Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Patnáct milionů meritů se odehrává v sarkastické verzi naší budoucí reality. Společnost existuje jako parazit, buňky představují pokoje, přičemž zdi jsou tvořeny obřími televizními obrazovkami. Masy se poté vrhnou na bezcílné a nesmyslné šlapání na rotopedu a sledujeme mizerné programy v televizi. Čím víc šlapete, tím víc výhod dostanete. V této bezútěšné existenci dochází Blinkovi postupně trpělivost se vším v jeho životě. Nicméně setkání s nováčkem Abi mu dodá nový smysl života. Objeví se totiž příležitost uniknout každodenní dřině skrze jediný zbývající cíl v životě ... aktivní účasti v reality show. (HBO Europe)

(více)

Recenze (146)

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě druhý nejlepší díl seriálu a jedna z nejpůsobivějších a nejpropracovanějších sci-fi povídek vůbec. Nebál bych se tuto epizodu nazvat vyloženě geniální. 10/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veškerá váha leží na posledních deseti minutách a celá předchozí stopáž mohla být mnohem efektivněji přednesena za mnohem kratší dobu - a kdyby měl celek 20 minut a ne hodinu, nepůsobilo by to nakonec tak banálně, ale jako úderná zkratka. Tohle je jedna z mnoha ukázek, kdy se krom high concept námětu nepodařilo nic přinést ke stolu. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pomalejším, ale intenzivním rozjezdu v podobě National Anthem je druhý díl první série Black Mirror těžkou trefou do černého. Technologická dystopie plná známých motivů, je velmi nepříjemná, velmi důsledná a Kaluuyův výkon je fascinující. Po technické stránce absolutní lahůdka. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Futuristicky sarkastické pojetí, přesto se slušnou myšlenkou. Místy mdlé scény do sympatických čísel hnala dvojice Jessica Brown Findlay a Daniel Kaluuya. Čím víc nesmyslně šlapou, tím víc výhod mají. Každý den jako přes kopírák, bezvýchodnost, nehmatatelné štěstí, umělé cíle, v pokoji jen postel a obří televizní obrazovky plné nepřirozené radosti. Být viděn, nezapadnout. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je na mě moc velký sci-fi. Potřeboval bych větší sondu do fungování celýho světa, odpovědi typu "protože to tak je!" mě neuspokojujou už od první hodiny matiky. Na druhou stranu, když začala Jessica zpívat, byly to nejkrásnější tři minuty celý první série. A je mně úplně jedno, jestli doopravdy zpívala ona nebo kolik minut to doopravdy trvalo. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strhující dystopie, v níž funguje vše od (mrazivé) zápletky, přes (výbornou) formální stránku, (adekvátní) herecké výkony (Rupert Everett si svou karikaturní variaci Simona Cowella vychutnal), až po (silné) emoce. Pointa je možná trochu předvídatelná, ale zato velmi logická a dokonale stvrzující celkovou bezútěšnost a bezvýchodnost. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto případě bylo zrcadlo opravdu černé. Dokonce tmavě černé. V hlavní roli se představil negřík, který je i na negerské poměry škaredý. Tento díl nám představil velmi zajímavou vizi budoucnosti. Negřík se zoufale pokoušel vymanit se z virtuálního světa. Motorem pro změnu svého života mu byla neskutečně ošklivá slečna, o které všichni mluvili skoro jako o novodobé Miss Universe. Zřejmě chtěli tvůrci poukázat i na to, že v budoucnosti neexistuje dobrý vkus. Neskutečně mě iritovaly plné obrazovky prasáren, což byl veskrze jediný zdroj zábavy pro obyvatelstvo. Ačkoli mě příliš neoslovilo zpracování, tak nápad si ocenění rozhodně zaslouží. ()

Reklama

Reklama