Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Waldo je modrý medvěd z dětské vzdělávací televizní show, která děti učí poznávat svět prostřednictvím rozhovorů s politiky a důležitými lidmi. Doopravdy je však Waldo anarchistická animovaná postava v satirické noční komediální show, která - když se jí podaří nalákat někoho do studia - chrlí ze sebe sérii vtipných narážek, sarkasmu a dětinské jedovatosti. V zákulisí za Waldem stojí a jeho ústy mluví neúspěšný komik Jamie Salter. Waldův úspěch kontrastuje s Jamieho nepříliš šťastným osobním životem. Když se televizní stanice rozhodne dát Waldovi vlastní pořad, produkční společnost přijde s nápadem, že by Waldo mohl kandidovat proti jedné ze svých obětí, konzervativci Liamu Monroeovi, jenž byl vybrán, aby vyhrál v doplňovacích volbách. Jamie má ze světa politiky obavy, ale nakonec se nechá od Jacka Napiera, šéfa produkční společnosti přesvědčit. Během předvolební kampaně se Jamie seznámí a zamiluje do kandidátky liberálů Gwendolyn Harrisové, jež je ve své straně vycházející hvězdou. Když Gwendolyn vycouvá, poté co ji před Jamiem varuje manažer její kampaně, má Jamie problém ovládnout své pohrdání kariérními politiky. Waldo, nezávislý na nedůvěřivé veřejnosti, si přestává brát servítky. Může tenhle modrý medvěd skutečně vyhrát volby? Nebo se hraje o něco většího? (HBO Europe)

(více)

