Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (180)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upgradovaný mix instagramu a tinderu změnil svět v růžovoučké sluníčkové peklíčko. Dost nepříjemný dystopický svět tedy, a to i na poměry tohoto výtečného seriálu. Aneb návrat v plné síle. Čeština potěšila :D ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokrytectví (1*) s afektovaně lůžovouškým americkým úsměvem na rtech (2*) dovedené skrze sociální "InstaSnapTinder" (a Kutila Tima; 4*) ad absurdum. Každopádně přesun Brookera (5*) pod křídla Netflixu (4*) a do zámoří (3*) ničemu neškodí. I nadále je to mrazivě aktuální, trefné, satirické, kritické, s nadhledem i hodné zamyšlení. Jenom to tentokrát postrádá tah na brank... Ehm, vlastně pět hvězd, jelikož to především kolem poloviny pouze variuje to samé na více způsobů a Howardová sice zvládá uťápnutou "čtyřkovou" polohu skvostně, ale tu vypjatou "dvojkovou a níže" poněkud okatě přehrává. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na papíře vše vypadalo jako zlom v mém vnímání celého seriálu. Atraktivní a dost možná dosud nejaktuálnější téma, v hlavní roli moje milovaná Bryce, jako její bratr sympaťák James Norton, za kamerou spolehlivý Joe Wright - a přesto zůstávám zklamaný. Nemám totiž rád příběhy, ve kterých je ústřední charakter trestán za chyby, které neudělal a v jejich důsledku pak vláčen čím dál ohavnějším bahnem. Z Nosedive tak místo nezapomenutelné podívané zůstává jen pocit permanentního vytočení. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z epizod Černého zrcadla, která se nejvíce blíží realitě, viz Čína. Na pokoukání příjemné, místy až veselé, po zamyšlení děsivé. S přimhouřením oka za plno. 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem strašně na vážkách. Bryce Dallas Howard je skvělá a ten koncept má atraktivitu, zároveň mi to ale přijde docela prázdné. Black Mirror je skvělé, když techniku využívá k zdůraznění lidských konfliktů, ale o čem je tenhle díl? Banálně technofobní strašák varující před životem pod nadvládou hvězdiček, aby se mohli diváci společně pohoršovat nad "those people". Ale vážně to varuje před něčím smysluplným, nebo jen před karikaturou? Je to co do problematiky sociálních sítí jen zveličené, nebo už to ztrácí kontakt s čímkoliv uchopitelným? Bojím se, že spíš to druhé. 3 a 1/2 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečný, jaký pocity úzkosti dokáže tenhle seriál vyvolat. To už není ani vynucení zamyslet se nad problémem, kam dnešní svět směřuje, ale rovnou se na něj vyblít... 100% ()

3DD!3

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úder kladivem na hlavičku. Náhled do budoucnosti, která má k realitě hodně blízko. Potěší navolený jazyk starého auta a finálové vyhrožování panu chlupáčkovi jako by vypadlo z Con Airu. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní lidé. Vysoké čtyřky. Přesně takové ona nyní potřebuje. Ať to stojí, co to stojí. Důležité je čtyřhvězdičkové publikum. A na téhle svatbě bude „luxusní“ společnost. Obzvlášť, když družičkovskou řeč přednese právě ona. Jen aby z té přeslazenosti někdo nechytil cukrovku. Moderní technologie nás zničí. Ženeme se jako ovce, hřejí nás na srdci lajky, jakmile se jich objeví málo, panikaříme, hledáme cesty, snažíme se příště nabídnout/odhalit víc. Falešné úsměvy Bryce Dallas Howard jdou, líbila se mi moc, stejně jako vyznění téhle satirické povídky. Zamyšlení celkově (může se uplatit i na jiné oblasti) nad materialismem a falešnou společností. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totální horor, který se může měřit s tím nejděsivějším, co kdy bylo natočeno, kombinovaný s černou komedií? Proč ne. Je to dokonale ošklivá vize budoucnosti, od které jsme možná jen malý krůček. A možná ji už žijeme. Tak, či tak, Bryce Dallas Howard je ve spolehlivé režii Joa Wrighta naprosto úžasná. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto možná nebylo tak poutavé či napínavé jako jiné díly třetí série, nicméně to krásně vykresluje současnou zdegenerovanou populaci, nebo spíše kam se za pár let může dostat. Mrazivě znepokojující. 85% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já teda nevím, z čeho je tady kdo hotovej, takhle už to ve světě přece pár let funguje. Řekl bych, že nad mojí hlavou svítí odpad, mezi golfisty já se nedostanu nikdy... Naprosto parádní štípanec všem těm, co dneska takhle žijou a ať už se na to podívaj nebo ne, jedno je jistý: Dallas Howardová je už od Jurskýho světa nejvíc sexy, když se vyválí v bahně. Jasná vysoká čtyřka a nazdar! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Honba za lajky a oblíbeností, která vede k faleši, předstírání a vlastně i ke stresu. Black Mirror jde jako tradičně o temný krok dál a vytvořilo společnost, kdy lidé získávají společenský status a výhody na základě své oblíbenosti. Bryce je jako tradičně výborná - věříte jí každou předstíranou šťastnou i všechny ostatní emoce. Katarzní konec já beru jako happy end, kde se naše hrdinka zbavila té obrovské zátěže věčně nalepeného šťastného falešného úsměvu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto snáď už ani nie je sci-fi...či? Absolútna prvá liga, Joe Wright a Bryce Dallas Howard ako ťahúni vynikajúceho scenára. Jej voľba po Čiernobielom svete bola myslím povinnosťou. Som normálny, ak nepridávam na fb takmer žiadne statusy a aj keď, tak to má iba zopár likeov? Ďakujem, že mi táto epizóda ukázala pravdu, teda že normálny na rozdiel od mnohých ešte stále som. Potešilo výtvarné stvárnenie ala Truman show a relatívne otvorený koniec. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl dostává tak nějak úplně jiný rozměr, když jsem se nedávno dočetl, že má sociální status rozhodovat kolem roku 2020 o úrovni života čínského obyvatelstva. Něco takového je v mých očích přelomovým krokem k absolutnímu ovládnutí obyvatelstva. Když tak zavzpomínám na geniální knihu 1984 od Orwella, tak mi nezbude nic jiného, než George označit za velkého optimistu. Vše poukazuje na naprostou genialitu tohoto britského projektu. Myslím, že je všem zcela jasné, že jednotlivé příběhy nevymýšlí žádní retardi a že se jedná o hudbu opravdu velmi blízké budoucnosti. Celkem jsem byl tímto dílem uveden do rozpaků a začal jsem se vážně bát o svoji budoucnost na této planetě. Strach už jsem neměl pěkných pár let v jakékoli formě. Takhle silné kafíčko si nevařím dokonce ani já. Myšlenka tohoto dílu zcela přerůstá rámec filmové a seriálové tvorby, takže jsem jaksi ani nedostal příležitost hodnotit nějak jinak, než hodnotím. Česky mluvící auto pro spodinu tamní společnosti mě celkem pobavilo. ()

Reklama

Reklama