Reklama

Reklama

VOD (1)

Teenagerův notebook infikoval virus, který ho postavil před nelehkou volbu: vykonat rozkazy, které mu chodí v SMS, nebo riskovat odhalení jeho intimních tajemství. (Netflix)

Recenze (115)

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sákra tak tohle bylo něco. Sice to není úplně originální téma, na čemž si tenhle seriál zakládá, ale na to seru, tohle bylo kurva dobrý. A na konci úžasnej plot twist s trollfacem. Skvělý herecký výkony a ta scéna v tý bance byla hodně intenzivní. No jo, co by lidi neudělali pro to, aby jejich kostlivci ve skříni zůstaly skrytý že. ;) Hodnocení: 9/10 ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ponaučení z tohoto dílu? Pokud by mě někdo začal vydírat a použil by jako prostředek to, že roznese všude že jsem se koukla na gay porno, že je nemám vůbec poslouchat. Dělala bych si zbytečně zle a trapas a ponížení by se dostavilo později. V každém případě jsem si u toho nikdy nic nedělala, takže by se na mě snad vykašlali když bych jim nepřišla nějak eroticky zajímavá. ()

Reklama

betyvlckova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ty ..... tak takovýhle pocity už jsem dlouho nezažil. Tohle je ta nejlepší epizoda seriálu. Hádám, že to už nic nepřekoná. Od začátku do konce je to nářez, který tě nenechá oddechnout. Neskutečně cením herecký výkon Jerome Flynn, který byl i v hře o trůny perfektní a opět nezklamal konec mě dostal sice jsem to očekával, ale i přesto to byl nářez. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidím zde až přílišnou orientaci na výsledný efekt, čemuž je bohužel podřízen i samotný scénář. Pochybuji například, že v dnešní době stále existuje dospělý svéprávný jedinec, který není s to vědět, že nepřelepená webkamera na notebooku poskytuje agentům CIA ničím nerušený pohled do našeho soukromí. A mimo jiné i vydírajícím crackerům, kterým z logiky věci nemůžeme za (ne)jistotu mlčenlivosti nikdy nabídnout více, než kolik je v sázce. Konfrontace postav s předloženými dilematy tak bez ohledu na vypjatost dané situace v závěru postrádala psychologickou věrohodnost. Tleskám finálnímu vytrolení, ale přesto jsou z toho "pouze" čtyři hvězdy. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celou dobu jsem si říkal, že to, k čemu a jakým způsobem se ti lidé nechali dohnat, je horší než to, když se jim vysypou kostlivci ze skříně. Ale připusťte, že oni osobně to ohrožení vnímali skutečně jako fatální. Přistupte na tu hru. Pak je Shut Up and Dance skvělé. Pokud na ni ale nepřistoupíte, pak je spíš komickou parodií. A co se onoho sci prvku týče... V roce 2022, kdy jsem se díval, je kyberbezpečnostní vizionářství této epizody již dost zaprášené realitou. Ale asi jak pro koho. Moje žena si po shlédnutí přelepila kamerku na ntb náplastí s batmanem. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Spolu s epizodou The National Anthem (2011) se jedná o jedinou epizodu, která pracuje s pouze současně existující technologií. (hansel97)
  • Příběh byl zasazen do Spojených státu Amerických, aby postavy měly lepší přístup ke zbraním. (griph)
  • Charlie Brooker v rozhovore uviedol, že táto epizóda prešla mnohými rôznymi verziami, pričom niektoré neobsahovali posledný zvrat ani niektoré Hectorove (Jerom Flynn) temné tajomstvo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama