiž hodně zaujal. A ani další dva nezklamaly. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo by politik neurobil pre svoj super mediálny a verejný obraz. I sviňu pojebe. Dnešný londýnsky starosta by možno mal s tým trocha problém, ale aj ten by sa otriasol. A médiá zarábajú ďalej na ovciach, tým stačí, že si niekto kľudne v prime time aj kravským lajnom ksicht natrie a hneď je to zábava hodná pozornosti. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl nezapomenutelný zážitek, něco tak bizarního a zároveň tak dokonalého se hned tak nevidí. Mohl jsem se dobře bavit nad výborným příběhem a zároveň přemýšlet nad tím, proč tolik lidí souhlasí se zrušením trestu smrti. Je to jasně kvůli internetu, díky němuž už nemusí pokládat plátno pod popraviště, ale mohou si svou porci hnusu užít u monitoru. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

1. není důvod aby vyděrač po splnění požadavku oběť propustil 2. vyděrač nezabil ani její ochranku, tak proč věřili že zabije oběť? 3. dostali prst a neověřili otisky prstů ani krevní skupinu, což je otázka několika vteřin? Mimochodem určitě existovaly statisíce fotek, včetně fotek rukou, stažilo porovnat rýhy na prstech, jestli souhlasí.. 4. premiér kterému 83% obyvatel tvrdí že by se měl obětovat, měl vyzvat obyvatele británie včetně královské rodiny, aby mu poslali video jak souloží s prasetem (ala "půjdu do toho, když vy taky"), když už tedy uvažoval že by na to vůbec mohl přistoupit... ()

Reklama

Reklama