Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3

(série)
Velká Británie, 2016, 6 h 24 min (Minutáž: 53–90 min)

Tvůrci:

Charlie Brooker

Hrají:

Gugu Mbatha-Raw, Mackenzie Davis, Gavin Stenhouse, Jeff Mash, Jerome Flynn, Alex Lawther, James Norton, Alan Ritchson, Madeline Brewer, Phil Hodges (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V příbězích plných technologie se milenci setkávají ve snovém ráji, mladíka sužují zvláštní esemesky, a sociální aplikace má zneklidňující moc. (Netflix)

Recenze (36)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizodu White Christmas řadím do této série a díky tomu uděluji pětikvalt, protože se tu nacházely 2-3 nejlepší epizody seriálu. Obzvlášť hororový druhý díl mi hodně sedl. Obecně by mi nevadilo méně dílů jako dříve s obzvláště promyšlenými nápady. Hodně se bojím nepříliš dobře přijaté páté řady, ale těch pár let, co už jsem s velkýma pauzama se seriálem strávil, si užívám...8,5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PÁD STŘEMHLAV. Útok na růžovou, útok na sluníčkové úsměvy. Bryce Dallas Howard potřebuje vysoké čtyřky. Kvalitní publikum najde na téhle svatbě. Obzvlášť, když družičkovskou řeč přednese právě ona. Jenže to úplně nedopadne. A falešná společnost má i nadále zelenou. Ženeme se jako ovce, hřejí nás na srdci lajky, jakmile se jich objeví málo, panikaříme, hledáme cesty, snažíme se příště nabídnout/odhalit víc. Skvělá epizoda (85 %). ZKUŠEBNÍ VERZE. Pokračujeme v mírně futuristických příbězích, které překvapují jak stylem vyprávění, tak myšlenkou i pointou. Místo snů virtuální realita. Další ujetý kousek aneb jak suverénní Američan ke strachu přišel. Nápad (zase) fajn, závěr za mě poněkud překombinovaný (70 %). SKLAPNI A TANCUJ. Spáchat trestní čin nebo odhalit vlastní nepříjemnou pravdu? Kenny je looser. Něco navíc po*ral. Natočili ho. Přes kameru v jeho vlastním pokoji. Ví jen, že se má řídit jejich pokyny. Dobře to nedopadne. Méně věrohodné, celkově nechytlo (60 %). SAN JUPINERO. Tak trochu jiná epizoda. Mackenzie Davis kouzelná. 1987. Ikonická léta. Soundtrack plný elektrorytmů. Zajímavý námět (80 %). MUŽI POD PALBOU. Občas si říkám, že by otec projektu Charlie Brooker měl mít někoho do party, který by svým pohledem kočíroval rozpracování zajímavého námětu a hlavně by řídil samotnou stopáž. Mutanty je třeba do jednoho vyhladit, jenže jeden z vojáků pociťuje po jedné z akcí náhlé ztráty koncentrace a podivné „výpadky“. Brzy pochopíme funkci vojenského implantátu, o kterém netušil. Ani úderné, ani zajímavé (60 %). NENÁVIST NÁRODA. Fajn závěr série. Alarmující kritika davů schovaných doma v pohodlí na gauči je ukázaná v ryzí podobě. Zloba sociálních sítí. Znovu přefouklá stopáž, gradaci epizody si dokážu představit jinak. Celkově ale silné (80 %). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pribudlo nám epizód, čo je ale iba dôkazom toho, že tvorcovia majú stále veľké množstvo nápadov a vydávajú sa aj do iných žánrov, i keď v jadre musí ísť vždy o science fiction. Séria síce obashuje zopár epizód, ktoré som ohodnotil nie plným hodnotením, ale tých, podľa mňa bezchybných, je tu stále nadpolovičná väčšina. Každý fikčný svet je úplne rozdielny, napriek tomu v každom cítime zrejmú spojitosť s našou realitou a jej, rozhodne nie prvoplánovo podanú, kritiku. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní antologie BBC pokračuje šesti novými technokratickými příběhy, v nichž se mísí jedinečná autorská vize, gradování technologických konceptů do extrému a apelativní rétorika. Často jde o příliš okázalé žánrové hříčky, nicméně díky rozdílnému kreativnímu uchopení jednotlivých epizod vznikly neskutečně působivé samostatné příběhy stojící za opakované zhlédnutí – a to zejména melancholicko-nostalgická romance San Junipero, krutý realistický thriller Shut Up and Dance a mysteriózní sherlockovská epizoda Hated in the Nation. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria začala určite nie najlepšie. Prvá časť s nazvem Nosedive mi pripadala strašne umelá a uzkoprsa. Je fakt, že v tejto dobe sociálnych sieti je veľmi aktuálna, ale pripadal mi ten falošný, neprirodzený a afektovaný  svet už trocha cez čiaru. Playtest bola konečne jedna z hororových poviedok a bola fakt vynaliezavá. Shut Up and Dance bola vynikajúca časť. Bola pozoruhodne realistická a aj znepokojivá v tejto dobe internetu. A tiež úplne bez Happy endu, tak super. San Junipero je iná, ako predošlé časti a preto je celkom skvostná. I keď som za v nej ťažšie orientoval, tak nakoniec som všetko pochopil. Užasne. Men Against Fire disponuje zdanlivo jednoduchým dejom, ale pointa zas ukáže veľkú silu scenára. Hated in the Nation zas ukazuje, aké je ľahké zabiť človeka a šírenie nenávisti nebolo jednoduchšie ako je teraz. Keby sa naozaj toto aplikovalo do reálu, tak vrahovia ako Ted Bundy, Jeffrey Dahmer či Charles Manson by boli bez roboty. I keď začala séria priemerne, ale potom už všetky ostatné časti boli nadpriemerne. Silne 4*. ()

maddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Episode 1: Nosedive = 4* (8/10) / Episode 2: Playtest = 4* (8/10) / Episode 3: Shut Up and Dance = 4* (8/10) / Episode 4: San Junipero = 3* (6/10) / Episode 5: Men Against Fire = 4,5* (9/10) / Episode 6: Hated in the Nation = 3,5* (7/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna seriálu „Black Mirror“ jen ukazuje výjimečnost tohoto počinu, stejně jako naprosto skvělé rozhodnutí, že se má jednat o seriálu, kde nebude až tolik dílů. V tomto případě se ale podařilo, aby i šest dílů bylo kvalitních. Každý si zde najde něco, ať už máte rádi sociální drama, trochu brutální akci, emotivní romanci anebo něco detektivnějšího. Všechno funguje velmi dobře. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predsa len, dve epizódy v tejto sérii boli natočené o čosi slabšie, konkrétne San Junipero a Men Against Fire, ale celkovo Black Mirror svojou kontroverziou a úprimnosťou neprestáva prekvapovať. Ak by mala táto séria 4 časti bez spomnaných dvoch určite by som ju označil za tú najlepšiu doteraz, takto odo mňa dostane najnižšie hodnotenie z doterajších, aj keď paradoxne obsahuje doteraz najlepšiu epizódu. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně jedna z těch lepších a propracovanějších sérií, která mě nadchla. Nejvíc se mi líbila epizoda San Junipero, chytlo mě to za srdce a byla to jedna z epizod, která měla krásný konec. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nosedive: Hned na začátek tu máme velice nadprůměrný příběh a zároveň smutnou antiutopii na budoucnost moderních technologií a sociálních sítí. Úžasná Bryce předvádí skvostný výkon jako ovce moderní společnosti a my máme možnost vidět, kolik falešných úsměvů, komplimentů a náklonností je schopna kvůli "vyššímu postavení" ostatním lidem věnovat. Velmi dobré na zamyšlení nad celosvětovou falešnosti a materialismem. Na konci by vás to mohlo opravdu dojmout. 90% Playtest: Druhý hororovější, vcelku zábavný příběh s překvapujícím koncem, ale bohužel s absolutním dementem v hlavní roli, který nedělá nic jiného, než že jen řve na celé kolo. Varování před tím, že s moderní technologií a s lidským mozkem si není radno zahrávat.70% Shut Up and Dance: Všechny díly Black Mirrorr nějak souvisí s moderní technologiíí, s futuristickými, utopickými i antiutopickými motivy a třetí díl není výjimkou. Přesto, že se děj neodehrává v budoucnosti, poukazuje na to, kam spějí dnešní sociální sítě, hackerské dovednosti a kyber šikana a že není snadné udělat proti těmto internetovým nešvarům protiopatření. Depresivní, ale dobré. 80% San Junipero: Nadmíru originální příběh, který skrývá mnoho symbolů, nápaditosti a je možná dobré dát si ho dvakrát, aby vám vše do detailu zapadalo. Trvalo mi totiž strašlivě dlouho se do tohoto dílu nějak ponořit, protože jsem vůbec netušila, asi až někdy do třicáté minuty, o co tam vlastně jde. V té třicáté se to teprve začalo malinko rýsovat. A pak už jsem jen zírala. 