Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Robert Daly své posádce velí s moudrostí a odvahou. Nováček na palubě ale brzy odhalí, že na této vesmírné lodi není nic tak, jak se zdá. (Netflix)

Recenze (114)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizoda čtvrté série (a pro mě tentokrát jediná, která to tak tak dotáhla na pět hvězd). Super nápad, super záporák a perfektní hlášky, které mě v několika případech úplně odrovnaly. Temnou výpověď o zvrácených lidských stránkách Brooker v této epizodě kombinuje s humorem a odlehčeností takovým způsobem, že ani moc nevadí, že přísnou logiku tentokrát na děj nelze uplatňovat, a že pravidla zdejšího fikčního světa plavou na vodě a vypadá to, jako kdyby se vymýšlela za chodu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do you submit? Po úvodní dvacetiminutovce bych to čekal mnohem temnější, s ukotvenější vnitřní logikou, méně okatými logickými lapsy, více řešící morální jádro pudla a vůbec tak nějak výrazně "černozrcadelnější". Ovšem zároveň nechci (a hlavně nemohu) popřít, že výsledný "Galaxy Quest s přesahem" nepopiratelně funguje i baví. A to ne zrovna málo. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhém čekání další řada a konečně díl, u něhož nemám pocit, že jsem jej nadhodnotil jen proto, že jsem fanda seriálu jako celku. Psycho, které se postupně rozvíjí je mocné. Brilantní je také etický rozměr dílu, kdy si nelze nepoložit otázku, zda i "člověk", který není z masa a kostí, má právo na život. Dílu nechybí ani emocionálně silná katarze. Super! 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašná lenost. Námět atraktivní a chytlavý (byť jde jen o rozpracovaný koncept z vánočního speciálu + slavné epizody Twilight Zone), ale nedotaženost profilace postav a zkratkovitost každé interakce opět potvrzují limitace Black Mirror. A zde je to tím patrnější, jaký kousek to bylo od toho, aby se opravdu podařilo udělat sytý a propracovaný děj, který nespoléhá jen na svůj námět, ale i emocionální katarzi. Udělat o pár tahů víc, věnovat například protagonistovi víc rozmyslu... škoda mluvit 70 % ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čirá genialita. A něco, čemu osobně říkám cukrkandlový horor, tj. fikce, kde se pod okázale pěknou fasádou skrývá zlověstně nepěkná podstata. Barevňoučká parodie Star Treku tu krásně kontrastuje s hororem o uvěznění skupiny postav na bizarním místě a hledajících únik a la Kostka, Díra, Vivárium, epizoda Útulek z Krajních mezí, nebo povídka Je to dobrý život od Jerome Bixbyho. Parádně zpracovaná vize toho, co si zatím inscenujeme jen v hlavě, ale jednou jistě půjde o technologií umožněnou běžnou virtuální zábavu - po návratu z otravné práce domů si vlézt do stylizované kopie našeho reálného světa, kde jste za boha a vše se řídí jen vašimi přáními. Tady bych měl jedinou připomínku a sice, že by podle mě bylo lepší, kdyby Daly nebyl zneuznalý programovací génius a spolušéf technologické firmy, ale obyčejný člověk, co maká někde u pásu, nebo se nudí v kanclu. Zručně napsaný děj střídající hrůzu se smíchem a cheesy se sexy a postavený na velmi lidsky a zábavně se chovajících postavách. Plus Jesse Plemons je výbornej záporák a do Cristin Milioti jsem se okamžitě zamiloval. Moje nejoblíbenější epizoda z celého Black Mirror. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nee, tohle mi prostě nesedlo. Bizarní kus á la Star Trek, který má fajn námět i atraktivní zpracování. O zvrácených lidských stránkách se tentokrát dozvíme prostřednictvím kapitána a jeho odvážné posádky, ovšem záhy pochopíme, že cosi shnilého je v téhle vesmírné lodi. Nebyl to můj šálek kávy (ostatně ani seriálu jsem nikdy nebyl fanoušek), navíc opět tvůrci nezvládli uhlídat délku. Emoce prakticky žádné. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priznám sa hneď z fleku, po 5 minútach som bol takmer na 99% presvedčený, že viac ako na dve to nebude. No po 6 minúte, som bol na 99% presvedčený, že som sa s doposiaľ nič originálnejším nestretol. Spracovať “šialenosť” tak podivným, nápaditým spôsobom, to chce kurva obrovskú dávku talentu. Ako horor u mňa epizódy “Black Mirror” neobstoja, no ako prezentácia niečoho nesmierne netradičného, je to skrátka (v niektorých prípadoch) PECKA!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pauze jsem se vrátil k Černému zrcadlu a začal jsem zrovna tak skvělým dílem! Cynicky vtipný scénář nastoluje spoustu zajímavých otázek a opírá se o naprosto fantastického Jesseho Plemonse. Jako kdyby byl Galaxy Quest thriller. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší ze 4. série. Za mě určitě minimálně nejlépe zapamatovatelný díl. Opravdový psycho (sci-fi) nápad a dobré zpracování. Nejdřív divák neví na čem je a působí to divně, ale jakmile se nastíní, o co tu vlastně jde, začíná velmi poutavá, klaustrofobická podívaná s dost výraznými prvky beznaděje. 85% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje hodnocení je ovlivněný strachem, že se tenhle nápad ujme a rozšíří. Protože já pak budu tak obsazovaná postava v hrách různejch lidí okolo, že se z toho podělám... ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl se mi hodně zaryl pod kůži. Pokud někdo popustí uzdu fantazie a domyslí činy do důsledku, je to vrchol zrůdné odpornosti. Hlavní protagonista měl osud ještě hezký... Ke konci mě trochu tahaly nějaké logické skoky, ale budiž odpuštěno. Musela bych se nad tím zamyslet víc, zda bylo vše košér. Z morálního hlediska je ale tohle solidní sonda. A pro mě důvod, abych si nikdy mozek nikam nepřipojila, i když to jednou určitě půjde. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Jesse Plemons mi už několikrát ukázal, že je současným největším talentem pro ztvárnění nejrůznějších sociopatů. Tvůrci nemohlo pro velitele flotily vybrat vhodnějšího kandidáta. Vůbec nebylo na škodu, že po delší době přišli tvůrci s odlehčenějším dílem, který byl nasáklý příjemným černým humorem. Celková myšlenka o uzavření lidí, kteří vás v reálném životě serou do svého virtuálního světa, kde jste Bohem, byla úžasná.Je trošku škoda, že si tvůrci vypomáhali řadu nesmyslů a blbostí a umožnili tak happy end namísto stupňujícího se pekla a teroru. První polovina díla byla výrazně lepší než ta druhá, což je škoda. Jste-li milovník Star Treku, tak se připravte na multi orgasmus. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa jedna z najhorších epizód seriálu vôbec. Asi preto, že nedáva také silné posolstvo, ako iné, a asi aj preto, že ja tie star treky fakt nemusím, ani v online či offline hrách, kde sa klonuje identita. Hoci ma oslovila myšlienka, že každý chce byť aspoň vo sne, vo virtuálnej realite, superhrdinom, hoci v bežnom živote mu čašník ani špinavý obrus nevymení. ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Startrekovské nekonečné „dantovské“ peklíčko s obtloustlým zlým klonem Matta Dammona nemá chybu. Je to strašidelnější představa než z Kingova „To“ a asi tak desetkrát napínavější než většina blockbusterů z poslední doby. Chvílema jsem skoro nedýchal… jen tak dál. ()

Reklama

Reklama