Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myšlenkově bohaté a důležité podobentví, které bohužel alespoň pro mě trochu ztrácí v závěru, který se uchýlí ke zbytečně doslovnému vysvětlování toho, o co přesně šlo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doposud nejslabší příspěvek v rámci Black Mirror; a to nejen třetí řady. Nejslabší však nutně neznamená špatný. Ne že by to jakkoli zaostávalo v myšlenkách či působivosti. V tom problém není. Pouze se chodí příliš dlouho kolem horké kaše. A to i v momentě, kdy je dávno jasné jakým směrem se to bude ubírat, k jakému rozuzlení i co se to snaží sdělit (zvlášť pokud jste viděli jeho Wipe 2015). Hodinová stopáž je tentokrát přestřelená, sedla by tomu spíše původní třičtvrtěhodinová z úvodních sezón. Ovšem větším problémem je finální doslovnost, kdy mají tvůrci potřebu vše p-o-l-o-p-a-t-ě vysvětlit (paradoxně zrovna v tak přímočaré epizodě, kde to tuplem není třeba). Tedy přesně to, čemu se s úspěchem veškeré předchozí příspěvky vyhýbaly jako čert svěcenému kříži. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Muži proti střelbě jsou překvapivě nudnější epizodou, která nejspíš zní lépe na papíře, než jak se odehrává na obrazovce. Pointa to částečně zachraňuje. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle to dopadne, když se jeden quest z Oblivionu natáhne na celou epizodu seriálu. Kdyby to aspoň nebylo tak doslovné! (Na konci bylo hodně legrační, že vrchní vědec vysvětluje dějiny ďábelského plánu na desítky let do minulosti náhodnému vojákovi - představuju si, že to je veškerá náplň jeho práce a objíždí desítky takových celý den.) ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čelit nepříjemné pravdě? Mutanty je třeba do jednoho vyhladit a chránit krevní linii (i se vzrušující noční odměnou), jenže po jedné z akcí na venkově jeden z vojáků pociťuje náhlé ztráty koncentrace a podivné „výpadky“. Pak přijde další úkol, který ještě víc zamíchá s kartami. A pochopíme funkci vojenského implantátu, o kterém netušil. Hrozně dlouho se chodí kolem horké kaše, hodina je dle mého zbytečně moc. A nakonec to není ani úderné, ani zajímavé. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotný priebeh story nijak výnimočný. No tá pointa a podstata ukrytá v tomto príbehu, tá je až ukážkovo zarážajúca. Vymývanie mozgov, nie len v armáde, ale i formou médií, je v dnešnej dobe silnejšou zbraňou, než jadrová hlavica. Neskutočne lži sa šíria takmer všetkými spravodajstvami, až ma prekvapuje tá tupota a primitivizmus ľudí, čo dokážu toto nie len vnímať, ale tomu ešte aj veriť. Ja som naozaj zvedavý, kedy sa všetci “zobudia” .. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O trochu slabší kousek, především kvůli tomu, jak je natahovaný. Nápad je tedy super a pointa celkový dojem nakonec vylepšila, ale stejně... Úvodní (navíc trochu lacině působící) půlhodinu bylo možné smrsknout na polovinu a bylo by to lepší. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Základní příběhovou strukturou je tento díl velmi archetypální, ale jeho hlavní myšlenka je bezmála geniální a celkové zpracování je (tradičně) na vysoké úrovni. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší díl. Pro mě hlavně proto, že jsem skoro hned uhádla onen twist. Nejlepší na dílu je onen "víte, oni se lidi vlastně neradi zabíjejí navzájem" monolog. Protože historie mu dává za pravdu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo by sa polemizovať o tom, že zabíjať sa medzi sebou ľudia v skutočnosti nechcú. Každopádne militaristické hlavy prišli s niečím inovatívnym, preventívnym, aby išlo všetko ako po masle. Svojim spôsobom majú svoju pravdu. Málokto z divákov ale s nimi bude súhlasiť. Riešenie je jednoduché, proste nechodťe nikdy do armády a nemusíte riešiť morálne dilemy podobného typu. Len teraz, keď sa s podobným vynálezom niekedy skutočne príde, tak pri pohľade na nejakých mutantov .....no nechcem spoilerovať, ale armáda by mala dať túto časť BM radšej do trezoru.... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá pointa a další vývoj je bohužel nesmírně průhledný. Z celého dílu se tedy velmi brzy vytratí jakákoli naděje na překvapení a mysteriózno. Na druhou stranu, celý snímek relativně dobře funguje v rovině podobenství. Je zde opravdu celá řada zajímavých symbolů, které připomínají dění i v současném armádním systému. Od absolutního vymývání mozku, přes přenastavování morálních hodnot až po tvorbu falešných nepřátel, aby vojákům svědomí dovolovalo hájit nemorální zájmy své drahé matičky vlasti. Myšlenkově se tedy nejedná o nic nového ani zásadně zajímavého. Příběh ve vás úžas nejspíš také nevzbudí. Plavíme se v těžce průměrných vodách. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj v Rwande nazývali ľudí švábmi, lebo mali iné nosy a skončilo to genocídou. A potom rôzni iné hovädá odporúčali posielať ľudí do tretích krajín, niekam zatvárať, lebo nemali dosť boostrov podľa marxistických regulácií. V Číne robili švábom tiež také mestečká, lebo test ukázal neželaný výsledok. Takže ten hon tu je permanentne, len niekde sa ešte nestrieľa. No a potom je tu tá otázka slobodnej vôle a úplné podriadenie sa príkazom. V podstate zaujímavá časť  tými ideami, spracovanie už také priemerné, a výsledok diskutabilný. Je treba ľuďom vôbec brať slobodnú vôľu, keď sa aj tak veľmi radi nechávajú zmanipulovať? ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

vmývání mozků v armádě se děje celkem úspěšně i bez technologií, ale ani by mě nepřekvapilo, kdyby třeba Rusko už něco podobnýho chystalo. V každém případě silný díl, i když trochu průhledný, podobné věci už v pár filmech byly, ale Michael Kelly je jako vždy výborný a pro tyhle role slušne vystupujících hajzlů snad není možný lepší obsazení. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průhlednější děj, ale aspoň se tvůrcům musí nechat povedená military akce. Dlouho to vypadá, že Men against Fire bude jenom jednou z alegorií na nacismus a Židy, ale na konci se dozvíme, že v zabíjení mutantů je něco víc. Poselství dílu ohledně eugeniky je ale přece jenom trochu sporné. Eugenika má špatnou pověst, ale z hlediska našeho druhu skutečně má něco do sebe a výběr zdravých genů v naší společnosti zkrátka bude hrát stále větší roli aspoň při umělém oplodnění, jinak brzy bude třetina homo sapiens mít sklony k rakovině a další k Alzheimerovi. Škoda, že tohle tenhle díl odmítl kvitovat. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

*SPOILER* Implantáty, které chudáky ze spodní vrstvy společnosti mění v zohavené jedince, kterých neni slyšet, a který je nutno chladnokrevně odstranit. Nepřipomíná vám to něco? Vynikající, mrazivá alegorie na současnou krizi humanismu. --- "Roaches. They look just like us." - "Of course they do. That's why they're so dangerous. Humans. You know, we give ourselves a bad rap, but we're genuinely emphatic as a species. I mean, we don't actually want to kill each other. Which is a good thing. Until your future depends on wiping out the enemy." ()

Reklama

Reklama