Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodná matka Marie se strachuje o bezpečnost své dcery, a tak se rozhodne vyzkoušet supermoderní zařízení, které bude sledovat, kde právě je – a spoustu dalších věcí. (Netflix)

Recenze (88)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Láska + přecitlivělá starostlivost = iParenting_1984 2.0 aneb když výchovu nahrazuje kontrola. Nesporně jedna z nejobyčejnějších epizod (navíc je jasné nejen k čemu to směřuje, ale i kudy se to tam dostane), ovšem právě ona "všednodenní obyčejnost" a dilema každého rodiče při hledání hranic "kam až při výchově/kontrole/důvěře zajít" jsou největšími přednostmi. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidně zrealizovaný námět o přehnané mateřské starostlivosti. Jakmile ale divák zjistí, s jakou technologickou vychytávkou bude mít v této epizodě co dočinění, tak už ho až do konce v ničem moc nepřekvapí. Zkrátka to tak nějak doplyne k tomu, k čemu to zhruba doplynout muselo. Režijně spíše nevýrazné a k hlavním postavám si nejde vytvořit silnější pouto. Sice je tak nějak chápete, ale obě jsou dost nesympatické. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoli epizoda nabízí zase docela pěkný myšlenkový experiment a nejméně jeden šokující moment, měl jsem pocit, že zde už tvůrcům trošku dochází nápady, jelikož vlastně jen zkombinovali prvky z předchozích dvou epizod The Entire History of You a White Christmas. Je fakt, že se sice jedná o jedny z nejlepších epizod seriálu (v případě White Christmas o tu úplně nejlepší), ale ve výsledku do sebe všechno nezapadlo až tak dokonale... 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda Black Mirror, která je vyloženě legračně hloupá - kde se technofibie tlačí před jakoukoliv logiku a zdravý rozum, "poučení" je urážlivě banální a alegorie je tak přetažená, že se nedá vztáhnout na žádný skutečný problém. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni to známe. Jsou aplikace rodičovské ochrany, které mají potlačit největší hrozby internetového obsahu. Ale také u dítěte ověřit jeho aktivity a počítání času, který na zařízení aktivně strávilo s podrobným výpisem činností. Nechybí možnost vzdáleného sledování pohybu potomků skrze GPS. Svobodná a hodně úzkostlivá matka Rosemarie DeWitt jde ovšem ještě dál a sleduje očima dcerky vše, co dělá. A s přibývajícím věkem i to, co si strká do nosu nebo nechává strkat tak nějak tam dolů. Jenže potomci prostě potřebují prostor, jinak z nich vyroste neschopné cosi. Režijně (ano, Jodie Foster) nevýrazné, k postavám jsem se moc nedostal. Závěr (reakcí dcery) přepálený, celkově to nedolehlo, jak mohlo a mělo. 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovský potenciál, nedotiahnutý do vytúženého rozuzlenia. "Keby" bol záver v podobe satisfakcie, ktorá by sa otočila voči matke, dal by som hádam aj 5. Takto mi neostáva nič iné, ako len "lamentovať" nad rozliatym mliekom. Fakt ŠKODA .. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát mi trochu chybělo nějaké to podvratné překvapení, protože Arkangel se vlastně od začátku do konce odehrával tak, jak jsem čekal. Neznamená to ale, že bych nebyl napjatý a především znepokojený tím, že takové technologie jsou už za rohem, ne-li za dveřmi. ()

