Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (180)

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Dost realistický pohled na nedalekou budoucnost, kdy lidé naprosto podlehli sociálním sítím a v honbě za "hvězdičkami" a "společenským uznáním" naprosto rezignovali na svou přirozenost a chovají se tak, jak si totalitní společnost žádá. Přikyvování a lezení do zadku je cestou za kladným společenským hodnocením a osoba s vlastním "nežádoucím" úsudkem je ocejchována značkou "nízkého sociálního statusu" a tím je buďto donucena k "nápravě" a návratu do "správných kolejí" a nebo je (v případě zatvrzelosti) společensky zavržena a jsou jí například odepřeny jisté jinak standardní služby nebo zakázán vstup do určitých oblastí. Bohužel je podobný obrázek již nyní k vidění například v Číně. Děsivé! 85% ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další náznak budoucnosti. Budeme už těmi technologiemi tak zblblí, že budeme koukat na všechny jen z pohledu virtuálního světa a když nebudeme podle nějáké aplikace dostatečně IN přetvařující se bytosti do větru a jen trošičku odbočíme, budeme automaticky považováni za podřadnou třídu a nikdo si o nás ani kolo neopře. Přeji si aby to takto nespravedlivě daleko nezašlo a náš lidský mozek by se ještě dokázal chovat přirozeně. A pokud tomu tak nebude, tak snad se to zavede až v roce 2096 kdy už taky nebudu. ()

oldy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je opravdu zrcadlo dnešní společnosti. Kam se ženem,nebo kam se chystame. Lajky vystřídaji hvězdičky hodnocení,jak tady na CSFD. :D Toho bych se nechtěl dožit. 9/10 ()

Caliboss 

všechny recenze uživatele

Téměř po každé epizodě BM si říkám, že byla dosud asi nejsilnější, že mě opravdu zasáhla... O tom, že to je skvělá série a unikátní počin mám jasno už dávno. Ovšem po shlédnutí Nosedive, zažívám opět něco nového. Aktuální téma, se kterým se setkáváme dnes a denně je zde formou argumentace ad absurdum (typické pro BM) využito k nastínění společnosti, jak by mohla vypadat, pokud bychom zcela propadli fenoménu sdílení a lajkování (což se možná již částečně děje?). V čem ovšem osobně spatřuji další (pravděpodobně samotnými tvůrci nezamýšlenou) genialitu, je obsazení Bryce Dallas H. do hlavní role. Tato herečka nám totiž v roce 2004 ukázala ve filmu Vesnice, že odmítání nových technologií rovněž dohnané do absurdity se může lehce zvrtnout k manipulaci a teroru. O 13 let později se nám Bryce představuje v díle, které nás na druhou stranu varuje před slepým propadnutím moderní technologii, jelikož tato cesta také vede k úpadku. Máme si tedy zachovat kritické myšlení a volit klikatou zlatou střední cestu (zde nezaměňovat s mainstreamem!). Udělení 5* je vzhledem k tématu této epizody skutečným zážitkem samo o sobě! ()

Pochtli 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka totalitní společnosti, u které život občana stojí a padá s počtem bodíků (v Číně zrovna aktuální téma). ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá predikce jedné z možných cest apartheidu ve společnosti. Nemáš dost vysoký kredit? Nemáš šanci dostat se do budovy či areálu, půjčit si auto, pronajmout byt, .... Nebylo mi příjemné to sledovat. Zatím (9/21) jsme pořád na rozcestí, ale mnohé z odboček, které byly ještě před nedávnem ve hře, začínají být zatarasené. :-/ ....... Potěšila čeština v autě i Kutil Tim. ()

Sidarius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, jaké hrozné světy a technologie už v Black Mirror byly, tak tohle mi zatím připadalo ze všeho nejhorší. Noční můra každého, kdo nemá rád neupřímnost a přetvářku. Když si to jen představím, tak je mi strašně nepříjemně. Ale jako varování před takovým hodnocením lidí je to skvělé, zvláště když si uvědomíte, že něco velmi podobného zavedla nedlouho po uvedení tohoto dílu Čína, jen tam se nehodnotí lidé navzájem, ale hodnotí vás totalitní stát. Při takovém uvědomění teprve můžete docenit, že žijeme v demokratické společnosti se všemi jejími neduhy, protože může být daleko hůře... ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejděsivější a zároveň nereálnější "hrozba". V Číně již realita a v EU tak do 20 pokud vydrží jako, že si to nemyslím. Sociální kredit co víc k tomu dodat, asi každý ví o co jde - dle lajků se odvíjí jestli jste poslušný občan a zasloužíte si privilegia nebo nikoliv. Já si nedělám iluze, že bych byl na konci toho spektra, takže bych žil někde v kanále a opékal krysy jako v Demolition man. ()

kuki164 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhliadnutí tohoto dielu som videl podobnosť s až nebezpečne veľkým množstvom mojich známych a dostal som chuť zrušiť si účet na každej sociálnej sieti kde som sa zaregistroval. Bohužiaľ je to smutná realita dnešnej doby. Black Mirror sa opäť vrátil v skvelej forme a chválim aj soundtrack k tomuto dielu, o ktorý sa postaral môj obľúbený Max Richter. A plus pridám aj za "Kutila Tima" :D :D ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námetovo dosť podobné s01e03, taktiež je to o tom, ako technológie zaznamenavajúce (a ovládajúce) naše životy sú ničiteľom medziľudských vzťahov i individuality jedinca. Tento diel ma však bavil o niečo menej, mal na mňa menší dopad a Howard ma moc nebavila. Koniec ma však uspokojil a prikláňam sa ku 4 hviezdám, pretože Black Mirror proste umí. ()

Reklama

Reklama