Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 1 (2011) (série)


Celá tvá minulost (S01E03)

(epizoda)
  • Velká Británie The Entire History of You

VOD (1)

Obsahy(1)

V příběhu Celá tvá minulost se přeneseme se do blízké budoucnosti, ve které jsou veškeré naše vzpomínky uloženy na hard discích implantovaných přímo v lebce. Své vzpomínky si tak můžeme donekonečna přehrávat, zpomalit a dokonce podle libosti přibližovat do nejmenších detailů na domácích projektorech. Liam, nervózní mladý právník, podezřívá svou ženu Fionu, že je mu nevěrná s podlézavým sukničkářem Jonasem. Poté co důkladně prostuduje své klipy, Liam v opilosti napadne Jonase a Fionu a donutí je ukázat záběry z jejich vlastní paměti, aby dokázal, že ho spolu podvedli. Sice má pravdu, ale stojí mu to za to, když ztratí ženu kterou miluje? (HBO Europe)

(více)

Recenze (105)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze života. Bez nadsázky to nejlepší (a i "nejreálnější") využití sci-fi prvků jaké jsem kdy viděl. Ovšem obešlo by se to i bez nich, síla se tady totiž skrývá v emocích. A teď si to jdu přehrát znovu a znovu.... A znovu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá tvá minulost uzavírá první sérii opět trefou do černého, neboli další de facto geniální sonda do lidské osobnosti. Je to sci-fi a přesto mrazivě realistické... 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě jedna z těch lepších epizod Black Mirror - paradoxně proto, jak málo těží z high concept námětu, ale spíš z základních principů lidské interakce. Připomínka toho, že seriál je nejlepší ne když rozjíždí svoje středoškolské edgy technofobní filozofování, ale mezilidský konflikt. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalejší rozjezd, skvostný dojezd. Dnešní moderní svět, který se nad sebou už nikdy nezamyslí. Vlak odjel, příležitost nastoupit do dalšího je mizivá. Třetí epizoda úvodní série těží z paměťového implantátu, který umí přehrát veškeré vzpomínky. Dají se zopakovat, zpomalit, přiblížením se podívat na detaily, okořenit si jimi sexuální život. Ale i smazat. A dá se kvůli nim rozbít vše, co si postavy vybudovaly. Přesvědčí se o tom nervózní mladý právník a jeho lži „skrývající“ manželka. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvakrát jsem si musel tuhle epizodu pustit, protože poprvý jsem celou dobu akorát tak přemejšlel o tom, jestli bych zrno chtěl nebo ne. Mrazivá atmoška, která je znepokojující tak moc, kolik takovejch vzpomínek v sobě máte vy sami. Řekl bych, že jeden z těch dílů, kterej nám všem bude vůbec nejbližší... Jo a zrno bych samozřejmě chtěl, když mi Liam na konci ukázal víte co. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi působivá demonstrace myšlenky, že nejmodernější technologie v součinnosti s lidskými obsesemi (v tomto případě s chorobnou žárlivostí) mohou mít velice neblahé fatální důsledky... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá tvoja minulosť pokladá viac otázky, ako odpovede. Je lepšie poznať pravdu, ak nám ublíži, alebo nie....stojí táto žena za to, aby jej Liam odpustil, alebo nie...čiže nielen otázkou technologického pokroku sa zaoberá tento diel, ale aj tými základnými, ľudskými problémami. Ono je to totiž tak, že celý vývoj sa bude vždy najviac odrážať na našich vzťahoch. Ak by ste chceli paralelu s dneškom, tak napríklad skreslenie obsahu nejakej sms, alebo fotky na fb môžu byť príkladom a mikročip v mozgu nie je záležitosť, ktorá by všetko oproti dnešku obracala hore nohami. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tento díl vyrukoval s moc hezkou myšlenkou, která rozhodně nenechá vaši mysl na pokoji. Neustále jsem přemýšlel, jak všelijak by se daná technologie dala uplatňovat v reálném životě. Našel jsem rozhodně více pozitiv. Nejenom, že by v takovém světě byly kurvy ohroženým druhem, ale člověk by si třeba mohl brzy z rána zrekapitulovat svoji divokou alkoholickou jízdu a možná, kdo ví, už by se třebas nikdy nenapil. V případě tohoto seriálu přišli tvůrci rovněž s moc hezkým nápadem o chronicky žárlivém manželovi a kurvě ženě, která svého chotě natolik milovala, že si v době jeho 5denní nepřítomnosti nechala napumpovat do dělohy bastarda. Top momentem byla rozhodně vášnivá manželská soulož. Z první série nejkvalitnější materiál. Tento seriál vás zkrátka donutí se zamyslet. Moc hezký britský projekt. Těším se na další sérii. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Len žiadne spovede, lepšie nič nevedieť." Takto presne to odhadol Elán v pesničke Amnestia na neveru a táto výborná časť je presne dôkazom toho, že človek radšej to zlé vytesní, než aby sa mal k tomu vracať. Ale ak by už bola taká možnosť. A ešte si možno pozrieť aj spomienku cudzích. To by bola svetová katastrofa. Veď ani svoje vlastné nevie poriadne zvládnuť. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I třetí díl první série byl pro mě luxusní, plný emocí a přitom syrově studený. Kdysi jsem četl hororovou povídku o dívce, která našla prsten, díky němuž znala myšlenky všech lidí s kterými mluvila a nemohlo to dopadnout dobře. Tady to bylo hodně podobné. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Značne smutné. Nápad z uschovaním spomienok je výborný, ale zároveň strašne nepríjemný. Neviem si predstaviť samého seba v tejto pozícií. Hlavne ak vás niečo žerie a úplne vás obklopí paranoja. Finálne pátranie je výborné, rovnako ako Toby Kebbell. Prečo sa vlastne ten človek neobjavuje viac vo filmoch? Jeden z najnápaditejších zárezov do témy nevery za veľmi dlhú dobu. ()

Reklama

Reklama