Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (180)

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář tentokrát k tématu falešného pozitivismu, úsměvů a snahy být s každým zadobře. Zkrátka kritika snahy nenarušit ničí bezpečný prostor kritikou nebo zvednutým hlasem a toho, že oni na oplátku zase nenaruší váš. Kritika sofistikované snahy udělat z lidí dobytek, který se dá zjednodušeně rozdělit do kategorií a známkovat. Problém je předvídatelnost příběhu, protože víte, že v rámci Černého zrcadla se děj může ubírat jenom jedním směrem. Konec je osvobozující, ale neboj se, Lacie, u mě to máš pořád za čtyři hvězdy. P.S. Škoda by vážně měla něco udělat s pověstí českých aut jako něčeho zastaralého a vhodného jako poslední možnost v půjčovně auto :D ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdem zbytocne mudrovat, ktore prvky sa mi pacili, ktore nie, nemalo by to aj tak ziaden efekt na moje hodnotenie. Ved kazda cast je vhodna na temu k pivu. Vela detailov by sme mohli rozobrat a mozno by sme zistili, ze takto existujuca spolocnost by proste nemohla normalne fungovat. Co sa tyka ale prevedenia, tak to bolo vskutku podarene. Mozno som ale na zaver cakal trochu vacsi zvrat v ramci prihovoru na svadbe. Vysvetlil som si to tym, ze kazda cast v ktorej cakam nejaky zvrat s citatom, ktory by som si ihned vycapil na Facebook (ironia), skonci tak nejako nemastno neslano - osobnym zlyhanim daneho jednotlivca. Tu to vsak okorenil aspon uplny zaver, kde par presne mierenymi vetami vyjadrili celkove rozpolozenie hlavnej postavy. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já teda nevím, z čeho je tady kdo hotovej, takhle už to ve světě přece pár let funguje. Řekl bych, že nad mojí hlavou svítí odpad, mezi golfisty já se nedostanu nikdy... Naprosto parádní štípanec všem těm, co dneska takhle žijou a ať už se na to podívaj nebo ne, jedno je jistý: Dallas Howardová je už od Jurskýho světa nejvíc sexy, když se vyválí v bahně. Jasná vysoká čtyřka a nazdar! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem strašně na vážkách. Bryce Dallas Howard je skvělá a ten koncept má atraktivitu, zároveň mi to ale přijde docela prázdné. Black Mirror je skvělé, když techniku využívá k zdůraznění lidských konfliktů, ale o čem je tenhle díl? Banálně technofobní strašák varující před životem pod nadvládou hvězdiček, aby se mohli diváci společně pohoršovat nad "those people". Ale vážně to varuje před něčím smysluplným, nebo jen před karikaturou? Je to co do problematiky sociálních sítí jen zveličené, nebo už to ztrácí kontakt s čímkoliv uchopitelným? Bojím se, že spíš to druhé. 3 a 1/2 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad světa, ve kterém rozhoduje bodové hodnocení člověka, je velmi svěží a vnáší do nové série čerstvý vánek. A že pro ono hodnocení platí jediné - přetvářka a neustálá snaha působit ve vší dokonalosti. No... Není tohle i odraz skutečnosti? Děj se dal nicméně odhadnout až do konce - že zkrátka dojde k nějakému uvědomění, či ne moc veselému vyvrbení, což je pro Black Mirror už klasikou. Co ale překvapilo, byla čeština v autě! To jsem opravdu nečekal a část bodíku dávám už jen tomuto milému překvapení a odkazu na naši malou zemičku a jazýček. Jinak? 4.1, víc neudělím. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Velmi podobný systém budování sociálního statusu byl v Číně spuštěn od roku 2020. Na základě tohoto společenského statusu jsou lidé v různých sférách života zvýhodňováni, či naopak znevýhodňováni. (Frajer42)
  • Když je Lacie (Bryce Dallas Howard) na přepážce letecké společnosti, její obrazovka naznačuje, že její let je z BPA do PMA. PMA má pravděpodobně být Port Mary, kde se koná svatba. Ve skutečnosti je IATA kód BPA pro Grumman Bethpage Airport v New Yorku a PMA je kód pro Pemba/Karume Airport na ostrově Pemba v Tanzanii, což je velmi nepravděpodobný cíl, protože následně Lacie říká, že se jedná o devět hodin jízdy autem. (KM Phoenix)
  • Tento díl dvakrát odkazuje na první epizodu seriálu Národní hymna (2011). Když Lacie (Bryce Dallas Howard) projíždí svá sociální média, objeví se mezi nimi příspěvek od Michaela Callowa (Rory Kinnear), premiéra ze zmíněné epizody. Ve svém příspěvku píše: „Zase mě vyhodili ze ZOO. :(“, což je odkaz na akt, který musel spáchat na praseti. Dále se pak Lacie setkává s fanoušky fiktivního seriálu „Sea of Tranquility“ od HBO, kteří jedou na fanouškovskou událost. Na tomto seriálu pracoval specialista přes vizuální efekty, kterého si Michael Callow ve zmíněné epizodě najal. (hansel97)

Reklama

Reklama