Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Architektka Mia se před světem s nasazením všech sil snaží ukrýt své ošklivé tajemství. Zástupkyně pojišťovny Shazia mezitím sbírá vzpomínky svědků na nedalekou nehodu. (Netflix)

Recenze (98)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci čtvrté série nejtemnější a nejzlomyslnější epizoda. V závěru temná možná až zbytečně moc, poslední dějová šokantní zákruta už je tam totiž vyloženě prvoplánově. Plusem epizody je výborně zvolené zasněžené prostředí, které silně dokresluje atmosféru, záporem pak pomalý rozjezd a asi desetiminutová repetitivní pasáž zhruba v prostředku stopáže. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myšlenkově o malinko chudší, ale to by ještě nevadilo, hereckým obsazením takové unylé, to by se ještě také dalo přežít, nicméně největší slabinu tohoto dílu spatřuji v trošku ucajdaném tempu. Přesto pořád Black Mirror, takže pohoda. :) 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle by se dalo brát vážně, jen kdyby to bylo pojato jako černá komedie (jak ostatně dřív v X případech bylo), jako drama, které my by mělo vypovídat o "temnotě uvnitř nás", je to fakt hodně WTF. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hillcoatův cit pro obraz a naturalistické vraždění zvedá Krokodýla nad průměr. Zmatená, uspěchaná rozhodnutí, přehmaty jsou výborně zahrané. Celková nejednoznačnost je zajímavá, ale dost maže tolik potřebnou finální katarzi. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračujeme v mírně futuristických příbězích, které překvapují jak stylem vyprávění, tak myšlenkou i pointou. Každý máme nějaké to tajemství. Někdo byl nevěrný, jiný vzal kolegovi stovku z peněženky. Úspěšná architektka Andrea Riseborough se snažila vytěsnit to své. Závažnější. Dlouhé roky se jí to dařilo, ovšem součást tehdejšího nešťastného konání začalo hlodat svědomí. A po letech tak naši hrdinku bývalý přítel navštíví. Jeden zločin se tak stane uvnitř hotelového pokoje, spíš nešťastná nehoda pak nadohled v ulici. Sběr vzpomínek svědků bude mít pro několik postav fatální důsledky. Celé je to zabalené do chladného severského noiru, zápletka je fajn, vyústění šokující, ale krapet nevěrohodné. Jak asi korunního svědka - morče (a kdo ví, zda nevidí jen třeba na metr) donutili, aby si vzpomnělo na danou pasáž? 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vďaka rozuzleniu, jednoznačne najabsurdnejšia epizóda zo všetkých častí, všetkých sérii. Tak za vlasy pritiahnutý záver, to snáď ani nie je možné. Každopádne, najmä vďaka nemu, má samotná epizóda svoje osobité čaro. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl není špatný, příběh je celkem poutavý a udržuje diváka v pozornosti, ale v celkovém vyznění bych ho hodnotil pouze průměrně (Seriál má laťku opravdu vysoko). Konec trochu přepálený. 65% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černý zrcadlo je od čtvrtý série čím dál průhlednější. Tahle epizoda to dorovnává ponurou atmoškou Islandu, ale snad to není tak, že nápady jsou vyprodaný a začne se recyklovat... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Človek začne mať pocit, že táto časť je o valiacej sa snehovej guli z kopca, čím aj je, ale záverečným dvojtwistom to u mňa tvorcovia zase vyhrali. Na prvý pohľad vynález, ktorý môže ľudstvu iba pomôcť, ale cesty božie sú samozrejme nevyspytateľné, čo je tu snáď ešte dôležitejšie, ako ono násilie plodiace len ďalšie násilie. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Opět tvůrci vytáhli z rukávu zajímavý nápad o seskládávání událostí ze vzpomínek svědků. Krásná ukázka toho, kam až jsou někteří lidé schopní zajít, aby si zachovali svoji rodinnou pohodu. Trošku škoda velice pomalého tempa a v podstatě rovnou nulu nějakých odboček od narýsované přímky v ději. Docela se mi na rozdíl od ostatních hodnotitelů, kteří nemají vkus a houby tomu rozumí, líbil závěr s morčátkem. Byl takový správně černohumorný, jak bývá v rámci tohoto projektu dobrým zvykem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špičková časť, thriller miesený s digitálnym sci-fi, ktorý zaujme od začiatku do konca a zároveň dáva do života jednu radu. Nesadajte si za volant s opilcom a užívateľom rôznych látok ani ako spolujazdec. Ono sa to môže po dlhých rokoch tak nepríjemne vyvrbiť, že ešte o vás budú písať kroniky. A to ste boli v podstate úplne v nevine. A Andrea Riseborough by mala doma konečne zaviesť zrkadlá, pretože doma ich asi nemá, keď sa nevidí. V Disconnect vyzerala na Britku k svetu, ale štýl oskubané kura atraktívny veru nie je. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na prvá pohľad to má typicky Coenovskú zápletku v ktorej sa nejakému človeku prihodí blbá nehoda a aby ju zatajil, tak musí robiť stále brutálnejšie a absurdnejšie veci. Lenže tu chýba potrebný nadhľad a humor, ale je to natočené úplne vážne. A vo výsledku je to totálne nezáživné ako všetky Hillcocotské filmy. Rozosmial ma snáď len absolútne šialený záver. Kvôli nemu ale strhávam hviezdičku dole. Z nefunkčného seriózneho thrilleru spravil totálnu frašku. 2/10. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mladý pár Mia a Rob sa z párty sprevádzanej užívaním drog a pitím vracajú domov vo svojom aute, keď cestou Rob zrazí cyklistu, ktorý je na mieste mŕtvy. Dvojica sa rozhodne tela zbaviť. O 15 rokov neskôr Rob navštívi Miu a zverí sa jej, že potom ako skoncoval s alkoholom ho trápia výčitky svedomia za skutky spáchané v minulosti. Mia sa však svojej rodiny a kariéry vzdať rozhodne nechce...Aj keď podobný príbeh s využívaním spomienok ľudí tu už bol,tento je predsa len o niečo mrazivejší a rozhodne by zniesol kritéria celovečerného filmu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3* Pro mě sice nepochopitelný název, ale příběh docela ujde. I když moc nevystihuje sérii Black Mirror a podobných filmů, které pracují se strachem z prozrazení, je dostatek. Tady je jen navíc z futurologických vychytávek jen čtečka vzpomínek. A ani tady se nevyvarovali několika nelogičností. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama