Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Sci-fi antologie temných příběhů o závislosti na sociálních médiích, „živé“ reality show a možnostech budoucnosti. (Netflix)

Recenze (48)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I druhá sezóna pokračuje v trendu zajímavě napsaných, vesměs mírně futuristických, příbězích, jež člověka zvládnou překvapit jak stylem vyprávění, tak i pointou a hlavně poslední pozdní epizoda White Christmas vážně stojí za to. Blíží se pátá sezóna, takže šup do toho. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PŘIJDU HNED: Žijeme více on-line než skutečný život a to je potíž. Zdá se, že tihle dva spolu chtějí spojit zbytky svých životů, jenže on umírá. Jenže co když při každé volné chvíli ťukal do mobilu, sdílel, reagoval, prostě žil sociálními sítěmi? Ovšem náhradník vyprofilovaný dle předchozího internetového chování nikdy nebude originál (80 %). LOVNÁ ZVĚŘ: Zběsilé a méně uhrančivé. Současná společnost nepotřebuje peklo. Už ho má. Dezorientovaná žena uniká střelbě. Zoufalá utíká a nechápavě sleduje lidi, kteří si vše nahrávají na své mobilní telefony. Pointa nezasáhla. Za mě nejslabší díl prvních dvou sérií (50 %). MEDVÍDEK WALDO: Je to víc o slizkých politicích nebo znechucených voličích? Modrý medvěd Waldo (a jeho stvořitelé) se chytnou příležitosti a vypustí sarkastickou postavičku do blížících se voleb, sprosté zpestření voleb ovšem překvapí. Fajn námět, horší zpracování (65 %). WHITE CHRISTMAS: Poněkud roztáhlý příběh s několika emocionálními vrcholy a rafinovanými zvraty. A hlavně tři náměty, které měly dostat samostatnou epizodu. Osudy dvojice mužů, kteří nepáchali zrovna dobro, ale nejde říct, že by byli zlí. Pochopíme, že ti dva spolu nesedí nad sklenkou náhodou. Nakonec to do sebe hezky zapadne (85 %). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria naplňuje očakávania po tej prvej a znova, takmer dokonale, napĺňajú epizódy svoj potenciál. Pribúdajú nám ako ďalšie technológie, tak ďalšie podnety na zamyslenie a premýšľaní nad tým, čo je iba ľahkým sci-fi popostrčením reality dneška, alebo čo bude smerom do budúcnosti len čistá, ale podotýkam zábavná a podnetná, fikcia. Vedie u mňa druhá časť a celovečerný špeciál, avšak po opätovnom pozretí možno ešte viac docením zvyšné dve epizódy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhé séria prináša viac filozofie než tá prvá, najmä v poslednej bonusovej časti. Pre mňa je Najlepšia Lovná zver a medvídek Waldo hoci ostal s malým hodnotením dáva predsa len silný úder hlúpovoličom, ktorých oklame akýkoľvek pán v obleku, čo má talent na pekné reči. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria sa nesie v istejšom duchu postfuturistických výdobytkov. Je tu priestor pre romancu, pre nový kriminálny systém, pre politickú agitku a pre rozvetvený príbeh o hriechoch a zločine. Znova sa neobídeme bez moralizovania a konfrontovania diváka z nepríjemnou globálnou technologickou skutočnosťou. Každý z príbehov má svoje čaro a svoju silnú výpovednú hodnotu. Čo na tom, že niektoré sú trochu štruktúrou nedotiahnuté a všetko, čo ich drží nad vodou je nápaditosť Brookerovho scenára. White Christmas, ale značne víťazia ako najlepší diel. Každopádne je to znovu iné, svieže a pútavé. Oplatí sa vidieť. 2. séria - 80% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalšia úžasná séria. Prvý príbeh o vrátení blízkeho naspäť do života je nádherne podane i krásne prepracovane. Druhý príbeh o lovnej zvery mi najprv pripadal trocha trápny, hlavne čo sa týkalo tých ľudí s telefónom, ale keď sa to všetko vyjasnilo, tak zatial prvá časť z tohto seriálu dostala odo mna 5*. Bola naozaj skvostná. Tretia časť rozprava o medveďovi Waldovi, ktorý si to zamieril do najvyššej politiky. Nebola moc vtipná. ale trefná bola určite. Biele Vianoce ma svojim dejom chytili až celkom na konci, keď som si to uležal trocha v hlave, dovtedy som bol rozhodnutý dať 3*, ale potom už som vedel, že ma na viac. Zatial v tejto sérii platí, že Happy end neexistuje a i keď mi v niektorých poviedkach trocha chýbal, realita býva často práve takáto. Zatial tlieskam. ()

maddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Episode 1: Be Right Back = 4,5* (9/10) / Episode 2: White Bear = 5* (10/10) / Episode 3: The Waldo Moment = 2* (4/10) / Christmas Special Episode 4: White Christmas = 4* (8/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna seriálu „Black Mirror“ není o nic slabší než sezóna první a ukazuje se, že v téhle oblasti, tedy v oblasti technologií je toho pořád dost co říct. Může to být společenské drama, vztahová satira, ale i detektivka. Technologie nemusí být tím hlavním, může mít jen vedlejší roli, ale i tak zasáhne nějakým způsobem do života. Není to nutně negativní, nebo pozitivní, někdy je to prostě takové ambivalentní. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Měl jsem kamaráda, s kterým jsem si ve všem rozuměl: až na jedno, on měl hrozně rád sci-fi a já ne. Ale myslím si, ani jemu by se tyto příběhy moc nelíbily. Kromě toho to bylo celé dost mizerně udělané. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria opäť nastavila zrkadlo dnešnej spoločnosti s príjemnou satirou, a napriek tomu že epizóda o Waldovi má najnižšie hodnotenie jej odkaz o tom, ako nebezpečné môže byť politické ovplyvňovanie mládeže buranmi, ktorý vedia iba nadávať mňa oslovila najviac. V dvoch epizódach je najpodstatnejší odkaz zapracovaný až počas záverečných titulkov a tak tip znalca zo susedného historického mesta opäť nesklamal. Budem sa mu musieť na trhu remesiel nejako odvďačiť. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jsou to hodně slabé 4*. Pořád jsem si k tomu seriálu nedokázal najít cestu a když pominu Walda, tak ve mě žádný z dílů nezanechal silnější dojmy, ať už je zpracovaný sebelíp. Podrobněji u komentářů k jednotlivým epizodám. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přišlo mi to chlup lepší než první série. Druhý díl byla totální psychárna, ale neskutečně mě to bavilo. Třetí díl mě zase na druhou stranu šíleně štval, ale krásně to ukazuje hloupost lidí. Speciální vánoční díl byl asi zatím nejlepší, hodně povedený a byl to takový "mindfuck". Sledování téhle epizody jsem si fakt užila. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Be Right Back Druhá série nás přivítala dalším futuristickým počinem, který mě velmi evokoval na pětihvězdičkový snímek The Womb s Evou Green. Nebylo to zle myšlené, za jistých okolností by to mohlo jistě fungovat, ale nelíbila se mi charakteristika a vystupování mužské postavy po "přeměně". 70% White Bear Taky slušná pecička. Dlouho jsem nic tak originálního neviděla. Kdyby vybrali lepší hlavní hrdinku, která by mně tolik nedrásala nervy svým neustálým řevem, koukalo by se na to líp. K tomuto dílu toho moc napsat nemůžu, aniž bych nespoilovala. 85% The Waldo Moment Máme tu třešničku na dortu a je pěkně kyselá a nedozrálá. Vlastně se nedala skoro žrát. Absolutně nezáživný příběh o kresleném mědvědovi, který zkorumpuje politickou scénu jen tím, že ho lidi prostě chtějí díky jeho neformálnímu vyjadřování. Nuda nuda. 40% White Christmas Futuristický příběh o osudech dvou mužů, kteří nepáchali zrovna dobro, ale ani nebyli zlí. Znepokojivé, depresivní vyprávění o vědomí a svědomí. 70% ()

Dado 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. epizóda – 85%, 2. epizóda – 75%, 3. epizóda – 95%, 4. epizóda – 90% = 2. SÉRIA – 86% █ Druhá séria pokračuje presne v tom, čo odštartovala už tá predchádzajúca. Tvorcovia nám opäť predostreli tri príbehy (a jeden vianočný špeciál), ktoré si berú za námet možný vývoj nie príliš vzdialenej budúcnosti, a to nielen z pohľadu progresu moderných technológií, no zároveň až nepríjemne trefne odrážajú to, čo sa odohráva už dnes. V tomto prípade pôjdem proti prúdu a za najlepšiu časť série označím The Waldo Moment, ktorá sa stretla so zmiešanými diváckymi odozvami. Je pravdou, že nápadom a tempom, akým sa dej hýbe, nepatrí medzi to najatraktívnejšie, čo seriál ponúka, avšak spôsob, akým scenárista reflektuje zmýšľanie ľudí znechutených zo „štandardných“ politikov a neuvážene hľadajúcich spásu v populistoch, ktorí ponúkajú len zjednodušené a nie príliš reálne riešenia aj tých najzložitejších problémov, je dokonalý. A to aj napriek orwellovskému záveru, ktorý sa nám - aspoň zatiaľ - môže zdať pritiahnutý za vlasy. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti výtečné první, kde zejména první dva díly způsobily, že jsem ještě týdny poté nad danými tématy přemýšlel, byl zde rozjezd poněkud slabší. První epizoda pracující s umělou inteligencí založenou na záznamech ze sociálních sítí nebyla ničím originální, ani na emoce se nedostalo a v člověku nezanechala vlastně nic. Druhá epizoda se vydala trochu absurdnějším směrem, ale stále jsem nevěděl, jestli bych něčemu takovému vůbec mohl uvěřit a brát to za možnou realitu, tedy druh nápravy. Třetí epizoda na mě konečně tím správným stylem Černého zrcadla, vč. neúprosného zakončení. No a čtvrtá tomu naštěstí nasadila pozitivní korunu. Celkově - jak jsem byl díky první sérii nadšený, zde nadšení dost opadlo a spíš jsem dostal takovou vlažnější sérii, kde nebýt posledního dílu, možná by tu ty mé 4* nebyly. Celkově, z mého pohledu, ale 65%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Be Right Back je pro mě kvůli oblíbenému charismatickému Domhnallu Gleesonovi dokonalým rozjezdem druhé série. 10/10. White Bear, "trefně" přeložený na Lovnou zvěř, je absolutně nejintenzivnější epizodou celého Black Mirror. 10/10! The Waldo Moment je naopak jednou z těch slabších, stále má ale ve svém nitru ukryto to ponaučení ze všech druhů technologií, které se nám tvůrci napříč všemi díly snaží sdělit. 6/10. White Christmas se pro mě staly zhola nepochopenou povídkou, kterou si pro ono porozumění budu muset pustit ještě jednou. Takže prozatím 5/10. ()

Reklama

Reklama