Recenze (83)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zajímavé, že jde o jednu z nejhůř hodnocených epizod Black Mirror. Jasně, není to nějak zvlášť komplexní, ale to není Black Mirror nikdy - a tady mi to přijde vlastně o něco propracovanější než jindy. Optika se neustále přelévá a náš názor na situaci a protagonistu mění a rozviklává. Vyvádí to z konformní zóny a zároveň se vyjadřuje k širšímu tématu. 44 minut je tak akorát a jo - dalo by se to promyslet líp, ale v kontextu obvyklé úrovně Black Mirror jde vlastně o dobrý výkon. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Waldo-rrific! Zpočátku jsem si myslel, že inspirace (krom současné nálady západní společnosti) byla mimo jiné i v příběhu reykjavického starosty. Nakonec to tak nebylo a je to škoda, protože právě (ne)závěr prdícímu "politice natruc, zisku naproti" medvědu poněkud podráží nohy. Není vyloženě špatný, pouze nijaký a měl tedy být zcela jiný. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrem druhé série se Black Mirror citelně zjednodušuje, ale není to až tak na škodu. Ani tento díl nepřekypuje množstvím věděcko-fantastických myšlenek, ale spíše na prostší "vychytávce" ukazuje něco zajímavého na lidech. A to k příjemnému zážitku stačí. 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dle mého špatné Lovné zvěři přichází další slabší kus druhé série. Sprostý modrý medvěd Waldo (a jeho stvořitelé) se chytnou příležitosti a vypustí sarkastickou postavičku do blížících se voleb, ve kterých kandiduje proti jedné ze svých předchozích obětí. Jedovatého Walda mluví průměrný komik s mizerným osobním životem. Modré zpestření voleb ovšem překvapí, čísla jdou závratně nahoru, jenže hlas Walda začne pochybovat. Fajn námět, horší zpracování. Náš názor na dění se párkrát přelije, o manipulaci společnosti vznikly mnohem silnější kusy, nakonec to není ani úderné, ani zajímavé. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl se trochu vlekl, ale byl rozhodně zajímavý a přímo mě fascinoval tím, jak se moje sympatie postupně přelévaly mezi jednotlivými postavami, až jsem nakonec nesnášel asi úplně všechny. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší z druhé série. Zdá se to být jako chytlavý nápad přisprostlé figurky, která dokáže strhnout dav, bohužel potenciál je podle mě značně promrhaný a ke konci to působí tak nějak divně. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Túto časť som si síce patrične vychutnával, obľúbil som si postavy, respektíve niektoré, vrátane Walda, znenávidel. Lenže som neuveril základnej premise. Nechápe ju ani ten najskúsenejší z kandidátov, ako vôbec môže k niečomu podobnému dojsť. No neviem, pripadá mi to tentokrát trochu viac za vlasy pritiahnuté, ako obvykle. Zvyšok je ale dokonalý, všetkému tomu nasadzuje korunu záverečný dovetok. Takže toto je svet po zvolení onoho kandidáta do parlamentu? Že kariéra je dôležitejšia ako láska, nie je otázkou budúcnosti alebo prítomnosti, ale celých dejín ľudstva. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Rozhodně slabší než předchozí díl, přesto však myšlenkou opět velmi zajímavé. I my máme v politice takového svého medvídka Waldo. Pokud ho definitivně neskolí další z mnoha viróz, tak ještě chvíli mít budeme. Zatímco Milda je ve vztahu s pálenkou, Waldo udělal životní chybu, když se rozhodl strkat svojí ozdobu do rozmnožovacího ústrojí retardované politické konkurentky. Moc nechápu zdejší "nízké" hodnocení. Tento díl mi nepřišel v ničem nějak závratně slabší. Méďa byl celkem vtipný a říznuté politikou to bylo tak akorát. Zatímco ostatní díly nastolují vizi možné zvrácené budoucnosti, tak tento díl přišel v podstatě s již existující situací. Možná to diváctvo vyděsilo. Za mě slabší 4 *. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu, že medveď je sakra nesympatický až otravný a dokonca aj politici pri ňom vyzerajú, ako príjemní ľudia, tak táto časť má významné posolstvá. Ľudia sa nechajú a veľmi radi vypláchnuť akoukoľvek vulgárnosťou. A kľudne to aj zvolia, veď nech je sranda. A potom dáva v parlamente prednášky profesor Pročko... ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko říct, koho si tahle epizoda bere na mušku víc, jestli většinu politiků, kteří snahou vyhrát a měnit principy a názory za pochodu voliče znechutili, nebo znechucené voliče, kteří volby neberou zodpovědně a tím přispívají k moci těch, kteří mění názory a principy za pochodu. Dětinský humor a urážky animované postavičky zkrátka v lidech dokázaly vyvolat představu, že nabízejí nějakou alternativu. Co se příliš nepovedlo, tak to je samotný konec. Tvůrci Černého zrcadla samozřejmě rozvádějí negativa moderní společnosti do absurdních rozměrů, ale kéž by u takhle důležitého tématu zafinišovali přece jenom uvěřitelněji. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I tentokrát jsem se slušně bavil i zamýšlel, ale ve srovnání s ostatními epizodami se mi tento díl jevil jako nejslabší. Připomněl mi všechny politické strany a hnutí, které se dostanou do povědomí voličů kritikou všeho, aby se pak ukázalo, že jim jaksi chybí řešení. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Politická agitka. Jasné v zásade je to veľmi trefné. Všetci tí kvázi politici sú už zbytočný ale stále vyhrávajú. Pritom ale stále dokáže politika prekvapiť. Či už u nás Jakubcom, alebo v USA Trumpom. Byť trefnejšieho konca, ktorý by prešiel z osobnej roviny to tej objektívnejšej - globálnej, bolo by to za plný počet. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda dost o ničem. Jediný co se tam děje je, že si modrej medvěd, kterej mi navíc dost připomíná Alzáka (hlavně otravností), dělá prdel z politiků, rozhodne se kandidovat a stane se celosvětově známej. No nápad docela na hovno a koukat na tohle 44 minut mě fakt nebavilo. Navíc mi to celý přišlo strašně umělý a nereálný, stát se může cokoliv, ale že by až taková pičovina? Hodnocení: 5/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepšie ako minulý diel, ale stále slabota. Znova námet, ktorý sme už niekoľkokrát videli a v priemernom spracovaní, ktoré ale úplne pokazí mizerný prehnaný koniec. Hlavný hrdina musí v tomto seriály zakaždým nejakým spôsobom trpieť, nech už sa rozhodne akokoľvek. Začína to byť otravné. 5/10. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Waldo možno neponúkne až taký "mindfuck", ako tomu hovorí dnešná mladá generácia ako predchádzajúce epizódy, ale nepochybne v sebe zahŕňa dôležitý odkaz. Ovplyvniť mladú generáciu nedokáže iba modrý medveď, ktorý nedokáže nič iné iba nadávať na politikov, to dokážu aj idioti s vrecami na hlavách zo Zomgi. A rovnako ako za Waldom aj za nimi stojí niekto v pozadí. Waldo mal aplikáciu, Zomgi má tričká. Dúfajme, že samotný záver epizódy, vytvorenie policajného štátu nečaká v budúcnosti aj generáciu, ktorá teraz zobe z ruky idiotom, lebo Zomgi... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to teda pardon, z The Entire History of You uchcáváte blahem jak je to strašně geniální a dokonalé, ale když vám někdo naservíruje něco sofistikovanějšího, ale s minimem zvratů a prvoplánových překvapení, tak to odsoudíte a shodíte na 63%? Dotáhnout by se to dalo určitě, ale jinak je to překvapivě povedené. Jamie dabuje postavu animovaného modrého medvěda Walda, který je vlastně jen satirickou postavičkou, ovšem čím více úspěšnější Waldo je, tím více se to zneužívá. A když se Waldo seriózně dostane do politiky, kdy má dokonce šanci na výhru, Jamiemu se to hnusí. Jenže projevit lidskost v tuhle chvíli si koleduje o velký problém... Asi nejvýstižnější scénou téhle epizody a jeho poselství je ta debata, při které se ukazuje, že Waldo má pravdu, že všichni ti politici sice slibují, neustále se tváří, jak jim na lidech záleží, ale v realitě je to celé jinak. Jenže Waldo je jen komická postavička (poměrně chabého humoru, který ale dokáže zapůsobit na masy) a v politice stejně jen bude plkat, na vše nadávat, ale konkrétní řešení nabídnout ani nemůže. Liam Monroe to Waldovi/Jamiemu v tom studiu dobře řekl a on si pak sám (Jamie) začal něco uvědomovat. Vlastně to je celé o tom, že si člověk má dávat pozor na ty, kteří sice ostatní strany jen kritizují, ale samy žádné řešení situace nenabídnou - což mi přijde jako dost chytrá myšlenka a tady byla i dobře podaná. V politice se něco takového dá vidět totiž naprosto běžně, nejen u nás. Dál to rozvádět nebudu, aby si tu pak všichni nedomýšleli, jakou stranu bych případně volil, každopádně tahle epizoda Black Mirror se mi líbila a ačkoli to pořád není žádná extra třída, zatím to je podle mě asi nejlepší epizoda z celého seriálu. I přes to zdejší hodnocení. A rozhodně bych byl spokojenější, kdyby celá tahle epizoda skončila scénou na lůžku a ten epilog se vyškrtl, protože ten z toho trochu udělal přehnanou frašku. 4* ()

Reklama

Reklama