Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3 (2016) (série)


Zkušební verze (S03E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Playtest

VOD (1)

Americký cestovatel, který má hluboko do kapsy, se přihlásí na testování revolučního herního systému. Zjistí ale, že zážitky jsou až příliš skutečné. (Netflix)

Recenze (97)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako hororovému fanouškovi je mi moc líto, že zrovna tu nejhororovější epizodu nové série musím ohodnotit jako tu nejslabší z této šestidílné várky. Nápad je to fajn, tak trochu Inception, kde místo snů je virtuální realita ... atmosféra taky dobrá ... vypointované to je taky hezky a vlastně i příjemně černohumorně ... ale tyjo, proč musel být hlavní postavou tak nesnesitelný člověk? Tím svým afektovaně hysterickým konáním uvnitř hry mi vytrvale ničil dojem z jinak povedeného díla. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Straight into oblivion. Paranoia² aneb vstříc hlubinám šílenství skrze psychoterapii hrou. Výtečně vystavěno, škoda jen pozvolnějšího rozjezdu a hlavního hrdiny, který je až příliš typizovaný "emerikn djůd" na to, aby byl sympatický způsobem, který si tento typ příběhu žádá. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problém s Black Mirror často je, a tenhle díl je toho zářným příkladem, že se sice vymyslí zajímavé koncepty a silné pointy, ale chybí opravdová schopnost vystavět pro ně plnohodnotný děj. Když pointa potřebuje, aby se nejdřív hrdina dopravil z místa A na místo B, aby se tam setkal s osobou C a mohl se odehrát zvrat, tak ta samotná cesta a setkání budou pojaty a natočeny naprosto rutinně a bez jakéhokoliv potenciálu zaujmout. Je to jen cesta za pointou, která uspokojí v posledních pěti minutách epizody, ale zbytek je dost úmorný. V tomhle případě je navíc celý koncept poměrně nezajímavý a opravdu by potřeboval být nějak zajímavě realizovaný - představuju si, o kolik líp by to zvládl třeba Cronenberg. Tady už ty twisty ke konci působili trochu směšně. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další ujetý kousek aneb jak suverénní Američan ke strachu přišel. Nápad (zase) fajn, ale než dokráčíme k pointě, ten průběh není tak plnohodnotný, jak bych si asi přál. Nebál bych se někdy někde ubrat třeba čtvrthodinku. Zatímco lehce roztažený úvod mi nevadil, poslední minuty byly za mě poněkud překombinované. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doposiaľ “prvá” vyslovene hororový epizóda, ktorej dojem a nastolenú atmosféru, kazilo neustále “mumlanie” či komunikovanie hlavného hrdinu s vonkajším svetom. Virtuálny svet a pohyb v ňom, je budúcnosť počítačových hier. Opätovne výborný nápad ... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět skvělý díl. Tentokrát horor, který si z části žánrových klišé dělá prostě legraci, ale jinou část velmi důmyslně používá k tomu, aby dal hlavnímu hrdinovi (sympatický určitě být neměl, jen taková poznámka k některým zdejším komentářům) pořádně do těla. A divákovi pokud možno taky. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První vrchol našláplé třetí série! Krátká, ale intenzivní hororovo-mysteriózní jednohubka. Tímto se mi trefili do vkusu náramně. Rozhodně mě tato epizoda bavila a místy i vyděsila, nicméně musím uznat, že to bylo možná až příliš překombinované. Autoři mohli trochu ubrat, ale i tak palec nahoru. 90% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Russell junior si asi myslí, že čím víc toho namluví, tím dřív dožene svýho tátu. Tahle rovnice teda určitě neplatí, spíš se přidávám k názoru, že jeho kecy tady děsně rušily jinak další supr nápad. Mnohem radši bych si nechal od Kejtý napíchnout zátylek, než šel s panem juniorem na pivo. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud pozvolný a poklidný rozjezd, od poloviny však unikátní psycho-hororová jízda, která musí být pro snad každého člověka fascinovaného strachem a hrůzou velmi dráždivá a stimulující. Pointa sice příliš nepřekvapí, ale její postupné odhalování je vystavěno solidně. Označení "hororové Inception" tuto epizodu vystihuje velice trefně. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režie a scénář relativně v průměru (máte tu pár lekaček, ale hrdina vám k srdci moc nepřiroste a litovat ho nebudete). Ale moc se mi líbilo poselství dílu - že nemůžeme hnát umělou realitu za určitou mez, nebo naše tělo/mozek už nerozezná realitu pravou a umělou a bude přiměřeně tomu reagovat. Což v případě, že si pak "zahrajete" hororovou hru asi není úplně fajn. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V porovnaní s inými dielmi čierneho zrkadla našej spoločnosti a duší o malinký kúsok príbehovo slabšie. Naopak, čo sa týka navodenia strachu a napätia, asi najintenzívnejšia časť vôbec. Strašidelný dom je skutočne strašidelný, ale z bubákov sa dalo možno vyťažiť ešte o niečo viac, respektíve nejakých 5 minút navyše v dome hrôzy s ďalším prekvapením by som ešte zniesol. Od záverečnej pointy som čakal trošinku viac, ale postupné odkrývanie kariet rozhodne stálo za to. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až do přislíbení účasti ve virtuální realitě jsem měl pocit, že sleduji nějakou druhořadou píčovinu. Už vůbec to, jak se k pracovní příležitosti hlavní retard dostal, bylo maximálně nezajímavé až lehce debilní. Úvod byl opravdu krajně nesledovatelnou záležitostí s kopou nevýrazných postav. Nejvíce mě sral hlavní hrdina. Naštěstí se z toho postupně vyvinul relativně zajímavý příběh s úžasnou pointou. Nějak se nedovedu zbavit pocitu, že se kolem takhle zajímavého tématu a úžasné myšlenky dal vystavět podstatně atraktivnější děj. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svojou myšlienkou ma až tak epizóda neoslovila, ale určite ma oslovilo jej hororové spracovanie, ktoré mohlo byť aj silnejšie, ale na tento formát to úplne stačí. Splývanie virtuálne reality s realitou bolo ukázané nadmieru dobre a v podstate je táto idea kruto pravdivá. Veď reálne je vlastne to, čo si "myslí" naše vedomie. Viď Matovič. ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sám doma v stemělém pokoji jsem se fakt bál. Víc mě bavil průběh než trojitá pointa, která se aspoň částečně dala čekat. Ale nápad určitě super. Spolu se čtyřkou nejlepší díl z trojky... ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak moc jsme ochotní zanedbat skutečný svět pro ten bezpečnější a zábavnější virtuální? A je skutečně bezpečnější, když začneme jeho realitě věřit a můžeme se z toho zbláznit, a zábavnější, i kdyby se jednalo o hororovou hru, kterou byste přes sklo obrazovky milovali? Celkově tahle epizoda vyvrací představu, že virtuální realita by byla super, protože je stejná jako naše realita, ale nic nám tam ve skutečnosti nehrozí. Můžete přece skončit, kdykoliv chcete... ()

Reklama

Reklama