90% Men Against Fire: Asi nejméně originální, nejslabší, ale za to příběh s nejlepšími hororovými prvky o vojácích s vymytými mozky. Bohužel to byla ale spíš nuda. 60% Hated in the Nation: Absolutně super krimi příběh s nádechem Akt X o vraždících včelách, které byly vyvinuty jako simulace opravdových včel, aby lidstvo nevymřelo. Pokud vám chybí Akta X, sáhněte alespoň po tomto díle. 90% Závěr: Třetí sérii rozhodně hodnotím jako nejpovedenější, protože nabídla spoustu nadprůměrných až vynikajících epizod a hlavně futuristicky poukázala na problémy, které by tento svět mohly za několik stovek let klidně potkat. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu to protahovat. Série se mi sakra líbila. V kategorii napětí u mě rozhodně vyhrál „Shut Up and Dance“ a co se týče nějakého emotivního odlehčení, tam bodovalo „San Junipero“. Celkově - mám mnohem lepší dojmy, než z druhé série, kde to bylo jako na houpačce. Celkově mohu udělit 80%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně je 3. série Black MIrror tou vůbec nejkontroverznější ze všech - ty nejimpresivnější příběhy střídají ty méně pochopitelné, až ujeté. Rozjezdový díl s nepříjemnou Bryce Dallas Howard pro mě byl trochu výjimečný - právě ním jsem zakončil celý seriál, respektive jeho dosavadní natočené části. Nosedive měl ohromně zajímavou pointu, kterou ale ústřední herečka nedokázala úplně prodat a vzhledem k tomu, jak se mi oněhdy strašně líbila v Černobílém světě, tady hodně pohořela. 5/10. Playtest už byl zcela jiné kafe. Byl řádně temný a sám sobě nevysvětlitelný a tam tkví to kouzlo, které ze samotného Black Mirror dělá velmi originální televizní dílo. 8/10. Shut Up and Dance vévodí celé sérii již jen kvůli svému obsazení! 10/10. San Junipero se ze začátku zdá být otravným nátlakem na lesbickou tématiku, jakmile se začne po pomalém rozjezdu vysvětlovat, co je na tomto příběhu futuristického a zkázonosného, jsme doma ve vysokých červených číslech. 9/10. Men Against Fire byl tím vědeckofantastickým válečným filmem, u kterých si Britové pravděpodobně usmysleli, že diváky baví. Čim dál tim více se utvrzuji, že to ale bohužel není pravda (viz. neviditelný sci-fi snímek Rozkaz zabíjet). 4/10. A závěrečná část? Každá řada této show potřebuje svůj řádný spád v poslední části, ovšem na Black Museum ve čtvrté sérii nemá tento rozporuplný díl ani v nejmenším měřítku, rozhodně jsem se ale nenudil jako právě u 1. či 5. epizody. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. Sezóna Black Mirror príjemne prekvapila a nastavila laďku pre ďaľšie série extrémne vysoko. 1. Nosedive - 97% ,skvelý film so zaujímavým príbehom ,jasným poslaním a podobenstvom. 2. Playtest - 80% ,prvý film z celého Black Mirror ,ktorý má známky hororu ,pokiaľ nemáte radi jumpscary ,budete sa báť. Finále bolo neskutočne šokujúce. 3. Shut up and dance - 91% ,ďalší film z obdobia súčasnosti ,ktorý ukazuje ako hlboko je človek schopný od zúfalstva spadnúť ,aby si zachránil krk. 4. San Junipero - 73% ,osobne ma tento minifilm až tak moc nechytil. Zaujímavý námet ,ale nedotiahnutý až do úplého finále. 5. Men Against Fire - 89% od Black Mirror univerza to vyzerá na menšiu odklonu a dostávame čistokrvný akčňak smiešaný so štipkou fantasy. 6. Hated in the nation - 96% ,nakoniec sme dostali ponurú a šokujúcu detektívku s veľmi depresívnym koncom. VERDIKT: Tretej sérií v priemere uďelujem 90% a som veľmy pokojný. Som zvedavý ako dopadne 4. Serzóna ,pretože 3. Sezóna nastavila kvalitu tak vysoko ,že si neviem predstaviť ako to filmári zvládnu ()

Reklama

Reklama