Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3 (2016) (série)


Zkušební verze (S03E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Playtest

VOD (1)

Americký cestovatel, který má hluboko do kapsy, se přihlásí na testování revolučního herního systému. Zjistí ale, že zážitky jsou až příliš skutečné. (Netflix)

Recenze (97)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní hra s divákem v střídání realit! Snad jen škoda, že hlavního hrdinu hraje takový blb. Nemám toho herce rád a vadí mi zatím ve všem, co jsem viděl. Tady mi ani tak nevadil, když šlo do tuhého, tam se o všechno staral zbytek příběhu, ale jak je v pohodě, nebo dokonce sám na scéně, tak má tendenci si hodně hrát na otravného všudybyla, přitom on tu krásně lidskou stránku má (viz. vztah s mámou a úvod s tou holkou). Úplně nemusím, když Vám film jasně ukáže cestu, kterou jde, ale přitom jste si nevšimli, že jste před nějakou dobou stáli na pomyslném rozcestí a jasně Vám ukázali, že je možné jít na vícero stran. Nevím, jestli je tohle přirovnání úplně ideální, ale zpětně si říkám, jak dokonale přesné je. Nutno říct, že ono porovnání s Počátkem je dokonale trefné! Jenže se neubráním dojmu, že ta inspirace je až do očí bijící, těch společných bodů lze najít opravdu hodně. V svých nejlepších momentech se daří dokonale dávkovat hororové prvky, že to sice není třeba tolik strašidelné, ale atmosférický to je a spolu třeba s pavoukem i patřičně nepříjemné. ()

trickmaster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl byl perfektní! Pointa tohoto dílu spočívala především s nevyřešenými problémy s matkou. Ty ho nakonec dohnaly do ústraní a vesměs se veškeré nevyřešené problémy hromadící se v hlubinách duše týkaly právě vztahu s matkou. Ta ho nakonec také sama zabila. Tím, že hlavní hrdina nezvedl telefon matce hned a rozhovor s ní stále odkládal. Díky tomu se dostal až na hranici svých psychických sil a proto mu matka pořád a stále volala. Stačilo zvednout ten blbej telefon, možná by potom mohl žít, protože by se spojení třeba ani nepřerušilo, pokud by mu matka již nemusela znovu volat. Pointa tedy? Vždy zvedněte telefon své mamince 😁 ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě asi posledních 10-20 minut absolutní nudná pičovina. Týpek se 40 minut prochází po baráku a prakticky se vůbec nic neděje, navíc je jeho charakter jeden z nejotravnějších vůbec. Takovej ten rádoby vtipnej charakter, co se chová jak úplnej retard a akorát vás celou epizodu sere. A zrovna takovej dobrej nápad s virtuální realitou to byl, z toho by se dalo vytřískat takovejch zajímavejch věcí a ono hovno. Hodnocení: 5/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problém s Black Mirror často je, a tenhle díl je toho zářným příkladem, že se sice vymyslí zajímavé koncepty a silné pointy, ale chybí opravdová schopnost vystavět pro ně plnohodnotný děj. Když pointa potřebuje, aby se nejdřív hrdina dopravil z místa A na místo B, aby se tam setkal s osobou C a mohl se odehrát zvrat, tak ta samotná cesta a setkání budou pojaty a natočeny naprosto rutinně a bez jakéhokoliv potenciálu zaujmout. Je to jen cesta za pointou, která uspokojí v posledních pěti minutách epizody, ale zbytek je dost úmorný. V tomhle případě je navíc celý koncept poměrně nezajímavý a opravdu by potřeboval být nějak zajímavě realizovaný - představuju si, o kolik líp by to zvládl třeba Cronenberg. Tady už ty twisty ke konci působili trochu směšně. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hororovo ladený obohratý námet o schopnosti človeka rozpoznať hranicu medzi skutočnosťou a virtuálnou realitou. Proste niečo ako Fincherova Hra, Cronenbergov eXistenZ a kopa ďalších filmov. Naviac mi tu chýba nejaká pointa, ktorá by tomu celému dodala poriadne grády. Je to fakt len o tom, že maník testuje pokročilú videohru a divák sa má s ním báť klasických ľakačiek. No a hororová atmosféra tiež nie je nič extra, čo by ma vystrašilo. Takže celkovo to je len priemerný diel bez podnetu na zamyslenie. 5/10. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (14)

  • Když je vidět obálka časopisu, na které je Shou Saito (Ken Jamamura), CEO firmy Saito, můžete si v levém dolním rohu všimnou zmínku firmy Granular, která vystupuje v epizodě Nenávist národa (2016) jako výrobce robotických včel. (hansel97)

Reklama

Reklama