Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 1 (2011) (série)


Celá tvá minulost (S01E03)

(epizoda)
  • Velká Británie The Entire History of You

VOD (1)

Obsahy(1)

V příběhu Celá tvá minulost se přeneseme se do blízké budoucnosti, ve které jsou veškeré naše vzpomínky uloženy na hard discích implantovaných přímo v lebce. Své vzpomínky si tak můžeme donekonečna přehrávat, zpomalit a dokonce podle libosti přibližovat do nejmenších detailů na domácích projektorech. Liam, nervózní mladý právník, podezřívá svou ženu Fionu, že je mu nevěrná s podlézavým sukničkářem Jonasem. Poté co důkladně prostuduje své klipy, Liam v opilosti napadne Jonase a Fionu a donutí je ukázat záběry z jejich vlastní paměti, aby dokázal, že ho spolu podvedli. Sice má pravdu, ale stojí mu to za to, když ztratí ženu kterou miluje? (HBO Europe)

(více)

Recenze (105)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Často přemýšlím nad tím, jak moc si nějakým způsobem upravím vlastní vzpomínky, jak moc se můj vjem liší od toho co se opravdu stalo, co by viděl někdo jiný kdyby tu stejnou situaci viděl taky. V tomhle díle je až děsivě ukázané, že by se to celé mohlo zvrtnout do úplně jiného extrému, kdybychom mohli svoje vzpomínky sdílet s druhými. Každá chvíle by se stala do určité míry "opakovatelnou". Člověk by mohl doslova žít jen v minulosti, ve vlastních a cizích vzpomínkách. . ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Krásná myšlenka na začátku... zapamatovat si vše. Budoucnost zaklepe na dveře a spolu s ní moderní technologie, která myšlenku uvede v život. Pak ovšem nastoupí lidský faktor a psychologická sonda rozehraje ultimátní hru sebedestrukce. Zajímavá a působivá věcička. P.S. Mně to nikdy nesmí přes práh, to raději něco málo zapomenu. P.P.S. A co si nepamatuju, to se nestalo. ;-) ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehce nadhozená myšlenka, dobře zpracovaná, jen, přišlo mi, nevytěžila z dané situace maximum. Představil jsem si svět, ve kterém by okamžitý přístup k zaznamenaným vzpomínkám byl možný a společenské změny by, myslím, byly mnohem výraznější. Chápu, že tak to u chytrých nápadů bývá - místo krátkého dílu se pak nabízí třeba seriál, že. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud člověk nemá autismus, je jeho paměť fluidní, živá, plastická, ne jako krajina, ale jako mapa, kterou zle přepisovat. Co když si ale můžeme pamatovat všechno? Můžeme vědět všechno… což je možná spíše Pyrrhovým vítězstvím, než osvobozením. A naše touha znát všechny odpovědi, nás pak může o vše připravit. Bez tajemství, není ani soukromí. Bez soukromí, není důvěra. ()

APLSMLS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající námět a dobré zpracování, tomu nejde moc vytknout. Osobně mi chorobná žárlivost hlavního maníka znepříjemňovala celou stopáž, i když samozřejmě přímo souvisí a pointou i apelem celého dílu, tudíž to bez toho asi nešlo. Inu, technologickej rozvoj zvýrazní a znásobí to dobrý, i to zlý v nás - do míry, která neni ani trochu hezká. Takže těžký koukání, ale opodstatněný. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • V roku 2013 si Robert Downey Jr. vybral túto epizódu ako potenciálny námet pre natočenie filmu. Napísať ho mal scenárista epizódy Jesse Armstrong, ktorý v roku 2018 priznal, že z projektu zišlo. (Arsenal83)
  • Súčasťou rozhovoru na párty je aj diskusia o nespoľahlivosti spomienok. Pri prehrávaní spomienok na párty sú medzi zobrazenými spomienkami a pôvodnou scénou úmyselne zobrazené jemné chyby v kontinuite. (Arsenal83)

Reklama

Reklama