Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva muži na vzdálené základně v zamrzlé divočině vyprávějí tři propojené příběhy o tom, jak se o Vánocích zbláznila technika (Netflix)

Recenze (102)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roztříštěný vánoční speciál, který přes veškeré nemalé kvality působí, že ty dva (či tři chcete-li) aktuální, trefné a (nejen) morálně značně znepokojivé náměty byly zamýšleny spíše jako samostatné povídky. A jeden každý by utáhl vlastní povídku i lépe, než když jsou takto násilně propojené (čtěte slepené) dohromady. Každopádně ve stínu celkových kvalit jde stále spíše o zádrhel než skutečný problém, takže... Šťastné a veselé všem lidem "dobré" vůle! ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší námět dosavadních dvou sérií doplňuje skličující atmosféra a minimálně jeden tuze nepříjemný zvrat. Stejně to ale nestačí. Jak dojde na pointování toho, proč jsme viděli všechno to, co jsme viděli, nedrží ta dosud téměř ohlušující lavina nápadů ani trochu pohromadě. A to je při katarzi sedmdesátiminutové epizody slušný problém. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Speciálně tento díl musím okomentovat, protože něco tak geniálního a bez nadsázky dokonalého se na obrazovce jen tak nevidí. White Christmas má více originálních a opojných myšlenek než áčkový sci-fi film. Je chytrý, propracovaný, překvapivý a emocionálně devastující. Líp už to opravdu nejde. 10/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé koncepty propojené hodně nefunkčně a často kontraproduktivně. Předně dávkování informací je hodně mizerné, takže vše odhadneme zbytečně brzo - dokonce i závěrečný zinger je patnáct vteřin před tím, než ho vidíme realizovaný, vysloven jednou vyšetřovatelek. Opravdu tvůrci tak moc podceňují diváky? I kdyby, tak dobrý filmař musí umět vodit za ruku tak, abysme si toho nevšimli. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trojice slušně odsýpajících příběhů, z nichž mě nejvíc zasáhl ten poslední, který byl opravdu drtivý a měl dobrý zvrat. Ale nedokážu si představit, že by na podobné filtry lidi někdy přistoupili. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejsilnější díl. Velmi nápaditý. Scénáristicky špičkově promyšlený a do detailu vyladěný, s drobnými indiciemi odhalujícími se s každou další povídkou. Hamm vynikající s několika drobnými pomrknutími směrem k Mad Manům. Pesimistický konec se k Vánocům hodí. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Vidět něco bylo lepší než nic.“ Osudy dvojice mužů, kteří nepáchali zrovna dobro, ale nejde říct, že by byli zlí. Jeden navigoval stydlivé hošany, aby upoutali pozornost opačného pohlaví a konečně uspěli. Tomuhle se to podařilo zatraceně rychle, jenže dohra u ní doma v ložnici pro něj byla osudová. Pak se podílel na tom, že skutečné já jedné dívky nechali v jejím těle, ale pracovali i s jejím simulovaným. Druhý z mužů na oplátku promluví o svém příběhu s přítelkyní, se kterou vše vypadalo pohodově až do doby, kdy náhodou zjistil, že je těhotná. Tři příběhy, které spojuje skličující atmosféra. Zhruba od poloviny je jasné, že ti dva spolu nejsou náhodou. Každopádně tyhle tři náměty měly dostat samostatnou epizodu, myslím, že by ji utáhly. Takhle jsou mírně násilně propojené. You blocked!! