Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti novinářky, která se stala terčem útoků v sociálních médiích, začnou zkušená detektivka a její technologicky zdatná pomocnice odhalovat krutou pravdu. (Netflix)

Recenze (108)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taky jste tam cítili ten feeling Akt X? Super znepokojivý nápad a velmi aktuální téma sociálních sítí jako semeniště zloby (ale to platí u každého Black Mirror, které je nerelevantních témat tradičně prosté). Za speciální vyzdvihnutí zde stojí hudba, nebo alespoň ten hlavní hudební motiv, který, když se rozezní, vyvolává až apokalyptickou atmosféru. Plusko taky za občasný humor ("Vy jste Batman" :D). Bohužel se mi nezdál úplně uspokojivý závěr, místo patřičné gradace epizoda tak nějak vyšuměla, přestože vzhledem k událostem, ke kterým v ní na konci dojde, mohlo být zaděláno na extrémně silné ukončení série. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase raz dobrý námet, čo sa týka gadgetu. Rád by som ho videl v hororovom spracovaní v ktorom by sa robotické včely zbláznili a začali zabíjať ľudí. Bohužiaľ pre mňa je to pojaté ako klasická trojpísmenková nekonečná seriálová detektívka, ktoré ja tak strašne nemusím a robotické včely neužíva na zabíjanie nejaký maník s podobným motívom ako bol v úplne prvom diely Black Mirror. Takže až na ten gadget sa nič nového nedočkáme a aj keď je vyústenie znova odvážne a temné tak to nie je zďaleka tak šokujúce ako u spomínaného prvého dielu. A bohužiaľ to nie je ani tak vtipné a tempo je vzhľadom na 1,5 hodinovú stopáž dosť pomalé. Takže celkovo je to zase len mierny nadpriemer. 6/10. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek protahovaný a hrdinka s její neustálou odpovědí typu „uh-hm“ mi dost lezla na nervy. Také zjištění, o co jde, nebylo kdo ví jak překvapivé (vzhledem k tomu, že ze začátku onen důležitý prvek ukázali). Ale vývoj děje nakonec zajímavý, poutavý, přinášející hodně pěknou pointu. Tak si tak říkám... A není to moc hezké... Chytit takhle do pasti všechny ty internetové hrdiny sami přející smrt by skutečně nebylo na škodu. 80% ()

Don Kryspin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Základní nápad, ten základní rámec - ano. Dobré, aktuální téma, zajímavé. Ale to konkrétní provedení je strašně strašně hloupé. Trpěl jsem jak zvíře nad hloupostí všech postav, kterou jim bohužel scénárista musel vnutit, aby mohl dotlačit děj tam, kam chtěl... To opravdu nikoho nenapadlo to nejjednodušší řešení? - kombinéza, maska, skafandr, ... zabalit hlavu do kabátu, ... ach jo, to bolelo. :-( ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukám, že jsem třetí sérii hodnotil velmi kladně, byť toto je další epizoda, kterou jsem trošičku nadhodnotil. Potěšil mě však více filmový formát, tedy delší stopáž, ucelený příběh více charakterů a klasicky hodně dobrá myšlenka se silným zakončením. Taky Kelly Macdonald podobně jako v Boardwalk Empire je moc fajn. 9/10 ()

Galerie (2)

Zajímavosti (14)

  • V této epizodě mají lidé možnost tweetovat o jimi nejnenáviděnější osobě, které přejí smrt. Jednou ze zmínek na zdi za hashtagem #DeathTo je jméno vražedkyně Victoriy Skillane (Lenora Crichlow), hlavní postavy z epizody White Bear (2013). Zmíněn je i Victoriyn snoubenec a komplic, Ian Rannoch, kvůli kterému Blue Colson (Faye Marsay) odešla od policie. Ke konci epizody je v novinkové liště na televizi vidět ještě titulek informující o tom, že se Victoria pokusila o sebevraždu ve své cele, naznačující, že pokus přežila a stále žije v The White Bear. Mezi trending hashtagy na Twitteru se pak objevuje #FREETHEWHITEBEARONE.

    zdroj: slashfilm.com (hansel97)
  • Když sleduje Karin Parke (Kelly MacDonald) televizi, je na ní zmínka o spuštění MASS Project armádou. Jedná se o projekt z epizody Men Against Fire (2016), který upravoval realitu vnímanou vojáky. (hansel97)
  • Pri rozhodovaní o poradí, v akom sa bude vysielať tretia séria, Charliemu Brookerovi Netflix výslovne nakázal, že táto epizóda nemôže byť premiérou sezóny, pretože jej predĺžená dĺžka by divákov odradila od okamžitého sledovania ďalšej časti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama