Reklama

Reklama

VOD (1)

Teenagerův notebook infikoval virus, který ho postavil před nelehkou volbu: vykonat rozkazy, které mu chodí v SMS, nebo riskovat odhalení jeho intimních tajemství. (Netflix)

Recenze (115)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před pár lety nastal takový trend, hlavně tedy mezi mladší generací, že všichni měli na svém notebooku svoji webkameru běžně pořád něčím přelepenou. Dost možná příčinou byla tahle show (nebo spíš obecné haló ohledně sledování lidí přes webkameru). Příběh je výborný a táhne to chemie mezi hlavní dvojicí, kdy obzvláště mladému supertalentu Alexovi Lawtherovi věštím velkou budoucnost. Jeden z nejreálnějších příběhů, který tenhle seriál, kdy napsal.. ()

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror znovu ukázalo, že se neštítí absolutně ničeho a předvedlo pro mě asi nejvydařenější twist tohoto seriálu. Nejdříve z hlavním hrdinou soucítíte, protože to co dělal je vlastně normální a může se to stát každému. Ostatně bylo to rozhodně více nevinné než to, co provedl chlápek, kterého hrál Jerome Flynn, potom ale příjde závěrečný telefonát matky, který vás dostane do rospoložení, do kterého vás dokáže dostat jen tenhle seriál. Kladete si otázky, zda s ním (ač to co udělal bylo špatné) přece jen ještě pořád nesounáležíte, protože jsme přece lidi, nehledě na naši sexuální (byť úchylnou) orientaci... Zasloužili si "hrdinové" tohoto příběhu to, co dostali? ()

Reklama

IvonaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ponaučení z tohoto dílu? Pokud by mě někdo začal vydírat a použil by jako prostředek to, že roznese všude že jsem se koukla na gay porno, že je nemám vůbec poslouchat. Dělala bych si zbytečně zle a trapas a ponížení by se dostavilo později. V každém případě jsem si u toho nikdy nic nedělala, takže by se na mě snad vykašlali když bych jim nepřišla nějak eroticky zajímavá. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já proti Black Mirror jako takovému nic nemám, ten koncept a la Krajní meze nebo Twilight Zone se mi líbí, jenže tohle je tak strašně přehypovaný seriál, že mi to brání si k němu vytvořit jakýkoli vztah. A ve většině případů čím vyšší hodnocení jednotlivá epizoda má, tím míň se mi líbí. Nemůžete se mi divit, od epizody, co má 88% (a 4 348 hodnocení), očekávám fakt něco velkého. Proto jsem taky zklamaný, že jsem dostal průměrný thriller, který je průměrně natočený, průměrně zahraný (až na toho teenagera, který se sice svým kamenným výrazem hodí do The End of the Fucking World, ale když se snaží o další emoce, je to celé na smích), má průměrnou atmosféru a průměrnou zápletku o kyberšikaně, která je v dnešní době dost oblíbená a Shut Up and Dance nepřišlo s NIČÍM originálním nebo svým. Tak jsem čekal na tu úžasnou geniální pointu, o které se tu tak často básní (btw neznal jsem ji, kromě obsahu jsem o téhle epizodě nevěděl lautr nic, kdyby se náhodou někdo ptal) a sice jsem nedostal tu nejočekávanější, ale teoreticky žádnou. Pořád jsem čekal nějaký zvrat, že se to celé obrátí o 180°, ale tady jsem dostal něco, co... já nevím, prostě předpokládat se to dalo a po dokoukání jsem si pro sebe řekl jenom "no a co". Navíc to ne vždy dává smysl, kdo za tím vším stál taky nevím (SPOILER policie? jiné pedofilové, kteří svoje činy hodily na ty "slabší" nebo na úplně nevinné lidi? To druhé by vlastně vůbec nebyla špatná pointa a možná to tak i autor zamýšlel, ale poznat se to z toho nedá... KONEC SPOILERU) a celkově z toho prostě mám jenom průměrné a nevýrazné pocity a časem asi i zapomenu, že jsem to vůbec viděl. A to by se mi u něčeho, co má 88% při tolika hodnoceních stát asi nemělo. A ani k žádnému (byť jen) pokusu o přesah a myšlenku zde vůbec nedošlo. Možná je chyba ve mě, že "genialitu" tohohle seriálu nejsem schopný docenit, ale až na 3-4 epizody mě to prostě neoslovilo a asi s tím brzo seknu. Ještě zkusím tu příští epizodu, která tu je taky docela oblíbená, ale jestli mě trošku výrazněji nezaujme ani ta, tak asi pro mě nemá smysl koukat na Black Mirror dál. Slabé 3* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pripomína to úryvok z Landovej piesne: "Pavouk jen vylepšuje sítě. Ví všechno o lidech, jak žijí. V úkrytu číhá na tvý dítě." Toto už totiž nie je žiadna fikcia a technofóbia už nie je žiadna schiza, čím sa rastúce obmedzenie súkromia stáva stále väčším nebezpečenstvom pre každého onanistu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Spolu s epizodou The National Anthem (2011) se jedná o jedinou epizodu, která pracuje s pouze současně existující technologií. (hansel97)
  • Při detailnějším pohledu na webový zpravodajský server, můžeme najít dokonce odkazy na čtyři epizody seriálu v pravém sloupci vedle zprávy „CEO in racist email scandal“. První s nadpisem „PM Callow to divorce“ informuje o rozvodu premiéra Michaela Callowa (Rory Kinnear) a odkazuje na hlavní postavu z epizody The National Anthem (2011). Stejná zpráva je zmíněna i v horní liště. Druhý nadpis „Victoria Skillane trial latest“ dále odkazuje na vražedkyni Victoriu Skillane (Lenora Crichlow) z epizody White Bear (2013), jejíž soud právě probíhá. Nad nimi je umístěna reklama inzerující „One Smart Cookie: the kitchen tech of tommorrow“, která odkazuje na vymoženost z epizody White Christmas (2014), která replikovala vědomí majitelů do jejich přístrojů. V novinkové liště je pak upozornění na premiéru show „15 Million Merits“, což je možná lehce pokažený odkaz mířený na stejnojmennou epizodu Fifteen Million Merits (2011), reality show představení v ní se ale jmenovala „Hot Shots“. (hansel97)

Reklama

Reklama