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špatné to rozhodně nebylo, mrazivá myšlenka a dobrá atmosféra, nicméně jsem čekal vzhledem k ohlasům na tuto epizodu mnohem větší odvaz. Třetí série nabízí pro mě ještě o stupeň lepší díly. 80% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já bych snad zavedl nějaký pravidlo, aby každej kdo se rozhodne natočit film, se nejdřív podíval na tuhle seriálovou epizodu a až teprve potom šel do krámu kupovat kameru. Třeba by pak konečně klesla spotřeba odpadů... Bílý Vánoce v podání Černýho zrcadla byly tak děsivě hutným zážitkem, že kdyby někdo takhle hutnej udělal třeba guláš, musel by se nabírat bagrem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa možno zatiaľ najlepšia časť. Možno by si zaslúžila aj celovečerný vysokorozpočtový film, rovnako s výborným Jonom Hammom v hlavnej úlohe. Vianoce obsahujú každú chvíľu nejaké nové, prekvapivé odhalenie a nakoniec sa ukážu ako dva príbehy v jednom, veľmi zaujímavo prepletené. Konečné rozuzlenie bolo možno vzhľadom na okolnosti príliš kruté, ale na to sme si už pri Black Mirror zvykli. Vlastne pre mňa podobne príjemné osvieženie série, ako vianočný Sherlockov špeciál. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Zatímco ostatní snímky se točí kolem jedné dobré myšlenky, v tomto filmu se myšlenek objevilo hned několik. Kromě perfektních myšlenek snímek nabízí i hodně zvednutý ukazováček na všechny muže, jejichž sexuální partnerky při spinkání sténají bolesti. Pánové, rychle od nich utečte. Je zde velké riziko, že si nechají napumpovat plnou nádrž křivozrakých pulců od někoho, kdo věří v nesprávného boha a tak ten správný při nadělování trochu pošetřil na jeho výbavě. Ten moment s otočivší se holčičkou, byl pro mě jedním z nejděsivějších momentů mého života. Něco takového bych nepřál ani někomu, kdo by si to zasloužil. Jináč celým filmem se nesla brutální atmosféra. Snad jen ten úvod s rádcem ošklivých paniců bych razantně pokrátil. Příliš mě snímek v úvodu nebavil. Krásně se to ovšem rozběhlo a ten nápad se vstupem do myslí byl skvělý. Ta věc s blokací rovněž super. Někdy bych určitě zužitkoval. Skoro by se mi až chtělo hodnotit maximálně. Super práce a doposud rozhodně nejlepší díl seriálu, a to po všech stránkách. Jon Hamm mě jako herec oslnil. A vůbec tento díl působil takovým filmovějším dojmem, než tomu bylo v případě všech jeho předchůdců. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie je jediná vec, čo by som dokázal tomuto dielu vytknúť. Podľa mňa je zvládnutý do absolútnej dokonalosti, ktorú mu nemôžem uprieť. Príbehy oboch hlavných hrdinov sú vynikajúce. Myšlienky, ktoré to v nás zanechá sú vynikajúce, záver je absolútne famózny a poviem pravdu, keby toto bolo v kine, tak by som neľutoval ani jeden cent. Prostredie a atmosféra tohto dielu je vynikajúce a ja nemôžem ani nič iné povedať, bez toho, aby som nešiel do spoilerov. Ak ste nevideli túto epizódu, tak si urobte radosť a pozrite si to. Zanechá to vo vás podľa mňa silný efekt. Toto je podľa mňa zrežírované, napísané, zahrané a vytiahnuté do absolútnej dokonalosti. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najvyššie hodnotená epizóda doteraz, no stále si nemyslím, že je najlepšia. Vytvára určité očakávania v spletitosti príbehov, prináša otázky etiky blokovania, nosenia si svojho "cejchu" a adekvátneho pomeru trestania za zločin. Epizóda je viac filozofická, než šokujúca či prekvapujúca. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální díl, 3 futuristické příběhy(kopírování mysli, sledování lidí přes čipované oči a blokování lidí v reálném světě), které nejsou až zas tak nepodobné realitě. Má to pomalejší tempo, které je ale tak zajímavě pojato a odvyprávěno, že to vůbec nevadí. Ke konci se všechny storky navzájem propletou a divák je po 74 minutách mentálně vyšťavený jak po návštěvě psychologa. Black Mirror si prostě jede svoje a v nápaditosti jednotlivých dílů mu asi nemůže nic konkurovat. ()

Reklama

Reklama