pepo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uzasny namet, par vybornych scen (starnutie je vymyslene paradne) a obcas sa podarilo nejakym zazrakom vytvorit aj filmovy look. Zamrzi vsak, ze z nametu, ktory mohol byt pribehovo o hocicom je vysledok nakoniec tak trochu o nicom 7/10 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrně dobrá epizoda Black Mirror, která vás nevystřelí z bot (jako některé ve 3. sérii), ale ani vyloženě neurazí, v paměti moc neuvízne. Nápad rozhodně zajímavý, zpracování už tak chytlavé není. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom, čo zistíme, s akou novou technológiou máme dočinenia, som si povedal, že BM v podstate iba mierne recykluje už videné, ale...sú tu ale. Proste tento nápad mi aj tak prišiel geniálny a dokonca aj priebeh celej epizódy relatívne nepredvídateľný, ono sa to mohlo vyvinúť akýmkoľvek smerom a som rád, že sme zostali v civilizme a uveriteľnosti. Pri máloktorej epizóde si ale poviete, že takto blízko súčasnosti seriál ešte nebol. Nemám na mysli sci-fi technológiu samú o sebe, len že na podobné stalkovanie nepotrebujeme zrovna vidieť POV sledovanej osoby, aby sme narúšali jej súkromie. Zaujímalo by ma ako by k takejto technológii pristúpila EU, vlastne tam mi je jasné, že by to bruselskí hlavouni schválili behom minúty. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Vcelku aktuální téma obrovského strachu o své děti a neustálá potřeba jejich kontroly.Starostlivá maminka si tak mohla vychutnat z první osoby sex své dcerky i její první kokainovou zkušenost. Epizoda rozhodně přichází se zajímavým námětem k zamyšlení. Navzdory tomu, že je námět nesmírně zajímavý, tak je také neskutečně předvídatelný a od první minuty do poslední je zcela jasné, jakým směrem se bude děj ubírat a jakou katastrofou nakonec vše skončí. Jediné, co mě malinko překvapilo bylo to, že to tak neskončilo podstatně dříve. Dospívající děti zbožňují své soukromí a starostliví rodiče je o ně rádi připravují, protože v nich nesmírně dlouho vidí stále ta malá bezbranná stvoření, o která se musí starat a bránit je před nástrahami krutého světa, a to mnohdy celý život. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá časť, ale naozaj v závere nedotiahnutá. Kľudne to mohlo ísť ďalej, následky pre jednu aj druhú stranu väčšie, priestoru na absurditu bolo veľmi veľa. Nevyrovnaná matka a ešte menej vyrovnaná dcéra, dosť opacha na prvý aj druhý pohľad. Zároveň posolstvo, že asi žiadny rodič by nielenže kontrolovať dieťa nemal až do morku kosti, ale že by to asi nechcel. To by sa len dozvedel informácie, čo za človiečika to vychoval! ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi líbilo téma epizody - rodiče a jejich touha ze strachu děti ovládat (což je jednodušší než vychovávat) a jak to dopadá, když ta touha zajde příliš daleko. Není to v žádném případě překvapivý příběh a je zpracovaní poctivě, ne invenčně. Body navíc ale dávám za všeříkající poslední záběr, kde dcera udělá přesně to, čeho se všichni rodiče děsí. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opatrnosti není nikdy dost ...nebo jí je až moc. Pěkné nadstandardní drama se zajímavým námětem, v rámci Black Mirror však jen takový dobrý průměr. Očekával jsem poněkud jiný závěr, více do "sci-fi hororu". Na druhou stranu jsem rád, že jsem to hned na počátku neodhadl. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát sa táto epizóda zaoberá technológiou, ktorú sme už videli v seriály videli, ale tentoraz z iného pohľadu. Mne sa na epizóde najviac páčil psychologický dopad na dieťa, ktorému cenzurujete všetko škodlivé, čo vidí. Pri takom prístupe normálny človek nevyrastie a škoda, že sa epizóda nezaoberala hlavne touto stránkou. V druhej polovici sa viac zamerali na skoro až závislosť matky dcéru kontrolovať a diali sa tam stále absurdnejšie situácie, ktoré vyeskalovali v totálne vyhrotené a hlúpe finále. Zo začiatku som ústredné postavy celkom ľutoval, ale postupne som im prial. aby skončili čo najhoršie. Nevydarené spracovanie zaujímavého námetu. 6/10. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak na tohle by se měli podívat všichni ty rádoby dobrý rodiče, co nepustěj děcka z domu, protože znásilnění je na každým rohu přece. Bohužel tahle epizoda je hodně reálná už teď s těma apkama, že můžete děcku v mobilu zabanovat každou kravinu. Hodnocení: 8/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď sa Marii stratí na detskom ihrisku dcéra Sára ako každý rodič podľahne panike. Potom, ako sa Sára o chvíľu nájde Maria navštívi s dcérou spoločnosť, ktorá testuje program Archangel. Ten po aplikácii čipu do dieťaťa prináša rodičom informácie o tom, kde sa ich potomok nachádza, aký je jeho krvný obraz a dokonca prenos toho čo dieťa vidí. Kedže projekt Archangel nakoniec zlyhá,Maria prestane tablet na kontrolu svojej dcéry používať až kým sa Sára už ako tínedžerka nevráti domov neskoro...Škoda pomalého rozbehu a nie príliš dobrých hereckých výkonov hlavne dospievajúcej Sáry, pretože myšlienka to nebola opäť vôbec zlá. Kam až by mala siahať kontrola rodičov na deťmi? ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

+4* tento díl varuje před přehnanou kontrolou svých dětí a ukazuje jaké to má následky. Měli by ho vidět všechny dnešní starostlivé matky a snad by dostali rozum. Provedením 4 hvězdičky a smysluplnost na nejvyšší stupeň. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama