Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (180)

palmovylist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal bych, že se seriál Black Mirror bude inspirovat u Community...no ale proč ne, tady je nápad dovedenej k snad ještě větší absurditě a díl mě na cca 45 minut maximálně pohltil a celkově jsem oceňoval poselství, který se snaží předat. V závěru jsem ale měl problém s totální klišoidností situací, měl jsem pocit, že ten závěr tvůrci trochu odflákli a kdyby si dali víc záležet, mohl to bejt naprosto parádní díl....70% ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv je hlavní myšlenka tohoto dílu nosná - to jest nenech ostatní, aby řídili tvůj život, já se obávám, že doba sociálních sítí má mnohem zrádnější aspekty. Stejně jako dříve Kierkegaard obviňoval svoji dobu z nedostatku činu a přílišného teoretizování, já naši dobu obviňuji z nedostatku činu, který je dělán beze svědků. Dnes skutečně čin, který je neviděn, jakoby neměl žádný smysl a význam. Tato dětinská snaha o pozornost by někomu mohla přijít vtipná, já v ní však spatřuji spíše veliké nebezpečí, velikou hrozbu. Protože nakonec můžeme dopadnout tak, že podstatné již nebude co činíme, ale množství lidí, kteří nás u toho vidí. Můžeme se pak dostat do situace (pokud v ní již nejsme), kdy se člověk bude při svém jednání rozhodovat spíše podle množství pozornosti, jež jeho jednání vzbudí a nikoliv podle morální hodnoty daného činu - a dobrý skutek, který bude neviděn se tak stane méně lukrativním, než ohavnost, kterou spatří milión očí... ()

Reklama

kuki164 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhliadnutí tohoto dielu som videl podobnosť s až nebezpečne veľkým množstvom mojich známych a dostal som chuť zrušiť si účet na každej sociálnej sieti kde som sa zaregistroval. Bohužiaľ je to smutná realita dnešnej doby. Black Mirror sa opäť vrátil v skvelej forme a chválim aj soundtrack k tomuto dielu, o ktorý sa postaral môj obľúbený Max Richter. A plus pridám aj za "Kutila Tima" :D :D ()

Peter.Coney 

všechny recenze uživatele

"Neznáte mě, takže vám to líto není, jenom vám je to nepříjemný, protože jsem na vás vyvalila rakovinu, ale to je v pohodě." Co se epizoda snaží říct je jasný a mohl bych o tom dlouhosáhle mluvit, ale ocením to i jako návod jak si dobrovolně přivodit depky. Dovádíme naše mozky do takovýho sociálního vězení, který nás jednou dost možná masivně reálně uvězní nebo zabije. ()

Parabot 

všechny recenze uživatele

Vedle Fifteen Million Merits má nejoblíbenější epizoda Černého zrcadla. Jednak kvůli nosnému námětu - dobrovolnému uživatelskému hodnocení skrze sociální média a závislosti na něm ale také sekundárnímu jevu a fenoménu dnešní doby, o kterém píše třeba Byung-Chul Han. Ten představuje důraz na bezbřehou nekonečnou pozitivitu, vynucovaný zejména v korporátním světě, kdy se prostředí, v němž se člověk pohybuje, stává karikaturou lidského světa a připomíná spíš Lego příběh. V momentě, kdy vše potlačované silou vyhřezne ven, se daná osoba stává persona non grata. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Když hlavní hrdinka (Bryce Dallas Howard) jede vypůjčeným autem, na které jí zbyly kredity, je zmatená, protože v originálním anglickém znění na ni mluví navigace česky. Následně se na předním skle objeví ukázka z epizody  Nahá Pravda (1995) ze seriálu Kutil Tim (od r. 1991), opět česky. (ČSFD)
  • Když na hrdinku ve vypůjčeném autě vyblikne české menu, tak místlo „Svetla je v menu překlep „Svelta“. (Andy.222)
  • První zkušenost herečky Bryce Dallas Howard s Černým zrcadlem byla spíše negativní, přesto na ni ale ráda vzpomíná. Tou dobou se ona sama nacházela v Anglii, zatímco její rodina byla ve Spojených Státech. Na doporučení svého manžela (Seth Gabel) si pustila epizodu Patnáct milionů meritů (2011) a vzhledem ke své citlivé povaze se z toho psychicky zhroutila. Svoji reakci natočila na video, které mu poslala, končící slovy: „I just took a really bad nosedive.“ Tou dobou ještě nebyla šance, že by se na seriálu mohla podílet, o to více je pozoruhodné, že její výrok s názvem epizody Nosedive vůbec nesouvisí a herečka si to uvědomila až později. (imanicornyt)

Reklama

Reklama