Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 2 (2013) (série)


Přijdu hned (S02E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Be Right Back

VOD (1)

Obsahy(1)

Část Přijdu hned vypráví o mladé dvojici, Marthě a Ashovi, kteří se odstěhovali do zapadlého venkovského domku, kde žili Ashovi rodiče. Ash je zvyklý denně trávit čas ve společnosti sociálních sítí a telefon má snad přirostlý k ruce. Marthě to nijak zvlášť nevadí, miluje ho a oba se těší na jejich nový společný život. Druhý den po nastěhování je Ash při vracení pronajaté dodávky zabit. Na pohřbu vypráví Marthě její kamarádka Sarah o nové službě, díky níž mohou lidé zůstat v kontaktu se zesnulými. Prostřednictvím historie jeho internetové komunikace a profilech na sociálních sítích může Ash znovu "ožít", což má pomoci truchlícím pozůstalým. Martha je tímto konceptem znechucena a nechce s ním mít nic společného. Rozhodne se zůstat ve venkovském domě, přestože její izolace dělá sestře Naomi starosti. Jednoho rána přijde Marthě e-mail od Ashe - Sarah zajistila onu službu. Martha zuří a e-mail vymaže. Jenže pak zjistí, že je těhotná a naplní ji samota a zoufalství, a tak se rozhodne promluvit s "ním"... (HBO Europe)

(více)

Recenze (94)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možnost, aby se vám vrátil váš milovaný je lákavá. A když přihodíš trochu víc, budeš ho mít doma i fyzicky. Ale má to háček. Co všechno bude umět, vědět, říkat záleží na tom, co o sobě váš milovaný vykecal na sociální sítě. Tak bacha na filtry, bere si to vzhled z fotek. Ale je to jako s každým dárkem. Po čase už nevypadá tak, jako na začátku. Skvěle zpracované. Super  :) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žijeme více online než skutečný život a neumíme se vypořádat se smrtí. Intimní a komorní a rozhodně zatím ta vůbec tématem nejaktuálnější epizoda, která mohla být i nejlepší, kdyby jí v závěrečných minutách poněkud nedocházel dech. Každopádně pohyblivé reagující obrazy mrtvých lidí z Harryho Pottera jsou rázem echt znepokojivé. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zde nastavuje zcela jasně zrcadlo potřebě sdílet svůj život na sociálních sítích, byť ve svém okolí takové lidi nemám. Každopádně je to trend, opět je zde dohnán do extrému (tedy v tuto chvíli, protože již nyní vidíme funkčnost strojového učení), ale do další fáze daleko. Ale opět to zde nebylo nějak extra silné, že by to člověka vzalo. Opět musím vzpomenout první díl první série. Takže zase fajn vidět, ale není to nic extra, něco šokujícího a silného. Howgh! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námet nič nové pod slnkom. Už som ho videl viackrát od Star Treku po neviem čo. Mení sa len tá vec, ktorá nahrádza zosnulú osobu. Raz je to robot, potom klon. Teraz nejaký divný mix, ktorý má byť akože uveriteľný, že by niečo také mohlo vzniknúť v najbližšej budúcnosti. po hereckej stránke to je stále kvalitné, ale týmto námetom by bodla celovečerná stopáž. Stále častejšie začínam mať pocit jak keby som sledoval film, ktorý mi v polovici niekto vypol. Akurát to náhodou stihli narýchlo nejako uzavrieť a tentoraz to rozhodnutie hlavnej hrdinky príliš vierohodne nevyznelo. 6/10. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď som to videl prvýkrát, asi by som dal 5, ale teraz sú to 4. Prvá polovica smutná, potom haluz a na konci úplne ujeté. Berme to tak, každý by reagoval po svojom, ale technika asi ťažko nahradí človeka a duplom, že AI nevycucne podstatu človeka len preto, lebo má prístup k sociálnym sieťam a výplodom toho, koho napodobňuje. Takže je jasné, že kočka musela čakať, že nedostane zrovna to, čo chce. Ale keď je človek v prdeli a zúfalý, upne sa k čomukoľvek. Ja na jej mieste by som ho nejebol tam, kde skončil. Evidentne minimálne v posteli bol lepší než originál. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Služba s názvom "To môže byť môj ďalší tweet!" existuje od roku 2013, ktorý analyzuje užívateľov twitterový stream a pokúsi sa vytvoriť tweet, ktorý by mohol napísať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama