Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 2 (2013) (série)


Přijdu hned (S02E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Be Right Back

VOD (1)

Obsahy(1)

Část Přijdu hned vypráví o mladé dvojici, Marthě a Ashovi, kteří se odstěhovali do zapadlého venkovského domku, kde žili Ashovi rodiče. Ash je zvyklý denně trávit čas ve společnosti sociálních sítí a telefon má snad přirostlý k ruce. Marthě to nijak zvlášť nevadí, miluje ho a oba se těší na jejich nový společný život. Druhý den po nastěhování je Ash při vracení pronajaté dodávky zabit. Na pohřbu vypráví Marthě její kamarádka Sarah o nové službě, díky níž mohou lidé zůstat v kontaktu se zesnulými. Prostřednictvím historie jeho internetové komunikace a profilech na sociálních sítích může Ash znovu "ožít", což má pomoci truchlícím pozůstalým. Martha je tímto konceptem znechucena a nechce s ním mít nic společného. Rozhodne se zůstat ve venkovském domě, přestože její izolace dělá sestře Naomi starosti. Jednoho rána přijde Marthě e-mail od Ashe - Sarah zajistila onu službu. Martha zuří a e-mail vymaže. Jenže pak zjistí, že je těhotná a naplní ji samota a zoufalství, a tak se rozhodne promluvit s "ním"... (HBO Europe)

(více)

Recenze (94)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žijeme více online než skutečný život a neumíme se vypořádat se smrtí. Intimní a komorní a rozhodně zatím ta vůbec tématem nejaktuálnější epizoda, která mohla být i nejlepší, kdyby jí v závěrečných minutách poněkud nedocházel dech. Každopádně pohyblivé reagující obrazy mrtvých lidí z Harryho Pottera jsou rázem echt znepokojivé. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poučení: ačkoli si třeba myslíte, že váš lepší polovička o sobě na sociální média vyblil úplně všechno, o jeho zásadním stylu projevování v reálném životě, tj. zvyku pálit na sousedku imaginárním samopalem a vztekle mňoukat na rychle projíždějící auta, s největší pravděpodobností internety nevěděj. Vzhledem k tomu, že typická internetová persóna má takřka neomylně nudně tovární nastavení, je závěr, že i průměrný Jouda mívá své skryté hloubky, vlastně docela optimistický. Na druhou stranu jsem už dlouho nevylezla z boudy, takže můj šok nad tím, že lidi obvykle nejsou svůj profil, je třeba brát poněkud s rezervou. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevýhoda tohoto dílu spočívá v tom, že se částečně kryje s filmem Her. Dokonce vyšly i téměř ve stejné době. Her jakožto celovečerní film je přeci jen komplexnější a herecky áčkově obsazený, nicméně zatímco Her dokáže občas vyvolat i úsměv na rtech, tento díl Black Mirror více zdůrazňuje palčivost celého tématu. Patří rozhodně mezi ty smutnější a tíživější. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice mám rád, když je Black Mirror hlavně o lidských vztazích, banalita celého zdejšího dějového oblouku, kde těžkopádná symbolika celou dobu směřuje k naprosto zjevnému závěru, není zrovna nejlepší varianta. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidi nejsou jen ústřižky toho co jen dávají na internet. To je sice znepokojivá pointa, ovšem podprahově zde jde vidět metaforu na zbytečnost muže v dnešní vykleštěné společnosti. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ona a on. Ve venkovském domě. Zdá se, že spolu chtějí spojit zbytky svých životů, jenže on umírá. A tehdy, ostatně jako při předchozích dílech, přijde poměrně zajímavá myšlenka. Co když díky hype super cool službě zůstaneme se zesnulými v kontaktu? Její milý totiž při každé volné chvíli ťukal do mobilu, sdílel, reagoval, prostě žil sociálními sítěmi, tudíž díky jeho veškeré internetové komunikaci může hlas na druhém konci znít, přemýšlet, reagovat či vtipkovat tak, jak její zesnulý. A technologie dokážou jít ještě dál. Co když nemusí jít pouze o hlas? Jenže náhradník vyprofilovaný dle předchozího internetového chování nikdy nebude originál. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemně krátký příběh s velkou myšlenkou. Je to sci-fi , které má k realitě takhle blizoučko, je to silné drama s uvěřitelnými emocemi, je to skvěle zahrané a má to výbornou pointu. Víc jsem nemohl chtít. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel nie je iba o tom, o čom v prvom rade rozpráva, ale tak aj trochu o nevyspytateľnej ženskej logike. Ženy totiž častokrát nevedia, čo vlastne chcú. Tým nechcem povedať, že muži sú na tom o niečo lepšie, skôr naopak. Preto považujem Prídem hneď za celkom satirický príspevok v rámci Black mirror. I keď v seriáli je tej skrytej satiry všade dosť. Som rád, že sa to nezvrhlo na nejakú krvavú vyvražďovačku, chvíľami som sa toho bál. Toto je čisto psychologická záležitosť. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Jak to již bývá zvykem. Opět tvůrci vyrukovali se zajímavou a od předešlých dílů i zcela odlišnou myšlenkou. Musím se přiznat, že se mi zamlouvala o něco méně, než tomu bylo v předešlých případech. Náhradník za zesnulého manžela vyprofilovaný dle jeho internetového chování. Nic již brzy nerealizovatelného. Manželka postupně zjišťuje, že umělému manželovi přeci jen do originálu cosi schází. Poté co zjistí, že mu už nefunguje ani jeho umělý penis začne šílet a hysterčit a chce se svého chotě zbavit. Jak typické ženské chování! Nějak závratně mě nebavilo soustředění děje na partnerský vztah dvou divných lidí, i když zrzounova účast mě mile překvapila a potěšila. Lepší dva kousky. Dost jsem se nudil, i když myšlenka určitě za zfilmování stála. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z dílů Černého zrcadla, kde by téma klidně utáhlo celovečerní formát. Technologické vymoženosti jsou jenom neutrální prostředek a i když jsou použité se sebelepším úmyslem, lidi jsou pořád lidi a efekt na ně může být nepředvídatelný. A to i v příběhu o lásce až za hrob. Mladá vdova může mít svého manžela zpátky, jenže to, co získá, je... o něco hezčí, chápavější... lepší než originál, ale je to stále jenom vylepšená kopie. Velmi působivý díl. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda druhé řady mi pro změnu připomněla povídku Opičí tlapka, ve které si matka přeje návrat mrtvého syna. Zrovna jsem chtěl zrušit svůj Facebook, což by mi snad nezabralo víc jak půl roku, ale včas jsem si uvědomil, že žádný nemám. Na druhou stranu jsem se tak asi připravil o jedinou možnost reinkarnace. ()

Reklama

Reklama