Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Robert Daly své posádce velí s moudrostí a odvahou. Nováček na palubě ale brzy odhalí, že na této vesmírné lodi není nic tak, jak se zdá. (Netflix)

Recenze (114)

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhém čekání další řada a konečně díl, u něhož nemám pocit, že jsem jej nadhodnotil jen proto, že jsem fanda seriálu jako celku. Psycho, které se postupně rozvíjí je mocné. Brilantní je také etický rozměr dílu, kdy si nelze nepoložit otázku, zda i "člověk", který není z masa a kostí, má právo na život. Dílu nechybí ani emocionálně silná katarze. Super! 9/10 ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl, ale v několika aspektech dost nedomyšlený. Když má člověk takovouhle skvělou možnost přenést si do virtuální reality koho jen chce, tak bych byl rád za nějaký pořádný extrém, ale tady je jen guy, co chce být v režii svýho oblíbenýho seriálu... bruh. Samozřejmě jako u jiných dílů čtvrté série, Black Mirror feeling nalezen nebyl, ale aspoň nerdské srdce zaplesalo, když už nic. ()

Reklama

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomaly som pri tomto seriály prestával veriť na to, že nejaká epizóda môže skončiť happy endom. A hľa ! Dočkal som sa. Skvelý rozbeh 4.série. Dúfam, že zostaneme v tomto tempe počas celej série a hodnotenie 5 hviezdičiek bude padať jedno za druhým. Samozrejme ako vždy skvelý nápad a konečne aj nejaké tie vtipné hlášky. Super :D ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čirá genialita. A něco, čemu osobně říkám cukrkandlový horor, tj. fikce, kde se pod okázale pěknou fasádou skrývá zlověstně nepěkná podstata. Barevňoučká parodie Star Treku tu krásně kontrastuje s hororem o uvěznění skupiny postav na bizarním místě a hledajících únik a la Kostka, Díra, Vivárium, epizoda Útulek z Krajních mezí, nebo povídka Je to dobrý život od Jerome Bixbyho. Parádně zpracovaná vize toho, co si zatím inscenujeme jen v hlavě, ale jednou jistě půjde o technologií umožněnou běžnou virtuální zábavu - po návratu z otravné práce domů si vlézt do stylizované kopie našeho reálného světa, kde jste za boha a vše se řídí jen vašimi přáními. Tady bych měl jedinou připomínku a sice, že by podle mě bylo lepší, kdyby Daly nebyl zneuznalý programovací génius a spolušéf technologické firmy, ale obyčejný člověk, co maká někde u pásu, nebo se nudí v kanclu. Zručně napsaný děj střídající hrůzu se smíchem a cheesy se sexy a postavený na velmi lidsky a zábavně se chovajících postavách. Plus Jesse Plemons je výbornej záporák a do Cristin Milioti jsem se okamžitě zamiloval. Moje nejoblíbenější epizoda z celého Black Mirror. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

USS Callister vlastně rozpracovává jeden z motivů ze speciálu White Christmas, tedy tvorba dokonalých digitálních kopií skutečných lidí a nakolik amorální je, zacházet s nimi jen jako s kusem počítačového kódu. Epizoda má výborný námět a některé hezky promyšlené detaily, vývoj hlavní zápletky ovšem stojí na chatrných základech a scénář, aby se dostal kam potřebuje, na vícero místech tvrdě láme přes koleno programování a možnosti administrátorské role tak, jak je známe a jak jsou implikovány na začátku dílu. Aby si to divák užil, bohužel nad touto povídkou nesmí moc přemýšlet, což je u Black Mirror škoda. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (15)

  • Aaron Paul je veľký fanúšik seriálu a vedomý si toho, že v ňom len zriedkakedy účinkujú herci dvakrát, súhlasil s poskytnutím hlasu pre túto epizódu pod podmienkou, že mu to nebude brániť v tom, aby sa objavil vo významnejšej úlohe v ďalšej epizóde. Paul neskôr stvárnil hlavnú úlohu v epizóde 6. série Beyond the Sea (2023). (Arsenal83)

Reklama

Reklama