Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 2 (2013) (série)


Lovná zvěř (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie White Bear

VOD (1)

Obsahy(1)

V části Lovná zvěř se mladá žena jménem Victoria probudí v domě, který vůbec nepoznává. A co hůř, nepamatuje si nic ze svého života! Zmatená a rozrušená vyjde ven na opuštěnou ulici. Klepe na dveře, ale nikdo neotvírá. Za oknem však zahlédne pohyb, a tak vzhlédne a spatří mladou rodinu - otec rodiny ji natáčí na svůj telefon. Do ulice přijíždí auto, zastaví a vystoupí z něj nějaký muž. Victoria se vydá jeho směrem, když v tom si všimne, že muž drží v ruce zbraň a míří na ni. Victoria utíká pryč. Z domů vycházejí lidé a natáčí si ji. Za rohem narazí na Damiena s Jem, kteří spolu s ní hledají útočiště na pumpě. Muž s pistolí se snaží dostat dovnitř. Mezitím se venku shromáždila skupina lidí, která vše nahrává na své mobilní telefony. Muži s pistolí se podaří rozbít sklo, hrne se dovnitř a Damien se ho snaží zastavit. Victoria s Jem sledují rvačku, Damien se snaží utéct, ale je postřelen a umírá. Dívkám se však podaří uprchnout. Jem vysvětluje Victorii, že podobné věci se dějí už několik měsíců - začal být vysílán jakýsi signál, který proměnil většinu populace v tupé šmíráky. Tato apatie umožňuje ostatním dělat co se jim zlíbí, zkrátka stali se z nich 'Lovci', jak jim Jem říká. A loví lidi, jako jsou ony dvě. Dívky se rozhodnou vysílač zneškodnit, jenže zvládnou to? A skončí to tím? (HBO Europe)

(více)

Recenze (116)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Připravte si popcorn; začínáme! Současná společnost koncept pekla již nepotřebuje, lidé sami o sobě jsou tvůrci nejhrozivějšího sysifovského pekla, kde se role vinného/trestajících znepokojivě prolínají až ztrácejí. A nejmrazivější závěrečné titulky široko daleko k tomu jako bonus. Enjoy yourself! ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku zběsilejší a agresivnější a o to jednodušší a méně uhrančivé. Pointa si dokáže zachovat svou údernost, ale cesta za ni již nebyla lemována brilantními nápady jako v předchozích dílech Black Mirror. 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě zatím nejslabší díl obou sérií. Další direkt současné společnosti nezafungoval. Mladá žena se dezorientovaná probouzí ve zřejmě cizím domě. Rozrušená, neznalá souvislostí vychází na opuštěnou ulici. Vzápětí přijíždí auto, vystupuje muž a začne po ní střílet. Zoufalá utíká a nechápavě sleduje lidi, kteří vylézají „z děr“ a vše si nahrávají na své mobilní telefony. Otravná hlavní postava, nevtahující režie, snaha o údernost, myšlenka zajímavá, ale jednoduše mě nezasáhla. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"White Bear Justice Park"? Veľmi originálna satisfakcia. No a tá "položená" otázka Vs odpoveď. Hm ... kiež by bola možná, takáto "odplata" v rámci zákona. Nech si každý na vlastnej koži, prežije to čo spôsobil. Mnoho zlých ľudí, má obrovské šťastie, že nežijeme v stredoveku, pričom práve morálna stránka dokáže v mnohých prípadoch zachrániť život práve tým, ktorý si to zaslúžia úplne najmenej. Veľmi originálne .. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem si ze začátku říkal: "No, dobrá, na tuhle epizodu asi nebyl extra velký rozpočet, ale i tak je to slušně napínavý hon a má to švih." Jenže potom jsem se dozvěděl, oč vlastně jde, a kdyby to nebyl takový drásavý zážitek, snad bych se i usmíval, jak se mnou tvůrci vyběhli. Zase. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Biely medveď je diel s doteraz najprekvapivejšou pointou. Až po jej vyzradení a následných udalostiach začneme prehodnocovať všetko doteraz videné, ale najmä sa dozvieme až ku koncu, čo nám chceli autori povedať. Opäť to nie je nič optimistické a opäť je to značne kontroverzné až do morku kostí. A znova si treba uvedomiť, že sa jedná o "čierne zrkadlo" toho, čo sa odohráva vo veľkom už dnes, i keď forma nášho sveta sa na prvý pohľad nezdá až tak prehnaná. Opak je však pravdou. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Kluci z tohoto seriálu opravdu srší nápady a originalitou. Každý díl je jedinečný a většina rozhodně stojí za investovaný čas. Asi se budu znovu opakovat, ale musím ocenit vynikající nápad. Vize zvrácené budoucnosti, kde je ohavný zločinec trestaný před zraky obrovského publika formou show. Hrozně se mi začaly líbit konce jednotlivých dílů. Tvůrci to umí moc hezky zakončit. Jediná moje výtku může směřovat snad jen ke dvěma ústředním slečnám odpudivého zevnějšku. Jako kdyby nestačilo denně potkávat desítky ošklivých lidí v reálném světě. Ono to čeká na nebohého člověka i večer v seriálu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní  postavu jsem nenáviděl dřív než jsem se o ní dozvěděl vše, a tak jsem jí ten osud vlastně celou dobu přál, ale vůbec bych se nezlobil, kdyby se to nějakou shodou okolností posralo úplně pro všechny.  Díky tomu vlastně vynikající povídka, která nám neplní zvrhlá přání, tak jak bychom chtěli, ale protože ten lid to žádá. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Diskusie o tom, či trest smrti áno, či nie, vyriešené. Vynikajúci nápad, ktorý je blízko môjmu stredovekému, zaostalému mysleniu.. Už len sa zase vyhnúť tomu justičnému omylu... 😆 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byla mrazivě dobrá epizoda, tomu říkám reality show. Sysifos i Prométheus by tenhle trest jistě dokázali patřičně ocenit. Já jsem si tento díl rozhodně užil a ze všech pěti, které jsem zatím viděl, mi připadal nejlepší. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalé týranie ale Mechanický pomaranč. Aká je cena za zabitie nevinnosti? Koncepčne ucelené a ako to už u Black Mirror býva tak aj riadne disturbing. Z každej jednej temnej záležitosti, treba spraviť zábavu. Preto máme také show ako Catch the predator. Každopádne znova originálny námet. ()

Reklama

Reklama