Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti novinářky, která se stala terčem útoků v sociálních médiích, začnou zkušená detektivka a její technologicky zdatná pomocnice odhalovat krutou pravdu. (Netflix)

Zajímavosti (14)

  • Když sleduje Karin Parke (Kelly MacDonald) televizi, je na ní zmínka o spuštění MASS Project armádou. Jedná se o projekt z epizody Men Against Fire (2016), který upravoval realitu vnímanou vojáky. (hansel97)
  • Epizoda Playtest (2016) je zmíněna skrze novinkovou lištu na televizi, která informuje, že Shou Saito (Ken Jamamura) oznamuje spuštění nového herního systému, který byl v epizodě testován.  Znovu se pak v liště objevuje zmínka této postavy ve spojitosti s vypuštěním hry s názvem „Harlech Shadow VI“. Tato hra je pak i mezi trending hashtagy na Twitteru. (hansel97)
  • V této epizodě mají lidé možnost tweetovat o jimi nejnenáviděnější osobě, které přejí smrt. Jednou ze zmínek na zdi za hashtagem #DeathTo je jméno vražedkyně Victoriy Skillane (Lenora Crichlow), hlavní postavy z epizody White Bear (2013). Zmíněn je i Victoriyn snoubenec a komplic, Ian Rannoch, kvůli kterému Blue Colson (Faye Marsay) odešla od policie. Ke konci epizody je v novinkové liště na televizi vidět ještě titulek informující o tom, že se Victoria pokusila o sebevraždu ve své cele, naznačující, že pokus přežila a stále žije v The White Bear. Mezi trending hashtagy na Twitteru se pak objevuje #FREETHEWHITEBEARONE.

    zdroj: slashfilm.com (hansel97)

Černé zrcadlo - Smithereens (2019) (epizoda) (S05E02)

  • Chris (Andrew Scott) vyzvedává svou první zákaznici z adresy „Skillane Street, Londýn, EC4N“. Skillane se jmenovala jedna z planet ve videohře v USS Callister (2017) a Victoria Skillane (Lenora Crichlow) je slavná vražedkyně z epizody Lovná zvěř (2013), jejíž jméno se následně objevovalo také v epizodě Nenávist národa (2016), kde lidé tweetovali, aby zemřela. Dále si na této mapě v GPS navigaci můžeme všimnout mnoha jiných míst odkazujících na další epizody seriálu. Například kina s názvem „Bandersnatch Theatre“, odkazujícím na interaktivní film Black Mirror: Bandersnatch (2018) či obchodů „Raiman's“ (postava z epizody Muži pod palbou, 2016) a „Dahl’s Shoes“ (příjmení postavy z epizody Nenávist národa, 2016). Je tu také „Redfield Theatre“ (příjmení postavy z epizody Zkušební verze, 2016) a „Dawson's Burger Bar“ (příjemní doktora z epizody Černé muzeum, 2017). Na mapě si ještě můžeme všimnout restaurace „Fence's Pizza“, která se objevila již v epizodách USS Callister (2017) a Krokodýl (2017). (hansel97)
  • Charlie Brooker uviedol, že niektoré postavy z tohto príbehu by sa v budúcnosti mohli vrátiť, takže ide o prvý diel série, ktorý mohol potencionálne vytvoriť pokračovanie. (Arsenal83)
  • Pri rozhodovaní o poradí, v akom sa bude vysielať tretia séria, Charliemu Brookerovi Netflix výslovne nakázal, že táto epizóda nemôže byť premiérou sezóny, pretože jej predĺžená dĺžka by divákov odradila od okamžitého sledovania ďalšej časti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama