Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3 (2016) (série)


Zkušební verze (S03E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Playtest

VOD (1)

Americký cestovatel, který má hluboko do kapsy, se přihlásí na testování revolučního herního systému. Zjistí ale, že zážitky jsou až příliš skutečné. (Netflix)

Recenze (97)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní hra s divákem v střídání realit! Snad jen škoda, že hlavního hrdinu hraje takový blb. Nemám toho herce rád a vadí mi zatím ve všem, co jsem viděl. Tady mi ani tak nevadil, když šlo do tuhého, tam se o všechno staral zbytek příběhu, ale jak je v pohodě, nebo dokonce sám na scéně, tak má tendenci si hodně hrát na otravného všudybyla, přitom on tu krásně lidskou stránku má (viz. vztah s mámou a úvod s tou holkou). Úplně nemusím, když Vám film jasně ukáže cestu, kterou jde, ale přitom jste si nevšimli, že jste před nějakou dobou stáli na pomyslném rozcestí a jasně Vám ukázali, že je možné jít na vícero stran. Nevím, jestli je tohle přirovnání úplně ideální, ale zpětně si říkám, jak dokonale přesné je. Nutno říct, že ono porovnání s Počátkem je dokonale trefné! Jenže se neubráním dojmu, že ta inspirace je až do očí bijící, těch společných bodů lze najít opravdu hodně. V svých nejlepších momentech se daří dokonale dávkovat hororové prvky, že to sice není třeba tolik strašidelné, ale atmosférický to je a spolu třeba s pavoukem i patřičně nepříjemné. ()

Lenka.Vilka

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle bylo vážně psycho! Se skvělou atmosférou. Super si to hraje s myšlenkou toho, co je skutečný a co vnímáme jako skutečný. A jako bonus si to hraje s klišé hororového žanru. Super  :) a taky je fajn, že náš cestovatel nebyl žádný sympaťák roku. To, že není, je další vrstva, která si na konci děje skvěle hraje s reakcí diváka... ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak moc jsme ochotní zanedbat skutečný svět pro ten bezpečnější a zábavnější virtuální? A je skutečně bezpečnější, když začneme jeho realitě věřit a můžeme se z toho zbláznit, a zábavnější, i kdyby se jednalo o hororovou hru, kterou byste přes sklo obrazovky milovali? Celkově tahle epizoda vyvrací představu, že virtuální realita by byla super, protože je stejná jako naše realita, ale nic nám tam ve skutečnosti nehrozí. Můžete přece skončit, kdykoliv chcete... ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi nejlepší atmosféra, kterou Black Mirror nabídl. Další luxusně zpracovaný námět, který mě udržel napnutou až do poslední sekundy. Je sice pravda, že jsem filmů na podobný způsob viděla už hodně, takže mě většina zvratů vůbec nepřekvapila, v žádném případě to epizodě nijak neubralo. Závěr mě nakonec přece jenom trochu překvapil, takže za mě splněno na sto procent. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrátky s mozkem jsou ošemetné už jen proto, že si nemůžeme být jistí, že není celý náš život pouhou hrou, nebo iluzí. Tato epizoda měla mnoho dobrých momentů, zvláště v prostřední části, která měla hororový nádech. Jenže jak už to v podobných konceptech bývá, tak závěr je nenápaditě vystaven na tom, že divák netuší, kdy se vrací do skutečnosti. To je vcelku nuda. Zvlášť, když je takto vystaveno x epizod. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (14)

  • Epizóda jasne čerpá z nápadov z filmu Davida Cronenberga eXistenZ (1999), kde bolo rovnaké herné rozhranie a ťažkosti s rozpoznaním, čo je hra a čo realita. (Arsenal83)
  • Veľkolepé sídlo, kde sa nachádza herná spoločnosť, je Englefield House v Berkshire v Anglicku. Tá istá pozostalosť je použitá v niekoľkých ďalších filmoch a televíznych seriáloch, ako napríklad X-Men: Prvá trieda (2011). (Arsenal83)
  • V epizodě je vidět logo „The White Bear“ z epizody Lovná zvěř (2013) jako QR kód na zařízení, které člověka přemisťuje do virtuální reality. (hansel97)

Reklama

Reklama